Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Poslaťod emmkaa » Pon 06. Jún 2011 20:56:26

Ďakujem za rady.. :) Tak som slečna zatiaľ :chuckle.. Mám takú plastovú priesvitnú misku vysokú, cca 4 l objem. Môžem ju dať do toho? Dnes som tú našu maminu pozorovala a vykukla jej z papuľky malá rybička.. je to krásne.. viem pre Vás ,,starých,, akvaristov je to už bežná vec, ale ja take niečo vidím prvýkrát.. :sun A ako budem vedieť kedy ju už mám preložiť do inej nádrže? píšete pár dní pre vypustením mladých...Čo ak už je ten čas??
emmkaa

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod kofola » Pon 06. Jún 2011 21:55:25

Ak si videla malu rybku ktora uz mala vyvinute oci, tak ano uz je ten spravny cas. V podstate moze ako nahrada akvaria dobre posluzit aj plastova nadoba, aj ked 4 litre sa mi zda malo. Bolo by vhodne aby v nej bol aspon obycajny molianovy filtrik, ktory by zabezpecoval ako-take prekyslicovanie vody a jej prudenie + nejaky maly ohrievac, co vsak v tychto letnych mesiacoch nevidim ako nevyhnutnost.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Nawi » Uto 07. Jún 2011 18:47:50

myslim ze zatial to postaci,a myslim si ze postacil by aj maly vzduchovaci kamienok len aby okyslicoval vodu,ja to ma tiez v malych akvariach takto poriesene......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod MarianGalo » Uto 07. Jún 2011 21:35:03

Tak tak. Ja si napíšem do diára kedy sa mi vytrú rybky a od kedy samica začne nosiť ikry si odsledujem 21dní. Nevyberám ju zbytočne na začiatku. Po 21 dňoch ju odlovým do malej nádrže s kamienkom na vzduch a do 7 dní mi vypustí mladé. Matku vrátim späť do hlavnej nádrže. Toť celá veda. Kŕmim živou vyliahnutou artémiou.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod emmkaa » Str 08. Jún 2011 10:03:11

Tak chlapci a je po rybkach.. :nech Včera som prišla z práce domov, a naša mamina bez rybiek.. a ani nikde v akvarku som ich nezazrela.... :S Myslím že ostatné ryby mali večeru. Dúfam že nabudúce sa to už podarí...
emmkaa

Poslaťod kofola » Str 08. Jún 2011 10:05:21

Islo to najprirodzenejsou cestou. Ak mas v akvarku skaly, tak je viac ako pravdepodobne, ze za par tyzdnov si vsimnes ze sa ti medzi skalami v ukrytoch premava 1-2 male zlte rybicky.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod emmkaa » Str 08. Jún 2011 10:14:52

Myslíš že sa nejaké zachránili? heh to by bolo super.. Toľko skál tam zas až nie je... mam v albume foto. Tak veľmi tomu neverím že nejaké ostali.. Ale určite by som sa potešila :sun
emmkaa

Poslaťod Nawi » Str 08. Jún 2011 19:18:36

no neviem neviem,ja mam tiez v aqua kamene a porobene ukryti z kamenou no este som ziadnu malu rybku nenasiel,podla mna mlade v spolocenskom aqua nemaju sancu prezit,pochytaju ich ostatne ryby
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Pain » Štv 09. Jún 2011 15:40:50

Presne o tomto som hovoril páni,slečna ich veľmi chcela lebo prvé ryby keď máte sú veľmi vzácne aspoň z vlastnej skúsenosti to viem že keď som mal prvé rybky som bol šťastný.Tá samica by bola v poriadku nič by sa s ňou nestalo keby jej odobrala slečna priamo z úst. :)
Snáď nabudúce.A slečna nabudúce treba sledovať samicu či sa jej veľmi pohybujú v ústach a treba si zohnať ešte aspoň jednu nádrž a potom len odlovíte samicu.Veľa šťastia vám aj kolegom :hi
Obrázok užívateľa
Pain

Images: 12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Štv 09. Jún 2011 17:05:46

Pain neuraz sa prosim, ale ty si hovoril o tom, ze tu samicu treba vyklepat, cize vobec nie o tom, ze to emmkaa nestihne :) 6. juna vecer pisala, ze uz videla malu rybku v ustach samicky, ja som jej do 1 hodiny odpisal, ze je spravny cas tu samicu prelovit nech tie mlade vypusti a az 8. juna pred obedom emmkaa napisala, ze uz ich vypustila vo velkom akvarku. Hold v tychto pripadoch rozhoduju niekedy aj minuty. Velmi dobre si pamatam, ked som chcel niektore ryby silou-mocou odchovat, ako som o jednej rano vyberal skaly z nadrze a odlovoval samicu, lebo rano na 7mu som mal ist do prace a bal som sa ze by ich doobeda vypustila. Teraz to robim tak, ze samice prelovujem na 18ty den.
Emmkaa a nic si z toho nerob, Labidochromis Yellow, je tak plodna ryba, ze o mesiac bude tie male omielat opat.
Obrázok užívateľa
kofola

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia