čo pod akvárium a pod kamene??

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

čo pod akvárium a pod kamene??

Poslaťod emmkaa » Str 13. Apr 2011 13:15:20

Ahojte.. zakladáme si novú nádrž 400l.. aký materiál dávate po akvárium?? čítala som aj o tvrdenom polystyréne aj o penovej podložke,čo je najvhodnejšie?.. aké máte skúsenosti?? aká má byť správna hrúbka materálu?polystyrén časom nespľasne? a pod kamene a piesok dávate aký materiál?? Ďakujem
emmkaa

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: čo pod akvárium a pod kamene??

Poslaťod jusko » Str 13. Apr 2011 14:55:18

Pod akva daj 2 cm polystyrén - obyčajný biely a pod kamene daj len poprašok piesku / keď dáš moc, tak Ti ho vybagrujú a možu Ti popadať kamene/. Žiadny polystyrén pod kamene!!!
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod barny1991 » Str 13. Apr 2011 14:57:59

Zdravim ta tu na portali :) takze pod akvarium ako podlozku pouzi bud original penovu co sa predava alebo si kup uplne obycajnu karimatku hruba je tusim 0,8mm vystrihni na pozadovany rozmer a mas, vyrovna to pripadne nerovnosti lepsie ako polystyren kedze je tvrsi. a do akvaria pod kamene to je na dlhu debatu niekdo polystyren niekto nic. ja osobne mam polystyren a nemam stym ziaden problem. Jusko ti napisal v podstate to iste :) ale on je na trosku inej urovni chovatela ako ja staci si pozriet jeho galeriu alebo web stranku.

Aku planujes osadku do akvaria?
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod emmkaa » Str 13. Apr 2011 17:54:59

tak ja už taku mini osadku mam.. momentalne mam len 60l AQ. a mam tam 6 mladych rybiek:
seudotropheus estherae red red 1,(ta je pan, je z nich najväscia :muscle
Pseudotropheus demasoni 1
Labidochromis yellow 2
Pseudotropheus greshakei ,,albino,, 1
Pseudotropheus zebra( ta je zas najväcsi bitkar) 1
Ani neviem či mam tie rybky spravne pomenovane :-) su v albume..
Tak a do noveho AQ len dokupim z každeho druhu aspoň po 5 rybiek..
Tak čo mam vlastne dať pod to AQ polystyren? alebo karimatku?? :think
Ďakujem za rady...
emmkaa

Poslaťod barny1991 » Str 13. Apr 2011 19:14:37

skoda ze ja sa malawi vobec nerozumiem :D ja som skor cez tanganyiku a onu sa zaujimam a hned by som do takeho akva šupol 35x tropheus ikola :D alebo nieco pobodne :) je jedno co tam das karimatka je vhodnejsia s pohladu neakej nerovnosti. polystyren je tvrdy a nepohne sa, niekdo dava to iny to rozhodni sa ja mam karimatku klasicku :D

a este ktomu najvacsiemu bitkarovy- pockaj ked troska podrastie pseudotropheus demasoni :D to je iny agresor.
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod kofola » Str 13. Apr 2011 19:30:22

a este ktomu najvacsiemu bitkarovy- pockaj ked troska podrastie pseudotropheus demasoni :D to je iny agresor.

Ale len v ramci svojho druhu a k rybam sebe podobnym. K rybam ineho druhu utoci len malokedy.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod emmkaa » Str 13. Apr 2011 20:08:55

tak uvidime ako sa bude správať ďalej.. heh tak by som povedala že demasoni je asi najkľudnejšia z tej osadky čo mam.. ostatné do seba šťuchajú, stále im niečo vadí :skleb :angel som zvedavá čo budú robiť v novom domove..tak ďakujem za radu..
emmkaa

Poslaťod barny1991 » Štv 14. Apr 2011 8:25:12

neboj nic vo velkom akvariu sa budu mat fajnovo :)
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod Kolakao155 » Štv 14. Apr 2011 14:04:32

Ja mam pod kamenmi karimatku, neodpadavaju z nej gulicky ako z polystyrenu a ak sa nejaky kamen pohne, nemusim sa bat, ze sa nieco stane so sklom. po obvode kamnov ju potom obrezat a je to.
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Štv 14. Apr 2011 15:52:24

Emka tak ako ti chalani pisali pod akvarium mozes dat bud polystyren alebo karimatku alebo podlozku na to specialne urcenu. Vsetko toto rovnako dobre posluzi. Ja osobne mam polystyren od 16 litrovych az po 600 litrove nadrze. Co sa tyka vnutorneho priestoru akvaria som zastancom toho, ze do akvaria surovy polystyren a gumy nepatria. Najprirodzenejsi a pre teba najjednoduchsi sposob je poukladat kamene na hole sklo a az potom nasypat piesok. Piesok si ryby aj tak upravia podla svojho vkusu, takze bude vsade okolo velkych kamenov. Navyse nehrozi riziko ze sa skala pohne a praskne dno, kedze uz bude mat svoju pevnu polohu na holom skle.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia