Moje "malé"akvárko

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
1
25%
2
2
50%
3
1
25%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 4

Moje "malé"akvárko

Poslaťod salonka » Ned 17. Apr 2011 22:27:12

NÁZOV NÁDRŽE - Moje "malé" akvárko
BIOTOP - "Amerika" trochu inak
ROZMERY NÁDRŽE (D/Š/V ) - 140cm/60cm/60cm
CELKOVÝ OBJEM NÁDRŽE - 504l
HRÚBKA SKLA - 8mm
FILTRÁCIA - Circulator 1100, 230V,

OSVETLENIE
- 2x OSPAM L36W/640
OHRIEVANIE - Používam malé kúrenie s termostatom,ale značku neviem.Nejaké IPX8
STOJAN - akvárium stojí na siporexových kvádroch po celej jeho dlžke
KRYT NÁDRŽE - celé akvárium je obložené Siporexovými plátmi,kryt je z tenkej dosky upevnenej na pánty,ktorými sa dá kryt ponechať zdvihnutý.
DEKORÁCIE V NÁDRŽI - fototapeta ,biely jemný piesok na dne a na tom väčší štrk,skaly,
koreň
RASTLINY - nemám žiadne-už sa ani nepokúšam osadzovať
DRUHY RÝB -Amphilophus labiatus 2ks/párik/,Perovec škvrnitý [Synodontis eupterus] 1ks, Prísavník škvrnitý( Ancistrus cirrhosus)6ks,Cichlida Flowerhorn 2ks/párik/,Prísavník gibiceps [Glyptoperichthys gibbiceps] 1ks-pohlavie neviem.
KŔMENIE - Mrazenú stravu -patentky,kril Pacific,Čierny komár,som musela v januári 2011 zrušiť pre problémy s vodou po krmení,tak teraz krmím granulami Sak55,špenát.
ČISTENIE NÁDRŽE -Filter p.p.,alebo 1x za 2 týždne,1x za 2 týždne výmena 1/2 nádrže,celá nádrž sa mení podľa stavu .Viac menej je to podľa potreby.
POZNÁMKA : pred 5 rokmi to bol mix Ameriky,Malawi a všetkého,čo sa ku mne náhodne dostalo a táto osádka je už len ten zdravý pozostatok,kedy z pôvodných 22ks rýb mi zostalo len 12ks,ale vidno,že sa podmienky znížením počtu rýb zlepšili.

VIDEOGALÉRIA :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eKGQT1BoePc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EvoahRnJqB8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tgBcyDk9zIw[/youtube] toto video vzniklo ešte v r.2010,kedy som mala aj Red parroty
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tgBcyDk9zIw[/youtube] toto video je po nedávnej bitke rýb v marci 2011
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
salonka

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Moje "malé"akvárko

Poslaťod stiff » Pon 18. Apr 2011 14:37:21

Pekné a zdravé ryby :yes . Tie labiáty (?) sa ti vytreli? Ak áno, boli živé ikry? Tipol by som si to na dve samice... Podľa foto, ktoré si tu dala by som povedal, že tie labiáty sú citrinelly. Nie som si istý, bolo by treba foto zvrchu, takto z boku sa to len ťažko dá rozoznať.. Je možné, že je to aj kríženec. Tu je zaujímavý článok, ako je možné tieto druhy od seba odlíšiť. Treba ale foto zvrchu..

Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlidae.com/article.php?id=106
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod salonka » Pon 18. Apr 2011 21:21:52

Ahoj!Ďakujem za pochvalu rýb,sú to moji miláčkovia,spolu s Flowákom.Mali tri razy ikry,ale nikdy z toho nič nebolo,lebo teda akvárium je pomerne rušné,nakoľko Flowák je okupant celej nádrže a nikdy tam nie je kľud.Požrali im to,alebo možno aj sami,neviem.Aj ja som si myslela,že mám citroňákov,ale vraj sú to Labiatky.A spohlavím mám roky problém-neviem ho sama určiť,spolieham sa na to,čo mi povedal jeden chovateľ cichlid,že je to párik.Ale padol i názor,že sú to dve samice.Naozaj neviem!Ja som ryby dostala ,ani som netušila,čo sú to vlastne za ryby....Ale som rada,že ich mám a iné ani nechcem,spoločne s Flowákmi,na ktoré som zaťažená.
salonka

Poslaťod stiff » Uto 19. Apr 2011 13:36:02

salonka píše:Ahoj!Ďakujem za pochvalu rýb,sú to moji miláčkovia,spolu s Flowákom.Mali tri razy ikry,ale nikdy z toho nič nebolo,lebo teda akvárium je pomerne rušné,nakoľko Flowák je okupant celej nádrže a nikdy tam nie je kľud.Požrali im to,alebo možno aj sami,neviem.Aj ja som si myslela,že mám citroňákov,ale vraj sú to Labiatky.A spohlavím mám roky problém-neviem ho sama určiť,spolieham sa na to,čo mi povedal jeden chovateľ cichlid,že je to párik.Ale padol i názor,že sú to dve samice.Naozaj neviem!Ja som ryby dostala ,ani som netušila,čo sú to vlastne za ryby....Ale som rada,že ich mám a iné ani nechcem,spoločne s Flowákmi,na ktoré som zaťažená.

Ahoj! Z tejto fotky by som si ja určite netrúfal povedať (tvrdiť), že sa jedná o istý pár. Neviem ako dlho máš tie ryby (?), tipoval by som, že majú cez 3 roky. Ak áno, potom by samec mal byť už oveľa robustnejší, vyšší a celkovo väčší. Cca o 20-30%, to záleží od konkrétnych okolností.. Pri trení, by mal mať výraznejší tukový hrb, čo ale nemusí byť pravidlom. Obe ryby na fotke sú plnšie v brušnej partii (je to vidieť aj na videu) a je medzi nimi len minimálny veľkostný rozdiel. Podľa toho by sa mohlo kľudne jednať o dve samice. Na 100% by som to mohol povedať, keby som videl solídne foto papily (kladielka) oboch rýb. Tu je foto dospelého (tipujem 3-4ročného)samca citrinelly:

amphilopheus_citrinellus.jpg

Ja som mal (a ešte stále mám) taký prípad, keď sa mi spárovali dve samice citrinelly. Najprv sa trela len jedna a tá druhá perfektne suplovala samca. Vyskakoval aj tukový hrb, aj keď nevýrazne, až nakoniec sa vytrela aj ona... Pozri:

http://www.stiffcichlids.com/index.php? ... IceGallery

Tu stále neviem s istotou povedať či to je citrinella, alebo labiát. Obe majú niečo z toho a niečo z toho, preto som to nechal pod názvom citrinellus. Osobne si myslím, že mám krížence. Mimochodom, tie krížence spomína aj Mr. Paul V. Loiselle vo svojom článku, ktorý som ti uviedol v predošlom príspevku. Pripájam zopár foto originál labiátov od Jeffa Rappsa, tam je 100% istota, že nezamenil druh, alebo že sa nejedná o kríženca. Všimni si tie pery:

labiatus3[1].jpg

labiat3.jpg

Amphilophus_labiatus_3.jpg

Inak "MIDAS komplex" je pomerne zložitá záležitosť. Tie "červené" alebo gold (svetlé) fotmy Amphilophus určite nie je jednoduché len tak od seba rozlíšiť. Celkom jasno v tom nemajú ani odborníci a treba k tomu veľmi kvalitné fotky. Pre ilustráciu prikladám foto A. xiloaensis "Gold form":

A. xiloaensis.jpg

A ešte foto labiátov:

A. labiatus.jpg

Tu je celý článok, kde Wilhelm Heijns veľmi zaujímavo píše o "MIDASOCH". Ak ťa to zaujíma, určite to stojí za prečítanie. Originál som nenašiel, toto je v "thaičine", cez translator sa celkom dá..:

http://translate.google.com/translate?h ... lem-Heijns)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod salonka » Uto 19. Apr 2011 16:29:09

Tak musím povedať,že teraz som už úplne domotaná,čo ja vlastne doma v akvárku mám!Naozaj si niektorí akvaristi myslia,že mám dve samice,ale i to,že párik.Ale s určitosťou to naozaj neviem,ale ako vidím,asi to nie je také jednoduché určiť i skúsenejším akvaristom,ako som ja.
Ja ich mám cca 5 rokov a dostala som ich už v pomerne veľkej veľkosti,dokonca mi to pripadá tak,že sa veľmi nezmenili,akoby zakrpateli a celých 5 rokov sú rovnaké.Naozaj nejak nepodrástli.Myslím,že sú naozaj zakrpatelé.Dostala som ich od mužovho kamaráta a neviem,v akých podmienkach tam žili,tak je asi aj reálne možné,že už viac neporastú.U mňa už iste nie.Od januára sa dosť bijú s Flowákom,alebo medzi sebou,až som naposledy v marci myslela,že naozaj o jedného z nich prídem!
Rada si prečítam čokoľvek nové a zaujimavé o týchto rybách,lebo naozaj ich mám veľmi rada,boli to moje prvé cichlidy s ktorými som začala,spoločne s Red parrotmi o ktoré som prišla v lete 2010.Môj muž by sa ich už najradšej "zbavil"darovaním niekomu,pritom to bol práve on,čo ich doniesol a 5 rokov sa nimi kochal,ale teraz by rád založil spoločenské akvárium.Len má "smolu",že cichlidy sú dlhoveké a ja tvrdohlavá :rofl a preto sa nič v akvárku meniť nebude ešte pár rokov,ale ako sa poznám,zase budem hľadať Labiaty a Flowáky.Ćlánok si dnes v nočnej prečítam,teraz letím do služby,ďakujem za všetko! ;)
salonka

Poslaťod Rado44 » Uto 19. Apr 2011 19:06:04

Je dosť náročné 100% určiť či sa jedná o labiatus alebo citrinellus,či kríženca týchto dvoch druhov.Ja som pred pár rokmi choval pravdepodobne krížence týchto druhov,ich papuľka bola tvarom podobná obom druhom.Momentálne chovám pár a.citrinellus a pár a labiatus (teda aspoň dúfam) spolu v jednej nádrži a je medzi nimi dosť zreteľný rozdiel.Prikladám pár foto svojich rýb.
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26

Poslaťod salonka » Štv 21. Apr 2011 9:02:24

Tak teraz už naozaj neviem,čo vlastne doma mám...Ale tak článok som si prečítala,je naozaj zaujimavýa mnoho vecí som nevedela o týchto rybách.Ďakujem!Inak máš veľmi pekné ryby!Ako som pozerala na tie fotky s určením pohlavia podľa ich tvaru,tak si myslím,že mám asi dve samice.Ale myslím,že stále to nebudem vedieť presne.Ja to nejak neviem podľa toho určiť,veľké rozdiely v nich nevidím.
salonka

Poslaťod Pain » Ned 24. Apr 2011 11:47:28

Zdravím ťa podľa mňa máš dve samice citrinelly stiff má podľa mňa pravdu lebo a ja mám 4 ročného samca môžeš si ho pozrieť medzi fotkami,samec je vyšší mohutnejší hrb má aj samec aj samica. :hi
Obrázok užívateľa
Pain

Images: 12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod salonka » Ned 24. Apr 2011 11:55:48

skonštatovanie,že mám asi dve samice,ma veru nepotešilo.Tak,ale hlavne,že sú zdravé! ;)
salonka

Poslaťod salonka » Štv 15. Sep 2011 18:39:13

Už sa vyriešil problém,či mám pár,alebo dve samice.Pred cca 2,5 mesiacmi mi ubili jednu z nich,takže mi ostala len jedna,no a aj to neviem,čo mi vlastne ostalo.Fakt neviem určiť pohlavie.Pokiaľ boli obe Labiatky v nádrži,pánom akvária bol jednoznačne samec Flowerhorna.Kamarát mi povedal,že sa môže úplne ľahko stať,že Flowák začne ťahať za kratší koniec,ak sa náhodou pobijú oni dvaja medzi sebou.Nechcela som mu veriť,lebo teda vždy to bol Flowák,čo každého bil,preháňal.Ale od tej doby,ako mi uhynula po jedej bitke Labiatka,naozaj sa stalo,že už dva razy došlo k bitke Flowáka a Labiatky a naozaj ťahal Flowák za ten kratší koniec.Niežeby sa nebil,alebo žeby sa dal zahnať do kúta,to nie.Ale na Labiatke ani stopy po obkusovaní,no Flowák je vždy na bokoch bez šupin,papuľa obkúsaná a viditeľne dostáva na frak.Jasné,že sa zase dá dokopy,zase je všetko ok,ale asi naozaj jeho dominantnosť nejak vyprchala.A neviem,čím sa tak stalo.Pokiaľ boli dve Labiatky,vždy bol Flowák ten,čo každého tlkol.Pokúšam sa doložiť viac menších Labiatov,možno sa rivalita v nádrži ustáli,tak už len čakám,kedy sa mi podarí zohnať stredne väčiš kusy rýb a doložiť ich ku trom dospelým cichlidám,ktoré mi ostali po poslednej bitke pred 2,5-3 mesiacmi.
salonka

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 52 hostia