Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod bobo242 » Pia 10. Jún 2011 8:00:36

kofola píše:
bobo242 píše:
kofola píše:+ teplota ;)

jasne, to som zabudol, ale nepredpokladam ze niekto chova mlade ryby v teplejsej vode ako dospele, aby rychlejsie rastli..teplejsia voda skrati vyvoj ikier ale tu je rec uz o starsich mladych :think ..ci mladsich starych.. :rofl

Bobo v niektorych chovniach je to bezna prax, ze sa mlade drzia vo vode o 1-2 stupne teplejsej aby rychlo rastli. Je to taky zacarovany kruh, pretoze cim vyssia teplota, tam menej rozpusteneho kyslika je vo vode atd. No len som chcel pre uplnost doplnit, ze aj teplota ma na to vplyv. :wave:

ano kofola suhlasim, jasne ze ma vplyv, ved hovorim vlastne to iste, ale tu nehovorime uz o chovni a zrychlenej produkcii ale o novom domove mladych ryb
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod cybergenic » Sob 11. Jún 2011 13:12:36

Kolko by ste odporucali teplotu vody pre Frontosy resp. Gibberosy? ja udrziavam teplotu vody na 25stupnoch...
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Nawi » Sob 11. Jún 2011 18:35:55

ja sice nemam Gibberosy mam burundi a teplotu udrziavam tak 26-27°C.podla mna pri vyssej teplote su ryby aktivnejsie,aspon u mojich som to spozoroval
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod cybergenic » Pon 04. Júl 2011 21:21:19

Moji Krasavci
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod bobo242 » Uto 05. Júl 2011 6:35:55

pigeon píše:ja sice nemam Gibberosy mam burundi a teplotu udrziavam tak 26-27°C.podla mna pri vyssej teplote su ryby aktivnejsie,aspon u mojich som to spozoroval

Len pre poriadok. Podla posledneho rozdelenia je Burundi gibberosa - podla poctu pruhov a dalsich znakov. Su dva druhy - C. frontosa - 7 pruhov (napr Kigoma) a gibberosa - 6 pruhov (Burundi, Mpimbwe, Moba atd). Aby v tom bol trochu vacsi zmatok, kedze je Burundi na severe jazera oznacuje sa aj C. sp. "North".
Co sa tyka teploty, tych 27 by som povazoval za horny limit, pri vyssej teplote sa zvysuje riziko problemu oznacovaneho "float", co sa da volne prelozit ako nafuknutie - ryba ma problem s plav. mechurom a ma tendenciu vyplavat na hladinu ako balon, ale kedze proti tomu bojuje, tak poskakuje na mieste hlavou sikmo dole. Je to ale skor problem divokych ryb a niekedy aj F1. Kto z vas co chovaju cyph. to nepozna je stastny clovek.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Nawi » Uto 05. Júl 2011 18:44:08

no to som cital ze burundi je gibberosa,
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod cybergenic » Uto 05. Júl 2011 21:34:42

Ahoj Pigeon a to kde si cital ze Burundy je Gibberosa, ja mam viac druhov v jednom akva, aj Burundy, Mpimbwe aj Moby,pokial viem, Gibberosa je Moba a Frontosa je Burundy. Ked som ich kupoval od pana Fotku mal napisane Gibberosa Moba...
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod cybergenic » Uto 05. Júl 2011 21:40:22

Pred nedavnom som zacal moje krasavice krmit aj mucnymi cervami a celkom im chutia, co hovorite na tento druh potravy? Ale najviac im chutia neonky cervene, za nimi sa idu pobit :)
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod bobo242 » Uto 05. Júl 2011 22:05:07

cybergenic píše:Ahoj Pigeon a to kde si cital ze Burundy je Gibberosa, ja mam viac druhov v jednom akva, aj Burundy, Mpimbwe aj Moby,pokial viem, Gibberosa je Moba a Frontosa je Burundy. Ked som ich kupoval od pana Fotku mal napisane Gibberosa Moba...

No vyzera to tak ze mas jeden druh - C. gibberosa z 3 roznych lokalit a casti jazera - Burundi, Mpimbwe, Moba a ine su nazvy geografickych ras podla miesta odchytu, ktore sa od seba lisia (Burundi - sever jazera, Mpimbwe - Tanzania, Moba - Kongo) a pri tychto menovanych ide o jeden druh (ale 3 rozne typy), preto sa tak lahko rasy medzi sebou krizia a vznikaju vselijake zmesky ze uz nikto nevie co s cim sa skrizilo.. ak by si mal aj C. frontosa, musela by mat o.i. 7 pruhov, ako napr najznamejsia geogr. rasa C. frontosa Kigoma. Podla miesta odchytu sa da presne urcit aka rasa (typ) cyph. to je, resp. kedze sa geogr. rasy v jazere nemiesaju ani nekrizia, v jednej lokalite sa vyskytuje len jeden dany konkretny typ/ geogr. rasa. Napr v Kongu sa vyskytuje typ ktory je v podstate rovnaky pre viac odchyt. lokalit napr. Moba (M´Toto) a Kapampa su v podstate rovnake a ked nevies kde boli odchytene, tak to asi ani nikto nezisti. Cize by som to zhrnul- druhy su 2, typov je cca 5, a geogr. lokalit podla ktorych dostavaju to tretie meno asi 20.

Mucne cervy ti schvalujem na spestrenie jedalnicka vyborne.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jaro » Str 06. Júl 2011 6:52:17

No, po Bobovej skoro vedeckej prednaske :chuckle , to chcem len potvrdit aj ja :wait , lebo vsetky tieto druhy chovam, resp. som choval, a to ze Burundi = Cyphotilapia gibberosa Burundi, Moba = Cyphotilapia gibberosa Moba, Kigoma, Cyphotilapia frontosa kigoma.
Tiez som toho nazoru, ze chovat ich treba v jednom AQ iba jeden druh, inak sa lahko stane ze vzniknu bastardikovia :devil (viac pruhov, nepravidelnost pruhov, ine anomalie :puke , co uz moze mat od klasickych cistokrvnych druhov velmi daleko vs. ich ovela mensia pravdepodovnost dalsieho sirenia/nezaujem + podstatne znizenie ceny/nepredajnost).
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia