Náročnosť chovu diskusov

Diskusia o diskusoch

Re: Náročnosť chovu diskusov

Poslaťod Jirkaa » Str 23. Sep 2009 22:57:44

To mozna ty mlade ... moje geophagy pekne relaxujou a predvadeji svoje ploutve :D :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Štv 24. Sep 2009 9:42:48

Tak ak sú v dospelosti kľudné tak by to možno mohlo ísť dokopy. Ešte záleží aj od kŕmenia. Pokiaľ obidva druhy znesú rovnakú zložku v krmive tak prečo nie.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Štv 24. Sep 2009 10:41:15

Jirkaa píše:To mozna ty mlade ... moje geophagy pekne relaxujou a predvadeji svoje ploutve :D :D :D

To že si teraz relaxujú s mladými, určite nebude platiť, keď tam pridáš disky.. :lol: Zachvíľu tie disky budeš vyberať, ale to už budú "v pánu". Skôr si myslím, že by to mohlo fungovať opačne - keby si tam mal dospelé diskusy a k nim by si pridal malé geophagy - aj to len dočasu..
Máš tam jeden dospelý pár geophagov s mladými - čo si myslíš že budú robiť keď tam pridáš akékoľvek ryby?? :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jirkaa » Sob 26. Sep 2009 7:49:40

ale ja je planuju pridat az po tom co rozprodam ty mlade :) ....
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod minizoo » Ned 10. Jan 2010 10:57:26

Pozrel som si ten clanok. Je tam na fotkach žltý diskus. Neviete o aku formu sa jedná a či sa dá zohnat? Aku vodu by mali mat diskusi?
minizoo

Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Ned 10. Jan 2010 11:05:54

minizoo píše:Aku vodu by mali mat diskusi?

ak si si pozrel článok, tak vieš, že odpoveď na tú otázku máš priamo v ňom :mrk
Pozri si ho ešte raz a prečítaj pozorne odstavce o pH, tvrdosti a teplote

mimochodom, fakt skvelý článok pre začínajúcich aj možno skúsenejších chovateľov
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Ned 10. Jan 2010 12:53:50

minizoo píše:Pozrel som si ten clanok. Je tam na fotkach žltý diskus. Neviete o aku formu sa jedná a či sa dá zohnat?

Ten žltý na fotkách v spoločnej nádrži je golden pigeon a dá sa u nás bez problémov zohnať. ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod chrust » Štv 15. Apr 2010 2:27:43

200 litrov je urcite malo, mojich 390L je pre 4 hnedakov cca 15cm velkych malo, zvlast vtedy, ak sa zacnu triet. Ak osadite akvarium dostatkom rastlin, nitraty Vas az tak trapit nemusia. Ak ich je predsa vela pomozu vam plavajuce rastliny.

Mozno nie je tercovec prava hufova ryba, ale v skupinach sa citia lepsie, rozklada sa agresivita medzi jednotlive kusy, pocas trenia sa pary oddeluju a dost hrubo strazia svoje buduce potomstvo. Co som si vsimol tak zive stado, vystrnadi chore a slabe kusy. Osobne neodporucam neparny pocet, ak budete mat stastie a z 5 kusov sa vam vytvoria dva pary, chudak ten zvysny, bude dostavat nakladacku od dvoch parov

Apistogramy k tercom nie je zla volba, osvedcili sa mi druhy A.trifasciata, A.panduro, Pre A.nijseni bolo 29 stupnov uz vela.
Diskusy su agresivne hlavne po vytvoreni parov a pri treni sa agresivita zvysi. Paracheirodon axelrodi patria k najdrzejsim rybam, co som kedy videl, bez problemov vyzieraju ikry diskusom, ved ich uz zopar zaplatilo za to zivotom, z 20tich kusov mi zostalo 15. Ked uz skalare k tercovcom, tak urcite "alty". Sekierky sa mi javia tiez ako bezproblemove ryby. Corydoras panda u mna zije bez problemov pri tejto teplote, dokonca sa vytieraju, na dne ziju spolu so sterbaicami.

Vela sa uz popisalo o bicikovcoch a prenose bicikovcov zo skalarov na diskusy, k tomu staci napisat iba ze tercovce maju bicikovce vo svojich crevach stale, je jedno kolko skalarov budete mat v akvariu. Ak bicikovce zasiahli vnutorne organy ryby, nepomozete jej ani tonou metronidazolu.

Ak chcete pomoct tercom k vyteru, skuste im vlozit do vody listy mandlovnika, dubove listie, filtrovat cez raselinu neodporucam, lebo nedrzite pri tom opraty pevne v rukach, neznizujte ph skokmi, musi to prist postupne, hranie sa s kyselinou fosforecnou nie je sranda, ak to prepisknete, zarobite si problemy, stupnica ph je totiz logaritmicka.

Mnoho ludi by ma zvozilo za pravidelne nemenenie vody, mozete si mysliet co chcete, ale verte tomu, ze mam ruky vo svojom akvariu castejsie ako ktokolvek z vas
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Been thanked: 2 times

Poslaťod chrust » Štv 15. Apr 2010 17:19:23

este jeden postreh, ked mi jedna samica zderavala, dokonca aj jej vlastny frajer ju odstrkoval, tak som ich pochytal vsetkych, takze v mojej izbe 4x4x metre mi pribudli dalsie dva akvaria 40 a 50litrov, nechceli by ste pri tom spat, ako v nejakej zurciacej bystrinke.

rozdelil som ich po paroch, napustil odstatu vodu a nasypal metrozol, bolo to dost o hubu, kazde rano menit vodu. Vsimol som si vsak, ze ak som vysadil granule u deravej samice spolu s jej druhom doslo skor k "normalizovanym vykalom", druhy par sa nemienil vzdat svojich granuliek. Deravej som zacal davat vlocky so spirulinou, mozno je to iba domnienka, podla mna im to dost pomohlo. najviac postihnuta samica, sa doteraz vola "derava Eva" lebo je stale derava, velke diery za ocami sa hoja, ale bude to chciet este vela casu do uplneho zhojenia, popri tom sa stihla uz dvakrat vytriet.

Po prelieceni, necakajte, ze sa Vam ryby budu hned vytierat, u mna trvalo asi tri tyzdne kym sa derava vytrela, v kratkosti na to sa nedala zahanbit ani Izolda.

Tercovce su pekne ryby, ale mozem povedat, ze aj neskutocne hlupe, hlavne pri krmeni a velmi, velmi pazrave.
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Been thanked: 2 times

Poslaťod Blade-o » Sob 21. Aug 2010 20:16:55

trosku ucarovali aj mne tieto ryby a chystam sa spravit si tak okolo 400-500L nadrz s pozadim kde chcem dat plno rastlin nejaky ten koren, strk nejake kamene okolo 100 neoniek nejake prisavniky a panciernikov mozno krevetky (zatial neviem vela o diskoch neviem ci ich nerozsekaju :D) a samozrejme Diskusy asi tak 4-6 kusov myslite si ze by to bolo dobre?

inak neviem najst ten clanok co tu spominate a rad by som si ho precital tak keby tu niekto hodil link tak by som bol velmi rad, vsimol som si len to ze to bolo presunute zo stareho fora :eh:

este sa chcem spytat neviem mi niekto poradit nejaku dobru knihu o discusoch?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Diskus cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia