Zdravim dnes som si všimol malinke rybičky mojom akvarku.Su plne života a rodičia ich chránia ale aj tak by som potreboval niake rady aby aspon niake prežili.Je ich cca 40 kusov.
Pokiaľ ich chceš odchovať, najlepšie bude ak mladé presunieš do zvlášť akvária - s pôvodnou zabehnutou vodou a všetkých čo s tým súvisí. Aké ryby máš v akvárku kde je teraz párik s mladými?
Ešte je jedna možnosť. Skúsiť sieťkou, alebo mriežkou predeliť akvárium, kde v 1/3 akvária bude párik s mladými a v 2/3 ostatné ryby. Ale to je také všeliaké. Docieliš tým, že pár bude mať väčší kľud.
ahoj, ja Ti poradim ich tak na 2-3den po rozplavani presunut - vysat hadicou do nejakeho vedierka a potom si kup malu porodnicku (sietkovu Marina, maju ich vsade) do porodnicky k nim supni maly vzduchovaci kamienok a krm hocijakym praskovym krmivom pre poter2-3xdenne. Je to piplacka, ale aj zabava sledovat ako rastu, tieto umyvadlove rybky
aj to je jeden z rieseni,no skor by som kupil nejake male aqua a dal ich tam,staci take 20l zatial alebo ich nehaj v spolocnom aqua,su to cichlidy mali by sa o mlade postarat.uvidis no ja by som to asi nehal na prirodu