http://www.apistogramma.com
stiff píše:Ja na malé cichlidky nie som, ale je množstvo rôznych "tolerantných" malých cichlíd a cichlidiek z JA, kde by si si mohol určite vybrať. Rôzne druhy aequidens (akary) teraz ma tak narýchlo napadne: a. metae, dorsigerus..apistogrammy poznáš..treba trochu pogoogliť, alebo daj novú tému na portál,možno niekto poradí, kto sa tomu venuje...62l akva nie je až tak malé pre tieto rybky - peknú spleť tenkých koreňov, valisnerie..mohlo by to byť fajn
okrem rôznych druhov apistogramm (ináč môj kamarát odchováva a. cacatudoides sp orange a red) si pozri napr. laetacara dorsigera, alebo curviceps.. a tiež menšie druhy aequidens.. Viem, že macher na tieto rybky je Kubo - je registrovaný aj na cichlidportáli, skús mu napísať...
Kubo píše:V prvom rade by som ti odporucal tuto stranku : http://apistogrammaidiots.com/index.html . Mozes si v nej poriadne popozerat apistogrammy a pripadne aj vybrat , samozrejme netreba zabudat na dostupnost niektorych druhov. Nechcem ti velmi vnucovat moj vkus akvarka , no zvolil by som nejaky jemnejsi substrat (nie velmi svetly) , vybral si nejake pekne kusy mensich konarov , vzhladom na akvarko. Samozrejme bukove alebo dubove listie , pripadne jelsove sisky do 10kuskov. Nabehla by prirodzena jantarova farba vody v akvarku. Pripadne by som nejak zamaskoval 1-2 kokosove polovicky s nejakym machom alebo tym listim , kde by sa apistogramy skryvali a prirodzene aj vytierali Tam by som zvolil max. 2druhy cichlidiek a to iba pariky. Pripadne z jedneho druhu by to mohlo byt 1 samec a 3 samice. Dvoch samcov rovnakeho druhu velmi neodporucam koli agresivite dominantnejsieho samca. Mozno by som si to najprv vyskusal s bezne dostupnymi apistogramami a to napr. A.cacatuoides "Orange" a potom A.borelii pripadne A.agassizii . Ine ryby by som tam asi nedaval. Mozno by sa dalo este pridat po jednej samici , teda 1samec a 2samice a takisto aj z druheho druhu. Musis si to fakt odskusat , pretoze kazdy ma inu vodu a neviem ako sa budu ryby spravat v tvojej.
Kubo píše:Filter staci bublifuk , aspistogramy vela nenakadia. Co sa tyka rastlin to si budes musiet vyskusat sam. S vyluhami to bude horsie , pri tych sa velmi rastlinam nedari , ibaze by si ich pouzival v mensom mnozstve. Mozno by som skusil nejake machy a take mensie rastliny ako pogostemon.Do 60tky toho vela neposadis Co sa tyka raselinoveho granulatu tak by som si zvolil firmuSERA alebo JBL. Osvetlenie to uz budes vediet ty ake rastliny si predstavujes . Ale pocital by som asi 0,5W/L vody.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť