Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: astronotu ocellatus poter a ich odchov

Poslaťod stiff » Pia 25. Feb 2011 8:39:37

No vieš, napísal si toho veľmi málo k tomu, aby niekto vedel čo sa ti s tým deje. Žiabronožka určite nie je nutná, ale ak nemáš skúsenosti s prikrmovaním čerstvého plôdika suchým, potom to môžeš veľmi, ale naozaj veľmi ľahko prestreliť. Skysne voda, spadne pH, NO2 vybehne a je vymaľované... Pri artémii sa toto stane naozaj zriedka, samozrejme ak neprekrmuješ...

Ak chceš zistiť chybu, daj údaje:
voda pri rodičoch - pH, tvrdosť - KH, GH (vodivosť).. a to isté v elementke pri plôdiku.. Predpokladám, že NO látky sú ok. Potom sa môžeme posunúť ďalej... Ešte množstvo a štýl krmenia. Ocelláty sú jedni z najodolnejších rýb, vytierajú sa prakticky v čomkoľvek, ale ich ikry niekedy nefungujú v tvrdšej a zásaditej vode. To záleží na tom, z akej vody pochádzajú rodičia a v akej vode boli robené, čiže jednoducho povedané - ako sú odolné a prispôsobené. Samozrejme je tam ešte kopa iných faktorov...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Re: astronotus ocellatus poter a ich odchov

Poslaťod cenda » Pia 04. Mar 2011 11:42:07

zdravim,
chovam ryby uz dost dlho ale este nikdy som nemeral ph vody.Mas nejake rady ako merat a upravovat vodu??? som z vychodu a vraj tu je dost tvrda voda, v ziadnej literature som sa nedocital aka voda by mala byt pre ocellaty, tak som to neriesil... Na tom suchom krmive mi vyrastol poter asi do 5mm.. a potom to vsetko skapalo...
cenda

Images: 0
Been thanked: 0 time

Poslaťod stiff » Pia 04. Mar 2011 13:17:43

A odkiaľ si z východu? Ak máš starinskú vodu, tá určite nie je tvrdá. V MI a HE je voda mäkká... Poter (pri ocellátoch) 5mm je akurát poter, ktorý strávi žĺtkový vak, takže ešte len začína prijímať potravu. Cca 2 týždne po rozplávaní. Aby som bol presný, tak žĺtkový vak trávi asi týždeň a zhruba týždeň, niekedy aj menej vydrží bez potravy, potom padá... Ono to nespadne naraz ako pri baktérii, padá to postupne, napr 3-4 dni, že? Ak je to tak, potom môže byť chyba u rodičov - zlá krv, alebo - a to je pravdepodobnejšie - majú problém prijímať tebou ponúkanú potravu a preto jednoducho padajú od hladu...

Príčiny?
V prvom rade musíš preveriť parametre vody a určite by som na tvojom mieste skúsil liahnúť artémiu. Ak budú padať aj potom, tak aspoň budeš vedieť, že to nie je vodou ani krmivom. V tom prípade pôjde pravdepodobne o genetiku. Ak sa ryby robia niekoľko generácií brat so sestrou, potom už nevychádzajú mladé...

PH testy kúpiš v každej akvaristike. Najlepšie sú kvapkové... Opýtaj sa aj na testy NO (dusíkatých) látok..
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod perchess » Pia 04. Mar 2011 13:55:22

stiff už nejakých "zopár kusov" oscarov úspešne odchoval, takže vie o čom hovorí 8-)
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod stiff » Pia 04. Mar 2011 14:42:29

perchess píše:stiff už nejakých "zopár kusov" oscarov úspešne odchoval, takže vie o čom hovorí 8-)

No hej, niečo som už odchoval a napriek tomu mám presne ten istý problém... Spadlo mi už asi 6-7 posledných výterov oskarov. Neviem prísť na chybu. Podobný problém som mal aj minulý rok na jar, tak sa alibisticky utvrdzujem (vyhováram? :chuckle ) v tom, že problém nie je vo mne, ale vo vodovodnej vode... :x :chuckle :rofl
Obrázok užívateľa
stiff

Re: Astronotus ocellatus

Poslaťod Karlowatz » Ned 16. Okt 2011 13:22:18

Jules píše:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aBomf9_TJ24[/youtube]

Tá dážďovka bola riadny kus a mala poriadne tuhý koreň ;)

Aká je náročnosť chovu Astronotus ocellatus? S akými rybami by sa to dalo porovnať?
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Been thanked: 0 time

Re: Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Poslaťod Peter304 » Štv 03. Nov 2011 21:53:01

tak trochu by ma zaujímalo či sa u nás chová aj niečo iné z Astronotus či len klasika ocellat ?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod stiff » Pia 04. Nov 2011 9:30:58

Tak to asi ťažko kamarát... Crassipinnis sa aj u importérov objavuje len veľmi zriedkavo.
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Peter304 » Pia 04. Nov 2011 19:39:34

enomže :lol: ja som ešte našiel okrem Crassipinnis aj Rubrocellatus a Orbicularis a už vôbec neviem koľko ich vlastne ešte je :?: je to možne že je tu u nás naozaj len ocellat :?:
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod paloi » Pia 04. Nov 2011 20:47:29

toto aj mňa dosť zaujalo, cez deň som gúglil a hľadal obrázky astronotusov...

ja nemôžem zohnať ani ocelaty, aké by som chcel, lebo už ich je x-farebných variácií, ak sa medzi akvaristami objavia ešte aj iné astronotusy, to "trápenie" so zháňaním ďalších a ďalších rýb bude jednoducho nezastaviteľné...
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia