Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod bobo242 » Uto 24. Máj 2011 7:24:56

pigeon píše:ja file postruham a rozmnazim vo vode a tak skrmujem....a inak mozes davat aj dazdovky(moje ich miluju),a co sa tyka tych rakou,neublizi to rybam resp.neublizia si ryby nejako ked ho zozeru?predca len ten pancier a klepeta......pytam sa preto lebo rakou mam kvantum samozrejme myslim akvariove raky ktore niesu chranene......

raky resp vsetky korovce (ja krmim obcas krevetkami - neocaridina heteropoda, ked sa mi premnozia) su prirodzena potrava dravych ryb a urcite im nemozu ublizit ked im das raky umernej velkosti. neviem ake mas velke frontosy ale cca 10 cm rybam by som kludne dal raciky do 2 cm.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Nawi » Uto 24. Máj 2011 22:08:22

byk odporucam skus im dat dazdovky,ja ich zvyknem posakat a tak skrmujem....okey dik bolo moje frontosy su velke cca 15cm(najvacsi samec ma tolko) ostatne su mensie no nie o vela maju viac nez 10cm.okey skusim im to dat,a inak raky ktorymi chcem krmit nemaju 2cm,maju mozno tak 1cm cize to by mali dat ako malinu....este raz dik
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod cybergenic » Štv 09. Jún 2011 19:13:18

Zdravim, je mozne aby Gibberosa Moba rastla rychlejsie ako Frontosa Burundy? Ja mam Moby asi 3mesiace, kupoval som ich ako 5mesacne a za ten cas pekne povyrastli, je pravda ze lepsie zeru ako Burundy, predtym co som mal Burundy nie a nie podrast, aj ked som si este nechal 2ks ktore maju okolo 15cm taku dlzku maju cca po 2rokoch.
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod bobo242 » Štv 09. Jún 2011 19:26:08

Skor by som povedal ze tie moby si dostal mladsie a preto rychlejsie rastu v porovnani so starsimi rybami priblizne rovnakej velkosti, tie burundi mohli byt slabsie alebo nespravne krmene, alebo mali menej priestoru..kazdopadne aj tu plati vseobecne pravidlo, ze cim mladsia ryba, tym rychlejsi rast - vacsi prirastok. Rozdiely v rychlosti rastu jednotlivych geografickych ras asi ani nikto nikdy neskumal, lebo je to kravina, podla mna. Rychlost rastu mladych ovplyvnuje krmenie, priestor a caste vymeny vody.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Štv 09. Jún 2011 20:03:50

+ teplota ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod bobo242 » Štv 09. Jún 2011 20:33:30

kofola píše:+ teplota ;)

jasne, to som zabudol, ale nepredpokladam ze niekto chova mlade ryby v teplejsej vode ako dospele, aby rychlejsie rastli..teplejsia voda skrati vyvoj ikier ale tu je rec uz o starsich mladych :think ..ci mladsich starych.. :rofl
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod cybergenic » Štv 09. Jún 2011 21:14:47

Bobo nesuhlasim aj Burundy som mal tiez take male ako Moby a viem porovnat ako rastli, mozno je to tym ze Moby lepsie zeru, tie hned pridu ked ich krmim a zda sa ze aj viac skonzumuju, Burundy su viac lakave ako Moby a kolkokrat sa mi stalo ze to co skonzumuju Moby Burundy nechcu ;)
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod jaro » Štv 09. Jún 2011 22:56:54

tiez si myslim, ze je vtakovina :finger , ze Moby rastu rychlejsie :chuckle , aj ked suhlasim, ze Burundi su viac lakave :O . Tiez som mal Burundi od mala a najprv sa futrovali ako dive a potom s pubertou to ustalo. Rovnako je to aj s Mobami. Tiez si myslim, ze rast ovplyvnuju faktory, ktore tu uz spomenul Bobo a Kofola. :yes :yes :yes
Chce to len viac casu :time , aby si na to prisiel aj sam :crazy:
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod bobo242 » Pia 10. Jún 2011 7:13:33

cybergenic píše:Bobo nesuhlasim aj Burundy som mal tiez take male ako Moby a viem porovnat ako rastli, mozno je to tym ze Moby lepsie zeru, tie hned pridu ked ich krmim a zda sa ze aj viac skonzumuju, Burundy su viac lakave ako Moby a kolkokrat sa mi stalo ze to co skonzumuju Moby Burundy nechcu ;)

dolezity je aj vek nie len velkost. ak v mladom veku, vo faze najrychlejsieho rastu nedostanu co potrebuju, tak rastu pomalsie. s vekom sa rast spomaluje a stava sa casto ze ludom ryby aj zakrpateju - resp nedorastu do beznej velkosti
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Pia 10. Jún 2011 7:56:20

bobo242 píše:
kofola píše:+ teplota ;)

jasne, to som zabudol, ale nepredpokladam ze niekto chova mlade ryby v teplejsej vode ako dospele, aby rychlejsie rastli..teplejsia voda skrati vyvoj ikier ale tu je rec uz o starsich mladych :think ..ci mladsich starych.. :rofl

Bobo v niektorych chovniach je to bezna prax, ze sa mlade drzia vo vode o 1-2 stupne teplejsej aby rychlo rastli. Je to taky zacarovany kruh, pretoze cim vyssia teplota, tam menej rozpusteneho kyslika je vo vode atd. No len som chcel pre uplnost doplnit, ze aj teplota ma na to vplyv. :wave:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť