Kamene - aké používate druhy ?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Kamene - aké používate druhy ?

Poslaťod Nawi » Ned 05. Dec 2010 14:42:28

veru to mas pravdu,tak uz nic ine nezostava len ist niekam na vychadzku na zber sutrou :)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod vladko » Ned 05. Dec 2010 16:20:50

toto co mam ja je niejaky pieskovec/vapenec dost sa droli snazim sa vyberat najtvrdsie kusy preto snimi hadzem kade tade do niektorych sa pokusim spravit niejaku tu dieru, zas treba vyberat tak aby sa aj voda nezhorsila aby nebola prilis tvrda a tie kamene maju iste pory strukturu a boh vie co to obsahuje niejake mineraly a podobne :) rozbor som nerobil ale ked dojde AQ .. postavim ho a pak zmeram hodnoty a ci to stoji nestoji za to ist no bol som tam niekolko krat a stalo sa ze som siel naprazdno
a tie lavove su podstatne lahsie .. neda sa to porovnat s inymi skoda ze tie nepredavaju na kg za 3e :D :cash
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod mlaka » Sob 11. Dec 2010 20:55:28

to, vieš biznis je biznis - pekné kamene nájdeš aj potoku, ja mám v akváriu len z okolia Žiliny, väčšinou tipujem, že je to žula, ale pasuje k pozadiu - len ma zaujíma, aké kamene kto používa priamo z kamenárstva / alebo aj svojpomocne nazbierané /.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod vladko » Sob 11. Dec 2010 21:12:14

ak by som nasiel niejaky zvetrany porovity vhodny na typ ako niejake utes a podobne nemam problem vziat ho :) aj obycajny okruhliak ci "kamen" ak sa mi paci :)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod dumbo » Ned 13. Mar 2011 15:23:30

ja mam kamene z dunaja. su to okruzliaky roznych farieb, pod vodou sa tie farby este zvyraznia tak som spokojny s nimi, akurat sa chcem opytat cim ich je treba zlepovat. lebo chcem z nich spravit stenu v akvarku a bojim sa aby mi nejake kamene nepopadali. co je na to najlepsie? staci obycajny tmel?
dumbo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 13. Mar 2011 21:40:19

dumbo píše:ja mam kamene z dunaja. su to okruzliaky roznych farieb, pod vodou sa tie farby este zvyraznia tak som spokojny s nimi, akurat sa chcem opytat cim ich je treba zlepovat. lebo chcem z nich spravit stenu v akvarku a bojim sa aby mi nejake kamene nepopadali. co je na to najlepsie? staci obycajny tmel?

neviem ja si myslim ze nejaky silikon by mal stacit
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod perchess » Ned 13. Mar 2011 21:51:00

Ono záleží akú vodu potebuješ podľa osádky rýb - či mäkkú kyslú alebo tvrdú zásaditú. No a potom aj od tvaru - okrúhliaky, ploché kamene, nepravidelný tvar.
Pre mäkkú kyslú vodu je vyhovujúci napr. kremeň, pieskovec, bridlica, čadič, žula. Pre tvrdú zásaditú zasa napr. vápenec, dolomit, travertín.
Určite ich nekupuj v "špecializovaných akvaristických predajniach", kde sú niekoľkonásobne predražené iba kvôli tomu, že sú zabalené v sieťke. Najlepšie zájsť do štrkopieskov alebo záhradného centra. Sú tam toho haldy alebo plné drôtené koše, pekne roztriedené podľa druhu. Stačí len vedieť čo chceš a určite si za veľmi lacný peniaz vyberieš. No a ďalšia možnosť je vybrať sa "do prírody". Keď máš čas a vyznáš sa v horninách, tak je to najlacnejšie riešenie.

Čo sa týka ošetrenia pred vložením do akva - kefkou vydrhnem pod teplou vodou, potom nechám namočené vo vodovodnej horúcej vode cca 10 minút, opláchnem v studenej a šup tam s ním.... Nikdy som nemal žiadne problémy.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Been thanked: 26 times

Poslaťod Lubomire » Pon 14. Mar 2011 7:37:35

Ja mám kamene priamo z kameňolomu 7km nad Nitrou. Farebný výber aký len chceš. Ja som vyberal len biele a fialové, ale sú aj červené, žlté, ružové, šedé.
Neviem, aký je to kameň, ale pod octom mi nešumel žiadny. A tvary od výmyslu sveta. Trošku som sa pousmieval na expedícii, navliekol si výstr.vestu a tých pár kameňov som dostal grátis.
Obrázok užívateľa
Lubomire

Has thanked: 1 time

Poslaťod mlaka » Pia 25. Mar 2011 9:31:26

Predpokladám, že ale majú ostré hrany. To by som mal pri tých mojich divochoch problém s poraneniami. Niekedy lietajú ako splašené, hlavne cyprichromisi. Preto si radšej vyberám kamene z potoka, ktoré už majú hrany zbrúsené.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Been thanked: 8 times

Poslaťod Black » Pon 28. Mar 2011 17:16:52

Ja som mal najprv v akva bridlicu, spravil som im tam take kopky a jaskyne z nej, ukladal som dve kopy na plocho. Po case sa mi to ale zunovalo a kupil som si lavove kamene - take porovite, su pekne ale su dost ostre. Zatial sa mi (nastastie) ziadna rybka neporanila o ne.
Black

Has thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia