stolik (podstavec) pod akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

stolik (podstavec) pod akvarium

Poslaťod nobody » Str 11. Máj 2011 21:20:16

Ahojte. Zalozil som tuto temu ktora mozno pomoze aj inym. Nakolko som nenasiel nikde na webe stolik ktory by som hned kupil a pouzival (nesedel mi dekor dreva) :( tak som sa vyhral a nakreslil stolik podla svojich predstav. Dolezite pre mna je aby bol pod stolikom aj priestor na externy filter a vsetko co s akvarkom suvisi.

Pripajam svoj vytvor podorys, rez a rozkreslene do jednotlivych dosiek.

Uvitam vase nazory a podnety ako by ste to riesili vy. A vlastne ako ste si to uz aj vyriesili pre tie vase akvarka. Idealne je dat sem nejake navody (resp. nieco skreslene ak mate).

Moje akvarko je 200l (100x42x50 dxsxv) a stolik 110x50x62 (externy filter ma vysku 41 tak som bral hadam dostatocnu rezervu nad nim cca 20cm)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Reklama

Re: stolik (podstavec) pod akvarium

Poslaťod kofola » Štv 12. Máj 2011 6:00:39

Temu som ti presunul. Akosi nerozumiem v podoryse doske c. 5 - naco tam bude? V reze ak dobre chapem dosky c.7 su police vsak? Ak ti mozem poradit daj si vysku stolika 65-70cm. Je to idealna vyska na pozeranie do akvaria, ako v stoji, tak aj v sede.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod nobody » Štv 12. Máj 2011 18:53:14

doska cislo 5 je dana napriec v strede co je vidiet t.j. aby nedoslo k nejakemu "zruteniu" bocnych stien stolika pri nahodnom tlaku na stolik z boku. lebo inak by vlastne tlak z boku niesla len zadna stena stolika co mi nepripadalo az tak "stabilne" kedze by to vsetko stalo na zadnej stene. cize cisto len kvoli statike.
co sa tyka 7cky ano su to myslene len police.
nobody

Poslaťod kofola » Pia 13. Máj 2011 10:14:48

Ta 5ka ti tam vytvori zbytocne len prazdnu komoru a uberie miesto. Pre torznu pevnost ti v pohode bude stacit len zadna stena pokial bude z drevotriesky 18mm a viac.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod perchess » Pia 13. Máj 2011 11:06:21

kofola píše:Ta 5ka ti tam vytvori zbytocne len prazdnu komoru a uberie miesto. Pre torznu pevnost ti v pohode bude stacit len zadna stena pokial bude z drevotriesky 18mm a viac.

Daj si poradiť, kofola má pravdu. Ja mám kupovanú originál drevenú montovanú skrinku pod akva a tiež nemá žiadne "pre istotu výstuže", všetko drží zadná stena. Ale keď tam tú "pre istotu výstuž" chceš dať, tak ju urob len 4-6 cm širokú. Funkciu splní (pre istotu) a nevytvorí ti zbytočne veľký hluchý priestor.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Rado » Pia 13. Máj 2011 11:20:13

Už som to tu raz písal. Odporučil by som ti ju urobiť z jokloviny a "obúchať" drevotrieskou. Vyhneš sa strachu z bočných nárazov a pod. Isota je istota a potom môžeš v kľude :smoke :beer
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Pia 13. Máj 2011 11:21:34

Rado pre 200L akva? Joklovina v tomto pripade je zbytocny luxus.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod nobody » Pia 13. Máj 2011 19:17:26

ja kedze som od prirody stvoreny ako lenivy tvor tak som chcel kupit stolik ;) , kedze som ho nezohnal a mam hodene dosky zo skrin niekde v garazi a je ich dost tak som si nieco nakreslil. co sa tyka jokloviny tiez je hodena v garazi ... len zase ako som bol stvoreny tak si nemyslim aby som sa este aj do zeleza rypal. chlapi dam vam akykolvek material kto mi to vyrobi ??? vykres som vam uz spravil :)
a teraz vazne ak niekto chce moze mi to vyrobit. a ked nie na buduci tyzden (cez vikend oddychujem 8-) ) idem namerat dosky a dam ich narezat. potom porobim vrtackou diery na spoje a polepim a zoskrutkujem. - do prcic ja si davam ine ulohy ako keby som sa nepoznal ;) .... tu priecnu dosku 5 vyhodim nech nezabera miesto no a mozno dam nejaky kus pasoviny na spevnenie, netusim co ma chyti pri mojom pracovnom osiali. stale sa mi vidi ze nieco tam byt musi, nechcem to nechat len na zadnej stene predsa len by ma trochu mrzelo keby sa to zrube
nobody

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 50 hostia