Tetra Nitrate minus

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Tetra Nitrate minus

Poslaťod terrible » Štv 07. Apr 2011 20:14:07

Tak som sa dnes dostal k tomu, aby som pred zacatim budovania cichlidoveho akvaria odmeral NO3 vo vode z nasej studne, kedze inu vodu nemame. A zistil som klasicky problem vychodneho Slovenska, ze voda v studni ma obsah NO3 vyse 150 mg/l teda takmer nepouzitelna (az sa cudujem, ze tie ryby v starom akvarku to zvladaju). Nasiel som pripavok Tetra nitrate minus, o ktorom pisu, ze obmedzuje zvysovanie dusicnanov. Chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s tymto pripravkom, ci len obmedzuje zvysovanie NO3, alebo sa nim da NO3 aj podstatne znizit, alebo mam radsej zacat zhanat pravidelne vodu zh vodovodu. :P
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Re: Tetra Nitrate minus

Poslaťod Stero » Pia 08. Apr 2011 7:11:27

No podľa mňa by si sa stal top klientom ( pri nepretržitom odbere produktu) Sera keby si to chcel používať na vodu zo studne. Ja na tvojom mieste by som radšej na dvor kúpil zberač dažďovej vody a ten použil na zásobovanie aq vodou. Dnes dostaneš v Hornbachu a pod obchodoch estetické zberače s objemom od 200 do 500l bez problémov.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Re: Tetra Nitrate minus

Poslaťod terrible » Pia 08. Apr 2011 8:33:14

No ved by som to nelial do studne, ale do vody, ktora pojde do akvaria, pisu ze jedno balenie je na 1000 litrov, kedze nemam velmi velke akvarium, tak by so to mozno dalo. Ale asi bude jednuchsie zohnat vodovodnu vodu. Najviac ma stve, ze nam robia teraz kanalizaciu aj vodu, akurat na nasej ulici voda nebude, lebo je tu vraj malo domov a sa to neoplati. Ale tym padom asi odpada plan do buducnosti na nejake poriadnejsie akvarium (cca 500 l), na to by som uz asi nemal dost nadob na vodu. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia