Ahoj, prečo začínať zmiešaným? Môžeš rovno biotopovým ak po takom túžiš, no pri cichlidách bude problém hlavne tá veľkosť akvarka a hlavne plocha dna, 100l je málo, myslím že pre nejaké šnekáče by sa dalo zariadiť. Ak by si chcel nenáročné ryby na kvalitu vody a mali by to byť cichlidy tak najskôr stredná amerika, lenže sú to zas dosť agresívne ryby a veľmi teritoriálne, ja pre ne tiež akurát zriadujem 375l a tiež tam dám len pár kusov a to ešte z tých menších.
Ak budeš v budúcnosti zriadovať nádrž pre cichlidy či už malawi, amanzonka atd...tak sa riad heslom čím väčšia tým lepšia
no ako minimum by som uvažoval o 200l a viac záleží od druhu rýb pre niektoré je minimum aj 500l.
Najskôr by si si mal rozmyslieť čo chceš chovať v tejto menšej nádrži, ak niečo zmiešané tak tam budeš mať väčší výber rýb ako pri cichlidách ale aj z tých sa dá niečo vybrať a neskôr ked už budeš vedieť akú najväčšiu nádrž si môžeš dovoliť (z priestorových, finančných...) dôvodov potom sa ti bude už ľahšie radiť.
Ale ja som tiež len začiatočník, takže skúšenejší kolegovci ti poradia určite lepšie.