Krizenie roznych cichlid

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Krizenie roznych cichlid

Poslaťod Berserker » Štv 24. Mar 2011 13:52:58

Dzdravim vas. Chcel by som sa vas opytat, ako to je s krizenim medzi roznymi cichlidami.
skupiny (haps, mbuna, peacocs....) krizia sa medzi sebou rozne rody z jednej skupiny?
krizia sa mdzi sebou rody z inych skupin?

rody (Cichlidae-Metriaclima, Aulonocara, Otopharynx...) krizia sa medzi sebou rozne druhy v ramci jedneho rodu?
krizia sa medzi sebou druhy z inych rodov?

Krizia sa medzi sebou rozne variety druhu?

Ak je v ramci niektorej otazky kladna odpoved, tak ak by sa dalo konkretnejsie popisat. napr. mbumi sa krizia medzi sebou, hapsi nie, pseudotropheusi sa krizia v ramci rodu, aulonocary sa nekrizia ani v ramci foriem atd.

Dakujem vsetkym, ktory sa pokusi odpovedat a ak to tu uz niekde je, tak sa ospravedlnjem za zalozenie temi a nic podobne som nenasiel.
Berserker

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Krizenie roznych cichlid

Poslaťod kofola » Štv 24. Mar 2011 18:41:00

Haplochromis sa krizia, paecock sa krizia aj mbuny sa krizia. Velmi siroko polozena otazka. Skus sa opytat na presne druhy, ktore ta zaujimaju. Vacsina aulonocar sa krizi medzi sebou, vacsina pseudotropheusov sa krizi medzi sebou, rovnako ako tropheusy atd, atd .... Ale nie vsetko so vsetkym sa krizi, takze sa skus opytat aspon trosku konkretnejsie.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Berserker » Štv 24. Mar 2011 18:56:52

Najviac ma zaujimaju nizsie vipisane druhy momentalne. S tvojho vyplyva, ze sa vacsina druhov krizi vramci rodu. Krizia sa aj druhy medzi sebou? napr Aulonocary s pseudotropeusmi alebo Melanochromismi a podobne?

Aulonocara baenschi
Aulonocara fire fish Ice Blue
Aulonocara "German Red"
Aulonocara jacobfreibergi 'Eureka'
Aulonocara Stuartgranti "Cobue"
Copadichromis borleyi 'Mara Point'
Labidochromis caeruleus
Otopharynx lithobates
Pseudotropheus socolofi
Sciaenochromis fryeri
Berserker

Poslaťod Nawi » Štv 24. Mar 2011 19:12:04

aulonocary sa ti budu urcite medzi sebou krizit a aulonocary a pseudotropheusy sa ti medzi sebou krizit urcite nebudu.krizit sa ti budu len aulonocary medzi sebou alebo pseudotropheusy medzi sebou.sice stalo sa mi ze sa mi skrizili pseudotropheusy a labidochromis..
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Berserker » Štv 24. Mar 2011 19:38:54

Cize vacsina druhov sa krizi len v ramci rodu. Nekrizia sa z druhmi z inych rodov. Ale niekde som cital, ze mbuny sa krizia medzi sebou. Nebolo tam napisane ako. Znamena to, ze sa mbuny mozu krizit aj napr. Labeotropheus s Pseudotropheusom alebo Melanochromisom?

Cize ak by som chcel tak 4 druhy tak by asi kazdu mal byt z ineho rodu, ak nechcem, aby sa pokrizili
Berserker

Poslaťod Nawi » Štv 24. Mar 2011 20:02:46

no ako som uz pisal aj to sa moze stat mne sa to stalo ze sa mi skrizil pseudotropheus elongatus mbamba a labidochromis caeruleus yellow aj to z toho dovodu ze samcek elongatusa bol pri chuti a v ten cas sa vytrel so samickou elongatusu a ta mi uz nosila a yellovku som mal len jednu aj to samicku tak nevahal a aj stou sa vytrel.no mozem ta uistit ze ak budes mat aspon 4-5ks z kazdeho druhu tak sa ti to nestane,tiez chovam mbuny spolu a nekrizia sa mi...
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Berserker » Štv 24. Mar 2011 20:21:40

No ja by som chcel tak 15 - 20 ks z jedneho druhu, tak 3 - 4 druhy max. Cize v tomto pripade by nemalo dochadzat ku krizeniu medzi rodmi. Dakujem za odpovede, uz mi to je jasnejsie.
Berserker

Poslaťod Byk1984 » Štv 24. Mar 2011 21:23:11

Ryby sa medzi sebou krizia,ale verim tomu,ze ak bdues mat vecsiu skupinu ryb jedneho druhu a prislusny pocet samic na samcou,tak by to robit nemali.Napriklad Aulonocara baenschi skupina velkosti 15ks a s toho napriklad 3-4 samci.
To by malo fungovat,ale vyjadrite sa aj skusenejsi
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kofola » Pia 25. Mar 2011 7:19:50

Z toho co si vypisal sa ti budu krizit aulonocary. Je jedno kolko ich bude v skupine, ked bude samicka zaplnena ikrami a zacne ju lakat samec ineho druhu, tak sa vytrie aj s nim. Copadichromis borley Mara Point sa ti bude asi tazko zhanat. Skor C.B nice red.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Berserker » Pia 25. Mar 2011 12:04:45

kofola píše: Copadichromis borley Mara Point sa ti bude asi tazko zhanat. Skor C.B nice red.

To co som vypisal je len taky uzsi vyber, urcite by som nechcel tolko druhov, viacero som uz vylucil koli rozdielnej potrave. Ale dakujem za reakciu a radu. Urcite pomoze pri dalsom rozhodovani
Berserker

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia