peter10 píše:matej chcel by som sa ta opytat ako často čistiš filtre meniš vodu a aky objem
Filtre som este necistil, akurat som raz doplnal tu keramiku a preplachoval som prvy kos s vatou, tam je najviac bordelu vzdy a tu vatu treba menit castejsie lebo sa uplne zaspini a zle sa to perie. Vsetky media som ale este necistil. Prave sa na to chystam pri buducej udrzbe, jeden filter vycistim cely - len si presne nepamatam ako dlho uz bezi, tak okolo 4-6 mesiacov by som to odhadol.
Vodu menim ako sa mi zadari, zacal som s tym ze som menil 30% kazdy tyzden, ale teraz na to nevidim dovod takze menim asi 40-50% vody raz za 3-5 tyzdnov, tie 3 tyzdne je take minimum, skorej to nemenim, snazim sa to spravit aspon raz za 4 tyzdne. Pri vypustani vody vzdy aj odkalim dno.
Okrem toho vzdy raz za par dni zotriem celne sklo s magnetickou striekou, vela svietim takze sa mi tam dost rychlo zacne chytat drobna riasa.
To je vsetko co robim, rybam sa dari, krasne zeru a rastu, a mam uz aj nejake mlade takze myslim ze to co robim postacuje alebo mame super vodu v meste