Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod bobo242 » Str 06. Júl 2011 8:03:24

jaro píše:No, po Bobovej skoro vedeckej prednaske :chuckle , to chcem len potvrdit aj ja :wait , lebo vsetky tieto druhy chovam, resp. som choval, a to ze Burundi = Cyphotilapia gibberosa Burundi, Moba = Cyphotilapia gibberosa Moba, Kigoma, Cyphotilapia frontosa kigoma.
Tiez som toho nazoru, ze chovat ich treba v jednom AQ iba jeden druh, inak sa lahko stane ze vzniknu bastardikovia :devil (viac pruhov, nepravidelnost pruhov, ine anomalie :puke , co uz moze mat od klasickych cistokrvnych druhov velmi daleko vs. ich ovela mensia pravdepodovnost dalsieho sirenia/nezaujem + podstatne znizenie ceny/nepredajnost).

:rofl , vzdy vaham ci zareagovat a ked idem pisat, poviem si, ze 1 -2 vety ma nezabiju a nakoniec z toho vznikne toto..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod cybergenic » Str 06. Júl 2011 16:23:16

Dik bobo za dokonale vysvetlenie,uz som v obraze ;)
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod cybergenic » Str 06. Júl 2011 16:30:47

Chcem s opytat chovatelov Frontos a Gibberos ze ci sa aj vam s casu na cas stane ze sa vam tieto ryby splasia a urobia v akva riadny bordel, resp. Ze sa porania? Mne pred vcerom, keby som nemal zakrite akva, tak ich chytam po podlahe :P
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod Nawi » Str 06. Júl 2011 20:08:19

mne sa to tiez stava ze sa sem tam zlaknu,no ze by robili nejaky extra bordel alebo ze by sa poranili to sa mi este nestalo......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod bobo242 » Str 06. Júl 2011 20:37:52

cybergenic píše:Chcem s opytat chovatelov Frontos a Gibberos ze ci sa aj vam s casu na cas stane ze sa vam tieto ryby splasia a urobia v akva riadny bordel, resp. Ze sa porania? Mne pred vcerom, keby som nemal zakrite akva, tak ich chytam po podlahe :P

Ano je to u nich normalne ze sa zvyknu zlaknut a pri dospelych je to celkom slusny rachot..Preto sa pri frontosach nemaju pouzivat tufove, lavove a podobne ostre sutre resp s ostrymi hranami - bridica, aby si pri tej supe neublizili. Ja som vo svojom akve aktualne riesil problem zvysenej lakavosti, musel som zrusit vsetky jaskyne ktore som im v dobrej viere povymyslal. Lebo sa dokazali za 2 sekundy vsetky napchat do jednej jaskyne jak sardinky do konzervy a vyliezli az za cca 5 min..Kamene som rozhadzal, uz sa nemaju kam schovat a pomohlo to. Niezeby sa sem tam uz nezlakli, ale je to ovela lepsie a su uz ovela kludnejsie. Na to som neprisiel ja, to je stara znama vec :mrk .
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod cybergenic » Str 06. Júl 2011 21:02:20

Ja mam v akva lavove kamene a niektore maju fakt ostre hrany, su velmi pekne ale ryby este krajsie, tak uvazujem ze ich dam prec, ale cim ich nahradim este neviem,tvoje akva Bobo sa mi velmi paci ja pracujem na akve o rozmeroch 200x60x60cm na vacsie nemam priestor. Chcem si dat narezat sklo myslis ze 1cm bude dost? Plus vsetky mozne vystuze co sa daju dat, dno, boky akva.
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod cybergenic » Str 06. Júl 2011 21:14:01

Bobo, este sa ta chcem opytat ci je mozne aby Alfa samec stratil kontrolu nad akva? ten moj najvacsi ma 17cm a mensi samec 15cm este donedavna nemal sancu, ale posledny tyzden je tak bojovny ze nedovoli sa k sebe priblizit nikomu a miesto ktore mal donedavna Alfa, uz obsadil on a uz ho tam nepusti :P
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod bobo242 » Štv 07. Júl 2011 7:30:45

cybergenic píše:Ja mam v akva lavove kamene a niektore maju fakt ostre hrany, su velmi pekne ale ryby este krajsie, tak uvazujem ze ich dam prec, ale cim ich nahradim este neviem,tvoje akva Bobo sa mi velmi paci ja pracujem na akve o rozmeroch 200x60x60cm na vacsie nemam priestor. Chcem si dat narezat sklo myslis ze 1cm bude dost? Plus vsetky mozne vystuze co sa daju dat, dno, boky akva.

10 mm sklo mam aj ja, co zevraj pri vyske 65 cm staci..zatial to drzi :wring . Ja osobne by som si dal pre istotu akvo takejto velkosti zlepit.

cybergenic píše:Bobo, este sa ta chcem opytat ci je mozne aby Alfa samec stratil kontrolu nad akva? ten moj najvacsi ma 17cm a mensi samec 15cm este donedavna nemal sancu, ale posledny tyzden je tak bojovny ze nedovoli sa k sebe priblizit nikomu a miesto ktore mal donedavna Alfa, uz obsadil on a uz ho tam nepusti :P

je to normalne (v prirode vseobecne) a pokial si prilis neublizuju, je to OK
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod cybergenic » Pia 08. Júl 2011 23:09:53

Fotky zo vcera...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod cybergenic » Sob 09. Júl 2011 8:13:18

Tak Alfa uz zas prebral kontrolu nad akva :)
Obrázok užívateľa
cybergenic

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia