Osvetlenie Juwel

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Osvetlenie Juwel

Poslaťod perchess » Štv 02. Jún 2011 8:50:15

perchess píše:Takže už vyše mesiaca mám na skúšku takmer celú hladinu pokrytú plávajúcimi rastlinami. Rast vláknitej riasy výrazne spomalil, ale aj tak sa ešte mierne tvorí v zadnej časti v hornej tretine akvária. Takže je jasné že to spôsobuje trubica. Aspoň u mňa. Preto som sa rozhodol dať dozadu rovnakú trubicu ako je vpredu. Keď ju budem mať, minimálne polovica plávačiek pôjde preč a uvidíme, čo to spraví....

Zadnú trubicu som pred 2 týždňami vymenil, zredukoval som plávajúce rastliny. Riasa sa stále mierne tvorí, ale ešte je priskoro robiť nejaké závery :think

hladkyp píše:Jedno riešenie by tu bolo, zapojiť ten kryt cez krátkocestný stmievač. Ak by mal niekto záujem o bližšie info, nech sa ozve a vy špecifikujem mu ho na základe jeho osvetlenia.

Ako funguje ten stmievač (princíp)? Predpokladám že keď bude napojený na celý kryt, tak bude stmievať obe trubice, ale ja mám problém iba vzadu hore pod zadnou trubicou. Ale aj tak by ma zaujímal ten princíp stmievača. Díky.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Kolakao155 » Štv 02. Jún 2011 10:03:24

Ja som teraz vo faze experimentu, asi 3 tyzdne nesvietim vobec, len ked chcem naladovku alebo sa popozerat na rybky a riasa perfektne mizne, este aj piesok je krasny cisty a vezovky su omnoho aktivnejsie, takze aj detritus skoro vobec nie je na dne, predtym to bola priam hroza..ked budem mat financie asi kupim ine trubice, no idealne by bolo vediet ako dopadne perchess so svojou vymenou trubice vzadu
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod hladkyp » Štv 02. Jún 2011 10:23:19

perchess píše:
perchess píše:Takže už vyše mesiaca mám na skúšku takmer celú hladinu pokrytú plávajúcimi rastlinami. Rast vláknitej riasy výrazne spomalil, ale aj tak sa ešte mierne tvorí v zadnej časti v hornej tretine akvária. Takže je jasné že to spôsobuje trubica. Aspoň u mňa. Preto som sa rozhodol dať dozadu rovnakú trubicu ako je vpredu. Keď ju budem mať, minimálne polovica plávačiek pôjde preč a uvidíme, čo to spraví....

Zadnú trubicu som pred 2 týždňami vymenil, zredukoval som plávajúce rastliny. Riasa sa stále mierne tvorí, ale ešte je priskoro robiť nejaké závery :think

hladkyp píše:Jedno riešenie by tu bolo, zapojiť ten kryt cez krátkocestný stmievač. Ak by mal niekto záujem o bližšie info, nech sa ozve a vy špecifikujem mu ho na základe jeho osvetlenia.

Ako funguje ten stmievač (princíp)? Predpokladám že keď bude napojený na celý kryt, tak bude stmievať obe trubice, ale ja mám problém iba vzadu hore pod zadnou trubicou. Ale aj tak by ma zaujímal ten princíp stmievača. Díky.

Stmievač by fungoval ako klasický spínač , bol by zapojený na celý kryt a cely kryt by ti aj stmieval na ráz.
stlačením by si zapol poslednú hodnotu, druhým stlačením by si osvetlenie vypol a podržaním by si uberal, alebo pridával. Odber elektriny by bol na základe aktuálneho jasu.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod perchess » Štv 02. Jún 2011 13:08:10

No taký systém by sa mi pozdával, bolo by to super pri zapínaní a vypínaní osvetlenia napr. prvú a poslednú hodinu (svitanie resp. západ slnka). Ale potreboval by som aby to fungovalo automaticky, osvetlenie mám napojené na časový spínač (zapína sa keď som ešte v práci, a keď sa vypína, tiež nebývam stále doma).
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod perchess » Štv 02. Jún 2011 13:10:43

to Kolakao155: počkaj ešte 2-3 týždne a budem vedieť či výmena trubice pomohla
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod hladkyp » Štv 02. Jún 2011 13:31:11

perchess píše:No taký systém by sa mi pozdával, bolo by to super pri zapínaní a vypínaní osvetlenia napr. prvú a poslednú hodinu (svitanie resp. západ slnka). Ale potreboval by som aby to fungovalo automaticky, osvetlenie mám napojené na časový spínač (zapína sa keď som ešte v práci, a keď sa vypína, tiež nebývam stále doma).

Nezabudni ale , že pri zopnutí spínacích hodín ti to zopne, ale na poslednú hodnotu osvetlenia.
Keby si mal záujem mohol by som ti urobiť blokovú schému na základe ktorej by ti to skúsení elektrikár zapojil.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod perchess » Pia 03. Jún 2011 10:42:36

Ja by som skôr chcel, aby to napr. po zopnutí svietilo hodinu slabšie, potom plný výkon, a hodinu pred vypnutím zase slabšie. Regulovať výkon každý deň manuálne pre mňa nemá význam, nie som denne doma v ten istý čas aby som to mohol robiť. Ale to už asi chcem veľa, nočak....
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod hladkyp » Pia 03. Jún 2011 13:40:58

Viem, že niečo podobné má v ponuke Philips, sused sa ma na to minule pýtal, ale neviem presne o čo ide.
Ak budem mať čas tak pogooglim a dám vedieť.
Ale pokiaľ by si mal dostatočné množstvo euračikov na to vedel by som ti to vyriešiť cez inteligentný systém ABB.
:cash :cash :cash :cash :cash :cash :cash :cash
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod perchess » Ned 05. Jún 2011 7:07:02

hladkyp píše:Viem, že niečo podobné má v ponuke Philips, sused sa ma na to minule pýtal, ale neviem presne o čo ide.

Celkom by ma to zaujímalo, ak niečo nájdeš, hoď sem link.

hladkyp píše:Ale pokiaľ by si mal dostatočné množstvo euračikov na to vedel by som ti to vyriešiť cez inteligentný systém ABB.

Záleží čo považuješ za dostatočné množstvo euráčikov. Každý si pod tým predstavuje inú sumu....
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod hladkyp » Ned 05. Jún 2011 10:24:18

Je to systém na inteligentné riadenie budov.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia