Tak a terza som z toho uplne mimo. merania v aqua:
kH 4
pH: piatok 7,26
sobota 7,38
nedela 7,60
dnes - utorok: 7,87
Nevie niekto co by mi mohlo zdvíhať pH? mohol by to byť prepad vo filtri a tým pádom prekysličovanie vody ?
stiff píše:Prekysličovanie vody nie. Aký tam máš štrk (piesok)? Aké skaly? Dával si tam teraz nejakú chémiu? Čím meráš pH? Menil si medzi meraním vodu?
Marcus84 píše:Tak a terza som z toho uplne mimo. merania v aqua:
kH 4
sobota 7,38
nedela 7,60
Nevie niekto co by mi mohlo zdvíhať pH? mohol by to byť prepad vo filtri a tým pádom prekysličovanie vody ?
Marcus84 píše:Tak a terza som z toho uplne mimo. merania v aqua:
kH 4
sobota 7,38
nedela 7,60
perchess píše:Marcus84 píše:Tak a terza som z toho uplne mimo. merania v aqua:
kH 4
sobota 7,38
nedela 7,60
Dúfam že si mal na mysli prevzdušňovanie vody vo filtri, nie prekysličovanie (teda púšťanie kyslíka)....Samozrejme
Tebe vlastne vybehlo pH vyššie ako ti tečie z vodovodu. Neviem čo konkrétne by to mohlo spôsobiť, idem iba hádzať otázky do pľacu, možno to bude niečo z toho:
Máš dlhodobo takéto výsledky merania, alebo ti to vyskočilo až teraz? začal som to riešiť až v momente keď som priniesol Satanoperc- takže cca 3 týždne
Robil si merania každý deň v tú istú dobu (približne v rovnaký čas), alebo každé meranie inokedy?vždy večer cca o 20:00
Z čoho je pozadie ktoré máš nalepené na stĺpe? pozadie dodávala spoločnosť zekia a tu je popis Materiálem je polyuretanový systém výborných vlastností, který není škodlivý živočichům. Důležitou vlastností je také stálost tvaru a barev
Kamene riečne, nešumia.... v riekach sú rôzne druhy kameňov. Test octom si skúšal na hladký povrch kameňa? Tam nemusí ukázať presne. Skús jeden kameň rozbiť alebo z neho odlúpnuť, a kvapni octu na ten čerstvý lom. vyskúšam a dám vedieť ak
Máš v akva veľké množstvo slimákov alebo prázdnych ulít?absolútne žiadne
Nemajú rastliny (echinodory, anubiasy, cryptocoryny) biely alebo sivý povlak na listoch? absolutne žiadny
Píšeš, že kŕmiš mrazenou potravou. Čím konkrétne?
Nemáš v podniku "dobroprajnú dušu" (záškodníka)? nemyslím
Akva je obložené, v miestnosti sú sadrokartónové podhľady, ale strop nad akvárkom (vnútri) obložený nie je. Nemôže zvrchu do akva padať sadrový prach, ktorý vlastne nevidno, lebo hneď je prepadom splavený do filtra? to by teoreticky bolo možne ale mam nad hladinou kryt s lexanu
Skús odpovedať na tieto otázky (možno sa niektoré zdajú ako hlúposti), ja osobne by som prvé vyskúšal otestovať tie kamene, a ak máš viac druhov, tak každý druh.
jovan píše:Všetky "dôvody",ktoré udal perchess sú pri tej tvrdosti vody a veľkosti nádrže IRELEVANTNÉ.
Navyše sádrokartón je zo síranu vápennatého a ten ma ph 5,5 a nezvyšuje uhl.tvrdosť!
stiff píše:jovan píše:Všetky "dôvody",ktoré udal perchess sú pri tej tvrdosti vody a veľkosti nádrže IRELEVANTNÉ.
Navyše sádrokartón je zo síranu vápennatého a ten ma ph 5,5 a nezvyšuje uhl.tvrdosť!
No a čo podľa teba dvíha pH? KH je dosť nízke na to, aby to stúpalo len tak z ničoho nič, aj keby tak nad 7,2 by to podľa mňa nestúplo... Niečo v nádrži musí uvoľňovať uhličitany.. Hmm?
jovan píše:...stačí aby si tam niekto zapálil.akvárium je prikryté a ph ide hore.Tak isto sa otepľuje klesá obsah kyslíku vo vzduchu teda stáva sa prostredie redukčným nie oxidačným...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia