Bakteriálny rozpad plutví...

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Bakteriálny rozpad plutví...

Poslaťod Rostratus » Štv 26. Nov 2009 10:56:32

Máte niekto s touto chorobou skúsenosti? Mne sa našťastie podarilo pomerne včas rozpoznať túto chorobu a začal som liečbu so Sera Baktopur.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Bakteriálny rozpad plutví...

Poslaťod PIETRO » Štv 26. Nov 2009 14:49:47

Tímto přípravkem jsem nikdy nic neléčil. Důvod je jasný nízký terapeutický účinek, není uvedeno přesné složení léčebných látek, vysoká cena??
Pokud chceme léčit, musíme určit přesně o jakou chorobu se jedná a použijme účinný lék na tuto chorobu. Konkrétně na různé bakteriózy ploutví a kůže- Akriflavín,FMC,Bronpol, také rozhoduje, zdali je nemoc mykotická, nebo bakteriální, parazitární atd. Můj názor je používat profesionální léčiva, které mají jasný charakter složení účinných látek.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod Rostratus » Štv 26. Nov 2009 16:03:51

Ahoj Pietro, chcem sa ťa opýtať či vieš takto podľa týchto obrázkov určiť či sa naozaj jedná o bakteriálny rozpad plutví ako som to ja určil, alebo som sa mýlil. Dík za odpoveď.

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod trophik » Štv 26. Nov 2009 16:43:14

este som taketo nieco nemal ale podla fotiek to vyzera na ten rozpad plutvi. nepoznam inu chorobu co ma taketo priznaky.
Obrázok užívateľa
trophik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod PIETRO » Štv 26. Nov 2009 19:37:56

:shock: o kurv.... určení choroby vychází z celkového posouzení situace v chovu, posouzení klinických příznaků a patologických změn. Chorobu, přesně lze diagnostikovat mikroskopickým vyšetřením. Musí se udělat seškrab z kožních lézí, ve kterém se nachází velký počet tyčinkovitých bakterií. Určit přesně jen kultivaci vzorku na spec.půdách. V prvním případě, vyloučit přítomnost různých ektoparazitů, při kterých se mohou objevovat stejné příznaky. Já osobně bych to diagnostikoval jako Flavobakteriózu, ale mohu se jen domnívat. Léčba je možná skalici modrou+antibiotika.Také je velice účinný přípravek FMC.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod Rostratus » Štv 26. Nov 2009 20:42:37

Flavobakterióza my nič nehovorí. Ale je to možné že som sa zas ja zmýlil.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod stiff » Štv 26. Nov 2009 21:01:08

FMC používam často (mal som už aj MFC) a myslím si že je to výborné širokospektrálne liečivo... Najlepšie sa mi osvedčilo pri jedincoch, ktoré boli poranené, alebo "silno doriadené" inými rybami a preto boli v strese..Z čoho následne prepukla baktérka, alebo plesne.. Musím ale podotknúť, že na samotný rozpad plutiev (myslím bez predošlých poranení ryby) sa mi lepšie osvedčil sera baktopur, v prípade samotného zapliesnenia zase sera mykopur. Mám to už odskúšané - keď nezabralo FMC, tak som aplikoval baktopur, alebo mykopur - podľa potreby... Nie som odborník na choroby, ale takto mi to fungovalo..Chcem sa spýtať na ten acriflavin - už som o ňom počul, ale ešte som neskúšal. Na čo je vhodné ho použiť?
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod PIETRO » Štv 26. Nov 2009 21:09:02

Je možné,že v určitém stádiu je terapeutický účinek slabší,tak použiješ něco jiného :P .
Akriflavin (trypaflavin)
Jedná se hnědočervený krystalický prášek rozpustný ve vodě. Doporučované léčebné koncentrace akriflavinu jsou několikanásobně nižší ve srovnání s letálnimi koncentracemi pro ryby (terapeutický index okolo 5). Z tohoto důvodu je možno akriflavinové koupele považovat pro ryby za poměrně bezpečné. Uplatňují se ve formě dlouhodobých koupelí (koncentrace 10mg/l po dobu 10hodin), a to především v akvaristice. Akriflavin se používá k potlačování protozoárních parazitů a povrchových bakteriálních onemocnění ryb.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod stiff » Štv 26. Nov 2009 21:20:35

Takže, keď som to správne pochopil, môžem to použiť (vyskúšať) na kožné parazity, prípadne plesne, alebo bakteriálne ochorenia...V podstate na to na čo som bežne používal drahšie FMC..Je to tak? (trochu som si to zjednodušil :lol: )
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod PIETRO » Pia 27. Nov 2009 9:37:19

stiff píše:Takže, keď som to správne pochopil, môžem to použiť (vyskúšať) na kožné parazity, prípadne plesne, alebo bakteriálne ochorenia...V podstate na to na čo som bežne používal drahšie FMC..Je to tak? (trochu som si to zjednodušil :lol: )

Ano kamaráde tvá definice je přesná :mrgreen:
Obrázok užívateľa
PIETRO

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia