Ascari - Tanganyika 610L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
5
71%
2
1
14%
3
1
14%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Re: Ascari - Tanganyika 610L

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 05. Júl 2011 8:13:03

Matej píše:Do tych tvarnic sa nic vtlacat nebude, pokial si to pri stavani neporusil, ved sa z toho stavaju domy a nic sa nevtlaca - okrem toho vaha bude rozlozena aj na tych tvarniciach ako takych, nebude vsetko tlacit len na tie zelezne kusy. Zaklad je aby to bolo pekne v rovine.

Skoda ze planujes take zlozenie osadky, zvazujem ze by som obmenil osadku doma a sondujem ci by som pre ryby nasiel novy domov :)

Hej stavaju sa z toho domi ale tam je tehla položená na tehle- čiže leží na ploche len že tu ma zarezane tie oceľové nosniky do tehli a oto sa mi jedná. Správne si podotkol že AQ bude ležať aj na tých tehlach lenže tie sa nepohnú ale tie oceľové nosniky sa ale môžu a oto mi šlo.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod hladkyp » Uto 05. Júl 2011 9:04:34

Ideálne by bol keby sa na tie tvárnice urobil keramický preklad kolom dokola , ale nemyslím že tých cca 800 kg to nejako poškodí, ale ja osobne by som to riešil tým prekladom , len pre kľudný spánok.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod kofola » Uto 05. Júl 2011 14:43:15

Ascari neber ich vazne. Zavidia ti pekne velke akva, tak preto pochybuju :lol: :lol: :lol: ...........to bol zart. A teraz vazne. Tabulkovo do 60cm vysky 10ka sklo staci. Prakticky - mam doma 600vku z 10ky komplet prlistovanu. Tzn. vrch pozdlzne a 3x priecne, dno po celom obvode a este aj vsetky 4 kuty zvislo sklom s prirezom 10x10mm. Ked sme ho prenasali, tak sme odbili z jedneho spodneho rohu tak, ze sa tam oslabilo sklo cca na hrubku 6mm. Za nim bola este lista 10mm, tak som to riskol a napustil. Drzi to v pohode dodnes a este raz opakujem, ze je to spodny roh, kde je najvacsi tlak.
Co sa tyka tych ocelovych profilov na tom ytongu: Keby tam aj vobec neboli, tak by sa nic nestalo. Vela ludi si neuvedomuje ze akvarium je kvader a tazisko ma presne v strede. Ked sa tam nauklada dekoracia, tak tazisko sa mierne posunie podla toho, ako tam dekoracia bude ulozena, ale stale budu zatazene najma kraje. Teda ytong. Tie profily tam budu sluzit najma na to, aby sa neprehla doska pod akvarkom, pretoze ta ma iba 18mm.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Matej » Uto 05. Júl 2011 23:06:23

Rasto_2001 píše:
Matej píše:Do tych tvarnic sa nic vtlacat nebude, pokial si to pri stavani neporusil, ved sa z toho stavaju domy a nic sa nevtlaca - okrem toho vaha bude rozlozena aj na tych tvarniciach ako takych, nebude vsetko tlacit len na tie zelezne kusy. Zaklad je aby to bolo pekne v rovine.

Skoda ze planujes take zlozenie osadky, zvazujem ze by som obmenil osadku doma a sondujem ci by som pre ryby nasiel novy domov :)

Hej stavaju sa z toho domi ale tam je tehla položená na tehle- čiže leží na ploche len že tu ma zarezane tie oceľové nosniky do tehli a oto sa mi jedná. Správne si podotkol že AQ bude ležať aj na tých tehlach lenže tie sa nepohnú ale tie oceľové nosniky sa ale môžu a oto mi šlo.

Nemoze sa to pohnut, pozri sa na tu fotku lepsie, ma to "opatlane" lepidlom, nic sa hybat nebude. Toto udrzi v pohode, ale opakujem, ak to je rovne a vaha sa pekne rozlozi.

Kofola - takze 10ka sklo by urcite mala stacit, hovoria to aj tabulky a ta skusenost co mas to len potvrdzuje, ale pri tejto dlzke by som si ani nahodou netrufol to nechat bez podlozenia len na tych dvoch nohach, ta doska nema ziadnu nosnost ak by sa prehla tak by to casom mohlo prasknut.Nie ze by som nieco take skusal ale bal by som sa. A neni som fyzik ale podla mna si protirecis - ak ma nieco tazisko v strede, tak nebude hlavne zatazenie na krajochm ale treba podopriet prave ten stred. Ci sa mylim?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Ascari » Str 06. Júl 2011 7:05:12

Nič sa neprehne, žiadna panika :P sú tam tri hrubostenné jokloviny 5cmx5cmx3mm, tie udržia pomaly aj tank, niekto má 800 litrov na drevotrieskovom stolíku.

Pozadie už mám vyrezané, cez víkend ny som chcel začať pieskovať.

Matej: aké máš ryby?
Obrázok užívateľa
Ascari

Images: 28
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Str 06. Júl 2011 8:00:36

Ak je tazisko v strede kvadra, tak posobi rovnaky, v pripade akvaria konstantny tlak na celu stycnu plochu. Takze je v podstate jedno, ci to drzi na uplnych krajoch, 20cm od krajov, alebo len na jednej nohe v presnom strede.
Videl som aj 2 metrove akvaria, ktore po celej dlzke nemali pod sebou nic a drzali len na uplnych krajoch a aj to len na 1,5 cm! A ty si ich urcite videl tiez aspon na videu. Staci si pozriet chovnu Milana Fotku. ;)
Pri tychto celesklenenych stojanoch mas aj 500-600 litrove akvaria polozene len na krajoch na 2 sklach s hrubkou 12-20mm. Podla toho aku ma kto odvahu :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Matej » Str 06. Júl 2011 20:05:18

kofola píše:Ak je tazisko v strede kvadra, tak posobi rovnaky, v pripade akvaria konstantny tlak na celu stycnu plochu. Takze je v podstate jedno, ci to drzi na uplnych krajoch, 20cm od krajov, alebo len na jednej nohe v presnom strede.
Videl som aj 2 metrove akvaria, ktore po celej dlzke nemali pod sebou nic a drzali len na uplnych krajoch a aj to len na 1,5 cm! A ty si ich urcite videl tiez aspon na videu. Staci si pozriet chovnu Milana Fotku. ;)
Pri tychto celesklenenych stojanoch mas aj 500-600 litrove akvaria polozene len na krajoch na 2 sklach s hrubkou 12-20mm. Podla toho aku ma kto odvahu :lol:

No takto sformulovane uz to dava logiku, mne len nesedelo to ako si to napisal. Nie som odbornik na fyziku ako som pisal, len sa mi to nejako nezdalo.

Ano viem o tych chovniach kde to drzi len na bokoch, vyzera to pekne ale bal by som sa toho. Musi byt pekne na nervy ked treba napriklad prelepit spodne akvarium a musis rozobrat cely "stojan" :) Alebo keby nebodaj prdlo spone akvarium tak ide o kytek cely stojan kompletne :) A viem o niekom komu sa to stalo - 3 akvaria KO.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Str 06. Júl 2011 20:08:44

Ascari píše:Matej: aké máš ryby?

tu mam akvarko :http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=639

su tam t.duboisi, n.leleupi, julidochormisy, similisy

a chcel by som vacsie ryby tak rozmylam ze by som vymenil osadku za nejaky hapsky
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Str 06. Júl 2011 20:53:44

To je vec, ktorej sa aj ja bojim. V dalekej buducnosti planujem robit chovnicku cca 10 -15 kubikov. Samozrejme, ze uz teraz sa mi v hlave premielaju plany a dlho som uvazoval nad tymito celosklenenymi stojanmi. Nakoniec asi budem robit kovove, aj za cenu ze ich budem musiet raz za cas natriet. Predsa len ked sa oslabi jedno akvarko, tak sa nic vazne nestane a ma to aj vacsiu variabilitu. Do stojanov mozem akvarka premiestnovat, otacat a vymienat.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod hladkyp » Str 06. Júl 2011 20:55:51

ak nechceš natierať použi nerez.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 53 hostia