Sekavce a cichlidy

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Sekavce a cichlidy

Poslaťod meizu » Pon 18. Apr 2011 10:13:46

Mozu byt v jednej nadrzi cichlidy a sekavce?
meizu

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Sekavce a cichlidy

Poslaťod J3nDr1X » Pon 18. Apr 2011 18:16:24

Si zabil :rofl !
Obrázok užívateľa
J3nDr1X
Malawi fan
Malawi fan

Images: 5
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod meizu » Pon 18. Apr 2011 19:40:57

Si zabil a úškrn? To povazujete za odpoved? Kazdy je tu minimalne majster sveta.Vela akvaristov mi o tomto portali a ludoch na nom rozpravalo same negativa.Davam im za pravdu bohuzial.
meizu

Poslaťod Rostratus » Pon 18. Apr 2011 20:03:26

Neviem prečo hádžeš všetkých do jedného vreca. Celkom by ma zaujímalo kto ti to napríklad povedal. Ale to je mimo témy. Ja by som to nedával s cichlidami kôli tomu, že nepatria do biotopu a podľa mňa majú veľmi malú šancu v akváriu prežiť. Ani neviem, ktoré mierumilovnejšie cichlidy by ti ich nevychytali. :S
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 18. Apr 2011 20:23:58

pripajam sa k adminovy.Urcite yb som to neriskoval.Ked so sebou zacnu sekavce vrtiet,cichlidy im ukazu.Bude ich to drazdit.Aj tie namenej agresivne cichlidy sa do nich casom pustia,ked vyrastu.Pokial su malde je to v poho,ale dospeju bude sarapata.Neodporucam
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod perchess » Uto 19. Apr 2011 8:38:35

No to záleží aké cichlidy by si k nim chcel dať. Myslím si, že by to mohlo fungovať (mám na mysli vzájomnú tolerancu druhov) s Pretophyllum scalare, Mikrogeophagus ramirezi, M. altispinosa. To sú bežne zohnateľné cichlidy. Potom sú ešte drobnejšie miernejšie druhy kde by to mohlo fungovať, ale tie nepíšem, lebo bežne sa zohnať nedajú. A ešte jedna dôležitá vec - v sekavcoch sa nevyznám, a preto neviem ako sú na tom sekavce z hľadiska požiadaviek na chemizmus vody a teplotu. Či ich teda môžeš dať do jednej nádrže spolu z ohľadom na ich požiadavky :wait
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod barny1991 » Uto 19. Apr 2011 11:14:36

meizu píše:Si zabil a úškrn? To povazujete za odpoved? Kazdy je tu minimalne majster sveta.Vela akvaristov mi o tomto portali a ludoch na nom rozpravalo same negativa.Davam im za pravdu bohuzial.

Ahoj, čo keby si nám ty sprezentoval svoje akvarium ked hned mas taketo tvrde reci? hocikdo ti tu rad s ochotou poradi a zato ze ti napisal "si zabil!" neznamena nic negativne, iba tym dal najavo ze to bude asi kravina davat ich do spolocnej nadrze :ne . A ked mas teda vela akvaristov kamaratov preco sa taku zakladnu vec pytas tu na fore ale nie tych tvojich "kamaratov"? prepac, ale myslim ze je to iba vyplod tvojej fantazie o tej tvojej ochote a negativach pretoze tu na fore vzdy kazdy rad pomoze ak vie ! :yes :yes :yes

Ani v tejto tvojej teme ti nikdo nepomohol ohladom krmenie tropheusov? viewtopic.php?t=1500
tak prosim zvazuj co pises! a podla toho ako si do cerstvej vody pustil tropheusov si urcite nepochybne profik aj s tvojimi kamaratmi skusenymi akvaristami tak prosim citaj uc sa a nenadavaj na forum ked vobec nemas pravdu!!!!
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod paloi » Uto 19. Apr 2011 11:35:59

Barny, pekne si to napísal. Kvôli jednému smajlovi sme všetci šľahnutí do jedného mecha. Prečo? Ale nič to, napíšem moju skúsenosť:

Priniesol som dva sekavce asi 5-6 cm a dal som ich do akva s malými rybami. Prvé boli pri nich heros seveum gold (4cm). Ponaháňali a nechali na pokoji. Po chvíli si prišiel zobnúť skalár. A potom akary hnedé prišli na ochutnávku. Tak som si povedal, že pokiaľ akara hnedá (4cm) bude naháňať sekavce, tak to nemá význam. Po 15-ich minútach som ich sťahoval ku gupkám. A tam si spokojne žijú dodnes :-)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod meizu » Štv 21. Apr 2011 22:15:00

barny1991 píše:Ahoj, čo keby si nám ty sprezentoval svoje akvarium ked hned mas taketo tvrde reci? hocikdo ti tu rad s ochotou poradi a zato ze ti napisal "si zabil!" neznamena nic negativne, iba tym dal najavo ze to bude asi kravina davat ich do spolocnej nadrze :ne . A ked mas teda vela akvaristov kamaratov preco sa taku zakladnu vec pytas tu na fore ale nie tych tvojich "kamaratov"? prepac, ale myslim ze je to iba vyplod tvojej fantazie o tej tvojej ochote a negativach pretoze tu na fore vzdy kazdy rad pomoze ak vie ! :yes :yes :yes

Ani v tejto tvojej teme ti nikdo nepomohol ohladom krmenie tropheusov? viewtopic.php?t=1500
tak prosim zvazuj co pises! a podla toho ako si do cerstvej vody pustil tropheusov si urcite nepochybne profik aj s tvojimi kamaratmi skusenymi akvaristami tak prosim citaj uc sa a nenadavaj na forum ked vobec nemas pravdu!!!!

Nie,nie som profik.Profik si Ty.Ja som pustil tropheusov do cistej vody,Ty si nic take nikdy urcite neurobil,pretoze prave Ty si ten co chytil pana Boha za nohy a spadol z neba uceny.
meizu

Poslaťod meizu » Pia 22. Apr 2011 19:52:34

Ospravedlnujem sa vsetkym akvaristom na tomto portali za moje ostre slova.Mal som zly den v kazdom smere a bola to jednoducho nezvladnuta situacia.V podstate Vam aj dakujem za zdrzanlivost,mohli ste reagovat aj horsie.Co mozem povedat : uprimne ma to mrzi.
meizu

Ďalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia