Problematika znášanlivosti afrických cichlíd.

Diskusia o správaní cichlíd v prírode a v akváriach

Re: Problematika znášanlivosti afrických cichlíd.

Poslaťod Nawi » Ned 06. Mar 2011 20:49:58

no ano asi preto mozne to je....inak leleupi ti mozem odporucit,je to nadherna ryby
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod kilo » Uto 08. Mar 2011 14:38:50

idem ich kupit asi tak o tyzden .Potom ked budem vediet rozoznat pohlavie v akom pomere ich chovat?1samec na viac samic?
kilo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Uto 08. Mar 2011 19:00:08

mali by sa chovat v paroch no niekde som pocul ze bolo uz spozorovane aj trojici.uvidis urcite kup aspon 6ks mladych ryb a potom ked dospeju a sa ti vyberie parik ostatne bud predas alebo ich mozes mat v inej nadrzi,i ked moje su uz dost velke najvacsii(samec)ma cca 8cm mozno aj viac,sem tam sa medzi sebou nadrapuju no ziadne extra velke suboje som este nespozoroval....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Matej » Uto 08. Mar 2011 21:51:28

Leleupi mam, ale este moc kratko na to aby som vedel povedat nieco o parovani z vlastnej skusenosti.

Kazdopadne na nete sa mozes dopracovat k dvom nazorov, podla jednodo sa pary vytvaraju len pri treni, nie natrvalo, cize oddelovat nejaky par ktory sa vytvori len na urcitu dobu by nebol zrovna dobry napad. Druhy nazor je ze to je prave dobre oddelit sformovany par za ucelom odchovu a potom je mozne odchovat viacero generacii poteru v jednej nadrzi ... takze si vyber :)

U mna skorej sledujem ze sa pohybuju aj vo vacsich skupinach, neni to zrovna samotarska ryba co je divne pretoze v jazere sa udajne vacsinou pohybuju osamote :) Maju sice stale nejake male pokusy o dokazovanie dominancie ale stale sa drzia pri sebe. Cize zatial to vyzera tak ze by som ich nedelil. Pary sa ale mau formovat az niekde okolo 1.5 roku zivota, cize este musim pockat.

Len pozor, leleupi narastu relativne velke, 12cm, mozno aj viacej. V akvariu dost kopu, zdrziavaju sa pri kamenoch a niektore jedince si tvoria hniezda alebo ako to mam nazvat a tie sa snazia branit. Su to kazdopadne pekne rybky :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Nawi » Str 09. Mar 2011 21:36:34

tak toto som nevedel,diky matej a to mas pravdu stou velkostou vydel som u p.Fotka v chovni take 13cm kusky :crazy: .
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Matej » Str 09. Mar 2011 22:22:38

pigeon píše:tak toto som nevedel,diky matej a to mas pravdu stou velkostou vydel som u p.Fotka v chovni take 13cm kusky :crazy: .

No je to tak ako ti pisem, nazory su dva, mozes si vybrat :) Som zvedavy ako sa budu pri treni spravzt u mna.

Moj najvacsi samec leleupi uz ma tak 9 cm odhadom, uvidime kam az poraste. Inak jusko ma v chovni este paradnu skupinu neolamprologus cylindricus, tam je tiez riadny samec, mozno aj vacsi ako tych 13cm, ten je paradny. Skoro som sa minule neudrzal a zobral som si par mladych a obavam sa ze nabuduce sa uz neudrzim :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Nawi » Štv 10. Mar 2011 18:47:57

tak to ti verim,aj moj leleupi ma uz cca 8cm no ci to je samec to neviem.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Predchádzajúci

Späť na Správanie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia