Druhy studených vôd

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Druhy studených vôd

Poslaťod perchess » Sob 26. Feb 2011 21:15:41

A keby si predsa len zmenil názor, tu je link na zopár druhov rodu Gymnogeophagus:

http://www.cichlidportal.sk/index.php/j ... ogeophagus
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Sob 26. Feb 2011 21:47:39

Neviem kde splasit tu slnecnicu,ale uz viem co do jazierka.Len enviem ako by sa tam citili tie moje gupky cez leto,ked by ich chmatali za radom :-)
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Sob 26. Feb 2011 21:49:28

Jesky píše:Páni a dámi už som asi našiel kandidáta pre moje 1000L akvárium 8-) ... predstavujem Vám moju budúcu rybičku :hmm

Kód: Vybrať všetko
http://akvapedie.cz/hadohlavec-amursky_ophiocephalus-argus-warpachowskii/

Akurát kde ju zohnať :mrk

No na toto bacha, anglicky sa ta ryba vola SNAKEHEAD, pozri si nejake videa na youtube, je to jeden z najvacsich dravcov medzi rybami, v prirode robi obrovske problemy pretoze pomaly vsade kde sa dostane kompletne zlikviduje povodnu osadku az do tej miery ze v niektorych krajinach je zakazane tie ryby predavat aby nehrozilo to ze sa dostanu von do prirody. Toto by som osobne nechcel chovat :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Matej » Sob 26. Feb 2011 21:50:43

Byk1984 píše:Neviem kde splasit tu slnecnicu,ale uz viem co do jazierka.Len enviem ako by sa tam citili tie moje gupky cez leto,ked by ich chmatali za radom :-)

Slnecnisa pestra uz je pomerne bezna ryba v nasich vodach, bezne sa da chytit napriklad na strkoviskach, sam som ju viackrat chytil, v pohode sa adaptovala na nase podmienky cize prezije aj v zime. Je to pekne rybka :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Jesky » Sob 26. Feb 2011 22:08:41

Čo sa týka jeseterov nad tými som už uvažoval dávno, slnečnica pestrá viem si ju zohnať ale až na jar a k tomu je to dovoz z ameriky, a hadohlavec áno viem čo je to za ryba a k tomu dávali nedávno na Discavery Monsterfisch a tam to aj hovorili čo si písal o premnožení a ja som ešte nikdy žiadnu rybu nevypustil nikde mimo akvária a ani to nehrozí .. jedine išla z "nožom v krku" :skleb
Jesky

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Sob 26. Feb 2011 22:14:14

Matej píše:
Byk1984 píše:Neviem kde splasit tu slnecnicu,ale uz viem co do jazierka.Len enviem ako by sa tam citili tie moje gupky cez leto,ked by ich chmatali za radom :-)

Slnecnisa pestra uz je pomerne bezna ryba v nasich vodach, bezne sa da chytit napriklad na strkoviskach, sam som ju viackrat chytil, v pohode sa adaptovala na nase podmienky cize prezije aj v zime. Je to pekne rybka :)

Na akych strkoviskach myslis???Na Zemplinskej Sirave ju asi nenajdem co?
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod perchess » Sob 26. Feb 2011 22:58:49

Čo sa týka jeseterov nad tými som už uvažoval dávno, slnečnica pestrá viem si ju zohnať ale až na jar a k tomu je to dovoz z ameriky....

No slnečnica pestrá je síce druh pôvodný v severnej Amerike, ale bola zavlečená do Európy podobne ako sumček americký, kde sa bez problémov adaptovala. Na Slovensku sa vyskytuje v stojatých vodách na plytších prehriatych stanoviskách, rybári ju považujú za plevel. Neviem či sa vyskytuje na Šírave, má radšej štrkové dno ako bahnité. Na štrkoviskách ju nájdeš takmer s istotou. Vedel by ti to povedať nejaký rybár čo tam chodí na ryby, bežne ich vidno tesne pri brehu. A na kŕmenie nie je vôbec náročná, zožerie všetko, čo sa jej zmestí do papule :bandit
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod paloi » Sob 26. Feb 2011 23:08:44

Moje slnečnice boli tiež z nejakého štrkoviska pri Galante. Mal som ich v akvárku spolu s astronotusmi.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Matej » Sob 26. Feb 2011 23:10:34

perchess píše:
Čo sa týka jeseterov nad tými som už uvažoval dávno, slnečnica pestrá viem si ju zohnať ale až na jar a k tomu je to dovoz z ameriky....

No slnečnica pestrá je síce druh pôvodný v severnej Amerike, ale bola zavlečená do Európy podobne ako sumček americký, kde sa bez problémov adaptovala. Na Slovensku sa vyskytuje v stojatých vodách na plytších prehriatych stanoviskách, rybári ju považujú za plevel. Neviem či sa vyskytuje na Šírave, má radšej štrkové dno ako bahnité. Na štrkoviskách ju nájdeš takmer s istotou. Vedel by ti to povedať nejaký rybár čo tam chodí na ryby, bežne ich vidno tesne pri brehu. A na kŕmenie nie je vôbec náročná, zožerie všetko, čo sa jej zmestí do papule :bandit

Asi tak :) perchess to pekne popisal. Nie je to nasa povodna ryba, niekto to som priniesol a vodne vtactvo a zaplavy sa postarali o zvysok, cize teoreticky by mohla byt aj na sirave. Ako ti radil, skus sa spytat rybarov, pripadne zagoogli nieco o sirave a osadke ryb.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Jesky » Ned 27. Feb 2011 19:08:37

perchess píše:A keby si predsa len zmenil názor, tu je link na zopár druhov rodu Gymnogeophagus:

http://www.cichlidportal.sk/index.php/j ... ogeophagus

Sú to zaujímavé ryby a aj farebné a našiel som tam medzi nimi aj tie pre ktoré by som nemusel upravovať vodu lebo parametre umňa doma sú "7,2ph a 12Gh" len neviem s tou teplotou...lebo tam uvádzajú 76 Farenhajta čo je cca 24 Celzia a ty si spomínal, že v zimnom období 15 C no mne ti v tej pivnici teplota stúpne tak na asi cca 19 C. Tak neviem či by som ích tým doslova netýral a možno by aj veľmi pomaly rástli.

Však dajte svoj názor :think
Jesky

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia