Voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Voda

Poslaťod mlaka » Str 23. Feb 2011 17:44:28

Tiež ma to napadlo, máš krycie sklo ?
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod vladko » Str 23. Feb 2011 17:48:49

Darth_Sidious píše:Zdravim. Mam akvarium v opatovnom zabehu po kompletnom uhynem, 4-ty tyzden, no vsimol som si, ze na hladine sa v hojnom pocte vyskytuju take biele bodky. Ked ich odchytim papierom, tak po 3 dnoch je zas nimi cela hladina posiata. Nestretli ste sa nahodou s niecim podobnym? Su to nejake mikroorganizmy, alebo je to nieco ine? Neviem si s tym rady, a kym to neodstranim, tak tam nechcem vpustit ziadne cichlidy...

ako si zabehol AQ ?
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Darth_Sidious » Štv 24. Feb 2011 19:54:25

Akvarium je zakryte krytom, krycie sklo nie je. Prach to takisto nie je, lebo ked ten bordel ostane napriklad na skle, a podari sa mi to zotriet, je to take mazlave... Hladina sa hybe dostatocne.
Obrázok užívateľa
Darth_Sidious

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod doga » Sob 26. Feb 2011 0:16:04

AHOJTE VSEDCI . MAM PROBLEM PRI ZABIEHANI AQVA MI MA VODA FARBU AKO MOCOVKA . JE UPLNE ZLTA . CO TO MOHLO SPOSOBYT ???
doga

Poslaťod Byk1984 » Sob 26. Feb 2011 6:39:11

doga píše:AHOJTE VSEDCI . MAM PROBLEM PRI ZABIEHANI AQVA MI MA VODA FARBU AKO MOCOVKA . JE UPLNE ZLTA . CO TO MOHLO SPOSOBYT ???

Nemas v akvariu nahodou koren???Moze to byt kludne od neho
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod doga » Sob 26. Feb 2011 7:08:39

Byk1984 píše:
doga píše:AHOJTE VSEDCI . MAM PROBLEM PRI ZABIEHANI AQVA MI MA VODA FARBU AKO MOCOVKA . JE UPLNE ZLTA . CO TO MOHLO SPOSOBYT ???

Nemas v akvariu nahodou koren???Moze to byt kludne od neho

nie koren nemam, , ale mam tufove kamene a tie si myslim ze su bezne . ciiiiiii ???
doga

Poslaťod Byk1984 » Sob 26. Feb 2011 13:09:32

S tufovimi kamenami nemam ziadnu skusenost a ani netusim ake su to kamene.Ja pouzivam obycajne kamene s potoka a prevariam ich
Fakt netusim teraz cim to moze byt.Nemas napriklad tmave pozadie a trosku pusta farbu???Taku skusenost mam.Ked som si kupil pozadie,zo zaciatku asi 3 mesiace my voda zltla,ale potom to bolo dobre.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod doga » Sob 26. Feb 2011 15:45:12

Byk1984 píše:S tufovimi kamenami nemam ziadnu skusenost a ani netusim ake su to kamene.Ja pouzivam obycajne kamene s potoka a prevariam ich
Fakt netusim teraz cim to moze byt.Nemas napriklad tmave pozadie a trosku pusta farbu???Taku skusenost mam.Ked som si kupil pozadie,zo zaciatku asi 3 mesiace my voda zltla,ale potom to bolo dobre.

mam 3D pozadie . moze to byt aj z toho . ale zeby epoxid pustal ??? mozno sa to casom upravi .
doga

Poslaťod jovan » Sob 26. Feb 2011 20:33:28

Och tá gramatika..... :wtf: Ak púšťa pozadie,tak je jedovaté- doporučujem vyhodiť,Ak v substráte dna sú organické úlomky,tak aj tie môžu farbiť.Ak nie potom v štrbinách tufy je bordel,ktorý môže tak isto púšťať.Tak isto aj po pridaní soli žltne voda. :think
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Blade-o » Štv 03. Mar 2011 15:44:01

Darth_Sidious píše:Zdravim. Mam akvarium v opatovnom zabehu po kompletnom uhynem, 4-ty tyzden, no vsimol som si, ze na hladine sa v hojnom pocte vyskytuju take biele bodky. Ked ich odchytim papierom, tak po 3 dnoch je zas nimi cela hladina posiata. Nestretli ste sa nahodou s niecim podobnym? Su to nejake mikroorganizmy, alebo je to nieco ine? Neviem si s tym rady, a kym to neodstranim, tak tam nechcem vpustit ziadne cichlidy...

nieco podobne mam aj ja, mozes to odfotit?, ja som minule spustil skoro celu vodu prec lebo sa mi na hladine spravila ako skrupinka taky biely tuhy povlak po pusteni kyslika sa to rozrazilo a take malicke ako keby vlocky z toho vzniklo po dopustani vody som pirdal mineralnu sol aquadur a vcelej vode vznikli take biele bodky ale som si to vysvetloval ze sa potrebuje rozpustit sol, na druhy den sa to vycistilo len na hladine ostzale zase povlak z takych maych bielych bodiek ako spominas a tiez neviem co to je
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia