Zlozenie ryb Tanganyika 540 litrov

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zlozenie ryb Tanganyika 540 litrov

Poslaťod peter-trnava » Štv 31. Mar 2011 22:30:29

Leleupi a cilindricus boli prve druhy o ktorych som uvazoval. Tanganyiku som choval pred cca 10 rokmi a uz vtedy boli moji favoriti. Na univerzite som si zaobstaral skupinu leptosom a vykesoval som za ne moj mesacny rozpocet :crazy: , odvtedy som take drahe ryby nemal (asi sa mi aj zlepsila financna situacia) :D
Na inych forach (americkych a pod) ma odhovorili od leleupov a peknych modrych cilindrikov, ako mal vtom case napr pan Rovny, vraj na SK nezozeniem.
BTW tych paracov urcite zredukujem, calvusov chcem ale poriadnu grupu, uvedomujem si ich zabavku pri loveni poteru - aspon sa mi to neprerybni :lol: Julidochromisy sa poparia a zvysok odlovim.
Konecny stav bude urcite nizsi (to je iba zelanie, viem ze tam este nieco pribudne) :lol:
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Matej » Pia 01. Apr 2011 8:04:49

peter-trnava píše:Leleupi a cilindricus boli prve druhy o ktorych som uvazoval. Tanganyiku som choval pred cca 10 rokmi a uz vtedy boli moji favoriti. Na univerzite som si zaobstaral skupinu leptosom a vykesoval som za ne moj mesacny rozpocet :crazy: , odvtedy som take drahe ryby nemal (asi sa mi aj zlepsila financna situacia) :D
Na inych forach (americkych a pod) ma odhovorili od leleupov a peknych modrych cilindrikov, ako mal vtom case napr pan Rovny, vraj na SK nezozeniem.
BTW tych paracov urcite zredukujem, calvusov chcem ale poriadnu grupu, uvedomujem si ich zabavku pri loveni poteru - aspon sa mi to neprerybni :lol: Julidochromisy sa poparia a zvysok odlovim.
Konecny stav bude urcite nizsi (to je iba zelanie, viem ze tam este nieco pribudne) :lol:

Preco ta odhovorili od leleupi? Podla mna by ti do tej zostavy zapasovali a aspon by tam bolo nieco vyrazne farebnejsie :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod peter-trnava » Pia 01. Apr 2011 9:11:52

Citujem "Leleupi will bother/kill the shellies during their attempts to get the fry...even the adults."

Z vlastnych skusenosti ich nepovazujem za vacsich likvidatorov ako calvusov, alebo sa mylim?
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod barny1991 » Pia 01. Apr 2011 9:26:18

no aj ja aj matej mame leleupky su to svine ale aspon je poriadok v akvariu, a niesu az take velke ostatne ryby si potomstvo dokazu ubranit podlamna.
Obrázok užívateľa
barny1991

Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Pia 01. Apr 2011 21:58:23

peter-trnava píše:Citujem "Leleupi will bother/kill the shellies during their attempts to get the fry...even the adults."

Z vlastnych skusenosti ich nepovazujem za vacsich likvidatorov ako calvusov, alebo sa mylim?

Dneska som sam vcelku bavil ako jeden similis utocil na asi 5 krat vacsiu leleupi a hnal ju od ulity :) Rad to sledujem, robia to pravidelne :) Dokonca mam pocit ze moje similisy zlikvidovali moj prvy vyter leleupiek :)

Na druhej strane, niekedy sledujem, ako sa 5-6 leleupiek spolu prehana ponad ulity similisov ako keby boli na love.

Nemozem este robit definitivne zavery pretoze tie ryby su este stale relativne mlade. Jedine co vidim je ze je urcita konkurencia o ulity, leleupi sa v nich asi chcu tret, similisy ich chcu pre seba ...

Kazdopadne zatial si mojich 5 similisov zdarne brani tie ulity pred leleupkami, obcas sa prezenu ale nic fatalneho to zatial nebolo.

A ty mas este vacsie dno ako ja v v tomto akvsriu cize by som cakal ze to bude este viacej v pohode.

Osobne by som sa skorej obaval tych calvusov.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod peter-trnava » Sob 02. Apr 2011 15:53:50

Pomaly sa mi to krystalizuje ;)
Na 100% tam budem mat:
cca 15-20ks Cyprichromis leptosoma - stale nemam jasne aka forma, asi to bude zavisiet od ponuky, proste bude to laska na prvy pohlad :lol: Myslite ze tam mozem dat Jumbo?
cca 10 ks Paracyprichromis - laka ma Kambwimba, ked nezozeniem bude to asi Blue neon, alebo mate lepsie navrhy?
10-12ks A.calvus - urcize iba jedna forma, ci to bude black or white nie som rozhodnuty
8-10 multikov
6ks J. transcriptus, mate niekto kontakt na chovatela formy Pemba alebo Kapamba?
6ks J.ornatus Kasakalawe alebo iny naozaj zlty

Lakaju ma aj nasledovne druhy ale v zakladnom setup-e asi nebudu, mozno pribudnu casom ked sa ostatne ryby poparia a zvysne kusy dam prec:
L.ocelatus alebo iny parovy snekac
N.beucheri
N.cilindricus
N. leleupi
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod barny1991 » Ned 03. Apr 2011 12:05:40

ahoj, tie julidky tam daj iba jeden druh,aj kvoli pokoju v akva a radsej to dopln niecim nech to je pestrejsie :yes nemas tam nic zlte tak supni leleupi :) A este by ma zaujimalo kde zozenies tie Cyprichromis leptosoma alebo Paracyprichromis :)
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod peter-trnava » Ned 03. Apr 2011 15:00:26

Na cypr a paracypr mam min 3 spickovych chovatelov a to som ani nezacal poriadne hladat :lol:
Otazne je ake maju formy, ale urcite si nieco vyberiem, najlepsie F1.
Julidochromisom mam velmi rad aj ked mas pravdu, a zlte mozu byt aj cyprs ;)
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Poslaťod barny1991 » Ned 03. Apr 2011 17:52:21

tak to je super hlavne je super chovatel s kvalitnymi rybami (ja mam nastastie spičkoveho chovatela JUSKA) ved sam uvidis ako sa ryby budu mat a ako budu dospievat sa aj tak preriedia :) :yes Ale v podstate v takom velkom akva by to mohlo ist aj 2 druhy julidiek ked spravis kopu ukrytov myslim ze nebude problem.
Obrázok užívateľa
barny1991

Poslaťod peter-trnava » Pia 08. Apr 2011 19:46:31

Dockal som sa, akva je na mieste ;)
Obrázok
Obrázok užívateľa
peter-trnava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 52 hostia