Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Poslaťod dudo354 » Sob 29. Jan 2011 7:47:30

Matej píše:
dudo354 píše:
admin píše:Niečo podobné som riešil aj pre svoju zostavu 2 akvárií, obidve 260tky. Je to zložitejšie.

kryt_na_2_akvaria_1.jpg

kryt_na_2_akvaria_2.jpg

Či sa vám to páči, alebo nie to musíte sami posúdiť :blush

Trocha som pozadu ale admin klobut dole. Mas to nadherne spravene aspon mne sa to osobne dost paci. Ja som planoval taketo nieco spravit zo 450l akva ale v panelaku by to bolo asi dost ryskantne. Uz len z toho dovodu ze celkova vaha by presiahla asi 1000kg. Akva mam pri nosnej priecke ale aj tak . . .

Je tu tema o tom kolko sa da zatazit podlaha v panelaku, ja som tam hodil graf ktory som zobral priamo zo stranky vyrobcu panelov, nejaka tona nehra rolu, pokial ju nepostavis na jeden bod v prostriedku izby, pri nosnej priecke uz vobec nie.

Viem Matej cital som ju ale aj tak . . .
dudo354
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod peter10 » Sob 19. Feb 2011 0:18:39

je to velmi pekná robota ked tu človek listuje tak najde vela krásnych vetci ale toto je fakt super kusok prirody v izbe :claps:
peter10

Has thanked: 3 times

Poslaťod kilo » Pon 14. Mar 2011 15:46:20

v akvariu mi vypalilo obidve ziarivky ,niesu tam ziadne ryby ale je tam zopar rastlin tak chccm co najrychlejsie kupit nejake ziarivky.Teraz so prerabal akva na tanganiku ake svetlo by bolo najvhodnejsie?dakujem
kilo

Has thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Str 16. Mar 2011 23:32:09

kilo píše:v akvariu mi vypalilo obidve ziarivky ,niesu tam ziadne ryby ale je tam zopar rastlin tak chccm co najrychlejsie kupit nejake ziarivky.Teraz so prerabal akva na tanganiku ake svetlo by bolo najvhodnejsie?dakujem

Chces drahe akva trubice alebo ti stacia lacnejsie klasicke?

Pekne ukazu biele trubuce od beznych vyrobcov, ja mam doma philips is indexom 865 tusim, tie su skoro uplne biele. Mozno zozenies aj 9ky nejake, to by bolo este belsie svetlo. Mozes skusit aj ineho vyrobcu len pozor na to cislo, nechod nizsie ako 8, ide o prvu cislicu, cize ja mam 865 takze 8ka.

Alebo mozes skusit specialne akva trubice, ale tam sa priprav na podstatne vyssiu cenu, neviem aku dlzku potrebujes, ale napriklad ja mam 120cm, tie philips stali tusim ale 8 eur, ine znacky su aj podstatne lacnejsie a znackove akva trubice stoja 13 a viac eur podla toho kde ich kupis, niekde si kludne vypytaju aj 22 za kus.

Ak by si bral tie specialne, tak si zvolis podla toho na co ich potrebujes - napriklad aqua glo svieti trochu do fialova a zvyraznuje niektore farby, napriklad cervenu, bude teda zalezat ake mas ryby. Su specialne trubice na podporu rastu rastlin, potom trebars trubice svietiace do modra .... vyber je velky.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod mlaka » Štv 17. Mar 2011 8:09:34

Súhlasím, ale s trubicou pre morské akvárium by si to asi prehnal.....
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 17. Mar 2011 10:04:15

Urcite stacia obycajne trubice.Ja pouzivam philipsky,alebo osram a som spokojny.Neviem teraz presne ako su rozdelene tie rady,ale viem ze mne sa osvedcili trubice ako studena biela,denne svetlo,Skywhite a podobne.Svietia viac do biela.Mas aj teple svetla,tie svietia viac do zlta,ale tie sa mne osobne velmi neosvedcili.Pri ich pouzivani sa my robila velmi hneda a stetinkova riasa.Tak preto kombinujem teplu so studennou bielou,alebo denne svetlo,alebo Skywhite.Alebo teplu nepouzivam vobec.
A cena pri tych trubicach???Urcite nestoji 8 eur.Pozri odkaz nizsie.Ja nakupujem v tejto firme tu u nas v Michalovciach.dokonca mam este aj zlavu.Takze to kupim o nejakych 30 percent lacnejsie.
Mozes kupovat aj drahe akvaristicke trubice,ale myslim,ze su to zbytocne vyhodene peniaze,ked sa da akvarium pekne nakombinovat osvetlenim a aj obycajnymi trubicami
Kód: Vybrať všetko
http://www.hagard.sk/svietidla-zdroje-a-prislusenstvo/zdroje-ziarivky/ziarivka-linearna-lumilux-t8-l-36w-840-3350lm-4050300517872-studena-biela.html?page_id=4188&page=2
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Štv 17. Mar 2011 14:33:47

Byk1984 píše:Urcite stacia obycajne trubice.Ja pouzivam philipsky,alebo osram a som spokojny.Neviem teraz presne ako su rozdelene tie rady,ale viem ze mne sa osvedcili trubice ako studena biela,denne svetlo,Skywhite a podobne.Svietia viac do biela.Mas aj teple svetla,tie svietia viac do zlta,ale tie sa mne osobne velmi neosvedcili.Pri ich pouzivani sa my robila velmi hneda a stetinkova riasa.Tak preto kombinujem teplu so studennou bielou,alebo denne svetlo,alebo Skywhite.Alebo teplu nepouzivam vobec.
A cena pri tych trubicach???Urcite nestoji 8 eur.Pozri odkaz nizsie.Ja nakupujem v tejto firme tu u nas v Michalovciach.dokonca mam este aj zlavu.Takze to kupim o nejakych 30 percent lacnejsie.
Mozes kupovat aj drahe akvaristicke trubice,ale myslim,ze su to zbytocne vyhodene peniaze,ked sa da akvarium pekne nakombinovat osvetlenim a aj obycajnymi trubicami
Kód: Vybrať všetko
http://www.hagard.sk/svietidla-zdroje-a-prislusenstvo/zdroje-ziarivky/ziarivka-linearna-lumilux-t8-l-36w-840-3350lm-4050300517872-studena-biela.html?page_id=4188&page=2

Za 8 eur som kupil 120cm philipsku v baumaxe fakt, je mozne ze to maju predrazene alebo je philips drahy. Nejaku obycajnu OSRAMku tusim som u nas v elektre dostal za 1.20 eura ale to bola ta do zlta. Pekne ukazuju tie biele, ako hovoris aj ty - daylight a podobne oznacenie.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kilo » Štv 17. Mar 2011 16:13:34

no chcem aby to vyhovovalo aj rybam aj mne :D
nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze.takze kupim bud tie philips alebo osram dik
kilo

Has thanked: 0 time

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia