Byk1984 píše:ja s prirody krmim uz asi 4 mesiace a v pohode.Zatial nevidim ziadne priznaky chorvob.
Ano raky su chranene,ale to som len skusil,co tie frontozy vsetko vedia zozrat.Urcite to viac robit nemienim.
co sa tyka raby s prirody,lovim ich v potoku co vysoko v lese,kde urcite ziadne chemikalie neskodia.riskujem,ale nelutujem
Sajrajtom som nemyslel chemikalie (toho je vsade tolko, ze ani nevieme), ale choroby a parazity. Rybky z potoka mozu vyzerat OK, ale ked sa nimi nieco dostane do akvaria - tepla voda, ryby co nie su imunne tak ako potocne a pruser je na svete. Aj ja som si myslel povodne ze to bude Ok, ale napr ten kaprovec - argulus (pogugli ho hajzla) ma tak znechutil, ze nebudem z prirody davat nikdy nic. Mali to dva astronotusy a musel som ich pinzetou davat dole. Okrem toho existuje plno dalsich vonk. aj vnutornych parazitov, urcite aj na/v rybach z potoka, ze by som to neriskoval. Nema to zmysel, ak mas rad svoje ryby a stali aj nejake peniaze..File, granule,vlocky, mrazene larvy a plankton ti nahradia nutricny uzitok skrmenia celej rybky uplne dostatocne a bez rizika.