paloi píše:To nemôže byť pravda, aby tie ryby "hrali" toľkými farbami
Stiff, mal by si to priznať, že tie ryby dofarbuješ nejakým grafickým softvérom Aký používaš?
Všetko záleží od nastavenia fotáku (vyváženie bielej)... Je to podobné ako pri nasvietení akvária. Záleží aké farebné spektrum daná trubica má.. Podľa toho bude aj vyfarbená konkrétna ryba. Niektoré trubice vytiahnú červenú, iné modrú, alebo žltú. Tak je to aj na foťáku. Každé akva si vyžaduje iné vyváženie bielej. Vždy skúsim niekoľko možností, je to vidieť aj na tých fotkách flow. Dva zábery sú iné (modrejšie) ako ostatné. Potom ešte záleží na konkrétnom nastavení fotáku, čo sa týka množstva svetla z blesku. Ja som to mal nastavené na sumca, čiže na dno nádže. Keď som cvakol flow niekde v strednej partii nádrže, bolo na tej fotografii samozrejme viac svetla a keďže mi prepálilo vrch ryby, musel som celý obr. pritmaviť. Vtedy sa farby trochu zmenia. Ako to pritmavím, farby sa zvýraznia a celá foto naberie vyšší kontrast... Ale vždy sa snažím, aby to bolo čo najbližšie realite. Buď si istý, že vyfarbený dominantný samec flow pri dvorení samice na 95% vyzerá takto ako som ho vyfotil..
Ináč, bolo by veľmi zaujímavé vidieť tieto ryby pri originál slnečnom svetle...