malawi a tanzani mozu byt spolu v nadrzi?

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

malawi a tanzani mozu byt spolu v nadrzi?

Poslaťod radim » Ned 29. Nov 2009 13:48:13

idem si zaobstarat nadrz chcel by som chovat ciklidy len neviem ktore macia sa mi malawi a tanzani mozu byt spolu v nadrzi? a kolko si mozem dat kusuv do 570lit nadrze? a mozem ma aj rastlinky? :geek:
radim

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: otayka

Poslaťod Rostratus » Ned 29. Nov 2009 22:09:27

Ahoj Malawi s Tanganyikou by som určite nemiešal dohromady. Skús si vybrať jedno alebo druhé. Potom daj vedieť a môžeme ti poradiť aké ryby dať. Ak by si chcel tanganyiku tak do tej nádrže by si kľudne mohol dať C.frontosa, Altolamprologus a pod.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Karlowatz » Ned 29. Nov 2009 22:41:18

Ja si zase si myslím, že to nie je až taký hriech. Všetko závisí od chovateľa jeho vkusu a schopností postarať sa o ryby a nádrž celkovo.
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Belial » Pon 30. Nov 2009 17:29:47

Ja tiež nie som zástancom miešania jednotlivých jazier, ale keď to niekomu nevadí a rybám sa darí, tak prečo nie...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod kofola » Uto 01. Dec 2009 8:13:42

Rybam sa nic nestane ak dodrzis iste zasady pri ich miesani co sa tyka stravovacich navykov a rozlozenia agresivity. Ak namiesas vhodne druhy vo vhodnych skupinach tak ti to bude fungovat.
Druha vec je ze to je neprirodzene a mne osobne sa to nepaci, ale sto ludi, sto chuti.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Pon 14. Dec 2009 23:13:03

No dosť ťažko si viem predstaviť nap majestátne frontosi s napr Sciaenochromis fryeri alebo napr s Cyrtocara moori. :twisted: Ja tiež nie som veľmi za miešanie biotopov. Myslím že sú to len zbytočne komplikácie veď u Afriky je ta paleta z ktorej si človek môže zvoliť a kombinovať veľmi pestrá tak nevidím dôvod prečo miešať Tanganiku a Malawi do jedného AQ. Ak Malawi tak do takeho aq (570) v podstate nevidím obmedzenia okrem potrieb na stravu. ( :o Ak to nie je Aq 85x80x85 :o )Ja by som volil rybky rodu Haps (napr Sciaenochromis fryeri, Copadichromis borleyi, Cyrtocara moori, Protomelas fenestratus) nejake z rodu Peacocs (napr Aulonocara baenschi, Aulonocara kandeensis Aulonocara Fire Fish) a možno nenáročné Mbuna ako Labidochromis caeruleus . Počet rýb závisí od výberu rýb hlavne treba počítať s tým aby sa dominantný samci mali na kom vybúriť. Kombinácia 2+2 väčšinou nie je dobrá. A rastlinky tiež nezvyknú mať dlhú životnosť ale to je skôr individuálne.

Veľa šťastia pri výbere
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia