Bykova samica s nafuknutou tlamkou

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Bykova samica s nafuknutou tlamkou

Poslaťod jaro » Sob 05. Mar 2011 9:15:42

Seva Byk,

tie moje samicky Frontosa Burundi, co uz nosia maju od 10-13cm, takze kludne moze nosit aj ta Tvoja a mas aj vacsi predpoklad, ze su uz oplodnene, lebo Tvoj samec je vacsi, ako moj. Moj ma cca 14-15 cm a vyzera, ze este potrebuje dospiet, lebo jeho mliec je zatial neucinny.... Ale odporucam Ti pockat aspon 5-10 dni, az potom to mozes checknut, alebo aj nechat na prirodu tych cca 30 dni, dolezite je to co pisal Bobo, ze aspon 4 dni nekrmit a udrzovat len utlmene svetlo, aj ked zase admin pisal, ze krmit mozes, lebo samica sa instinktivne utahuje do uzadia, ukrytu a nezere, co sa mi zda, ze sa tak spravaju aj moje samice, ale ja tiez nekrmim 4dni a potom len malo...
Drzim Ti palce a napis, ako sa to vyvija.....
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Bykova samica s nafuknutou tlamkou

Poslaťod Byk1984 » Sob 05. Mar 2011 12:10:23

Dakujem za vytvorenie temy a prepac za zasiahnutie do tej tvojej
Tak ja ryby krmim stale a ako pozorujem tu samicu o ktorej sa mi zda ze nosi,tak zerie tiez.Ale zerie uplne pomaly,stakym kludom,nie ako ostatne ryby.Samica len tak pomalicky nasaje tu vlocku do seba.Neviem ci uz zakrmuje mlade,alebo sa krmi sama.Taktiez ked dycha,neotvara tak velmi tlamku,len jemne a trosku.Podla toho si tiez myslim,ze nosi,lebo taketo syndromy,alebo ako to jnazvat som spozoroval na inych tlamovcoch co som uz odchval a samicky sa presne tak isto prejavovali.
Tiez soms a snazil pozorovat samicu a trosku jej nahliadnut do tlamy,len tak cez sklo a zda sa mi ako keby tam mala nieco tmave,len teraz neviem ci su to malde,lebo netusim ako vyzera poter frontozi a dost pochybujem aby ikry boli tmave.
Nemate niekto skusenost,respektive nevidel uz zvas niekto ako vyzeraju namensie kusky,teda poter Frontozy?Su mlade tmave???
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod jaro » Sob 05. Mar 2011 14:09:49

ikry frontoz su velmi podobne ako napr.aulonocar, len trosku vacsie a aj trosku tmavsie, ale ci ich ma tvoja samica musis vediet ty (ja ju nevidim, iba ze by si spravil fotku) a cudujem sa, ze to nevies, lebo ja to viem od prveho dna a asi aj Ty sa na svoje AQ pozeras kazdy den, tak by si to mal spozorovat. :nerd
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Byk1984 » Sob 05. Mar 2011 15:53:27

No ja pri tom akva stravim denne do kpy asi 3 hodiny :-)
Ale ako tak pozorujem,neviem.Nechcem ju odchytavat,len tak co vsimam ma ju poddutu a sprava sa ako keby nosila.Pockam este tak 10 dni a nakuknem do nej ci tam nieco ma.Ak to boli ikri tak uz budu mlade,ak nie,tak neviem co tam najdem :-)Ale zda sa mi,no niesom isty na 100 percent,ze tam ma aj jednu vezovku (slimaka).No to len tak odhadom tvrdim a niesom si isty na 100 percent
Frontozam sa nejak nerozumiem.Zadovazil som si uz take velke 3 kusy k tym mojim 3ks 8cm a hned o 10 dni co som ich mal,som spozoroval tento jav o ktorom sa tu bavime
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia