prasknute dno akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: prasknute dno akvaria

Poslaťod MarianGalo » Uto 01. Mar 2011 13:06:26

Na 100% bolo to sklo na okno kalené. Dáva sa aj fólia medzi tabule. Len na vnútornú časť izolačného dvojskla sa použije sklo s fóliou. To ktoré sa tak ohýbalo bolo kalené, jednovrstvé teda bez tej ochrannej fólie medzi dvoma tabuľami, bolo studené a bolo hrubé asi 6mm.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod kofola » Uto 01. Mar 2011 13:26:29

Je to minimalne zaujimave, ak taketo sklo existuje, ALE. Ale neda sa tym padom pouzit na akvarium. Ak sa nieco vyse metrove sklo prehlo v obluku o 15cm pod vahou cca 100kg, vies co by s nim urobil tlak vody? To ma potom taketo "gumene" sklo podobne mechanicke vlastnosti ako plexisklo. Tlak vody by ho prehol a zdeformoval akvarko (v tom lepsom pripade).
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod MarianGalo » Uto 01. Mar 2011 14:22:47

Ono keď bude v kvázi ráme teda zlepené tak to podľa mňa neurobí pretože už hotové okno primontované na strechu sa zase neohlo a neprasklo keď po ňom chlapík skákal. Problém ale bude v opracovaní.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod pyranes » Ned 03. Apr 2011 11:12:42

poradte cim najlepsie odstranit silikon? Robil som to drotenkou a myslim ze som spravil aj male skrabance
Obrázok užívateľa
pyranes

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod perchess » Ned 03. Apr 2011 12:18:24

SSimon píše:uz je mi jasne preco prasklo aspon si myslim. ten umely podstavec original akvaria nie je podoprety o celu plochu akvaria

Ahoj SSimon, tak ako si to nakoniec vyriešil?

Inak si myslím, že to neprasklo vplyvom toho podstavca (podložky). Veď preto je to originál k tomu, bolo to určite miliónkrát testované. Aj iní výrobcovia používajú podložky ktoré nie sú celoplošné, a problémy nie sú. Ďalším dôkazom môžu byť mnohé chovne, ktoré majú na železných stojanoch položené 300 - 400-litrové akváriá tak, že stojan drží akvárium iba na ľavej a pravej strane.
Ja si myslím, že ti buď spadol nejaký kameň na dno, alebo sa dostalo pod tú lexanovú podložku zrnko piesku. Zospodu tvrdé sklo, zvrchu tvrdý lexan. Tam stačí málo.... :sweat :sweat Skôr si mal ako podložku pod kamene použiť polystyrén, ak by sa aj pod neho dostal piesok, jednoducho by sa vtlačil do polystyrénu.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod jusko » Ned 03. Apr 2011 12:36:51

pyranes píše:poradte cim najlepsie odstranit silikon? Robil som to drotenkou a myslim ze som spravil aj male skrabance

Žiletka!
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia