Môžem dať do 400 litrového akvária Tropheusy?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Môžem dať do 400 litrového akvária Tropheusy?

Poslaťod kofola » Pia 25. Feb 2011 10:40:00

Rastlinky + tropheusy = zabudni.
Zariadenie nadrze je vec cisto subjektivne esteticka. Dve veci by tam ale mali byt: jemny piesok, kvoli traveniu a kamene kvoli vymedzeniu teritorii. Nehaj vsak aj miesto na plavanie.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Rado » Pia 25. Feb 2011 11:25:48

Aký je váš názor , skúsenosť so skupinou tropheusov 15-20ks? Funguje to? Alebo ich musí byť učebnicovo 30 a viac? Litráž mi je jasná na každého 8-10l.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod jusko » Pia 25. Feb 2011 12:25:16

A aké má akva rozmery?
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Marekkk » Sob 26. Feb 2011 20:37:24

práve to na tie rastliny som myslel... jedni mi vravia že áno druhý že nie tak sám neviem :-D a je lepšie chovať jeden druh alebo pomiešať aj viac?? stačí z jedného druhu 20-25 kusov? a kameňov je potrebných veľa na vymedzenie teritórii či ich stačí menej lebo ako som pozeral nádrže na tropheusy som našiel skôr prázdne akva s pár kameňmi....
Marekkk

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Matej » Sob 26. Feb 2011 21:25:08

Rastliny mozes mat s tropheusmi uplne v pohode, sam ich mam a rastu jedna radost :)

Ale pozor, musi to byt druh ktory ma hrube a pevne listy, idealny je anubias, ja osobne mam 3 korene a rastu ako dive, plus mam jeden ten velky anubias, neviem aky je odborny nazov, ten tiez rastie ako besny, pravidelne kvitne.

Skusal som aj nieco jemnejsie - valisneriu - ale tu zlikvidovali uplne az na koren :)

V akvariu s tropheusmi som videl este jeden druh rastliny, take tie dlhe listy ktore dorastu az k hladine a lezia na nej, neviem ako sa to vola. Tusim to tu ma v svojom akvariu uzivatel "mlaka", pozri si jeho akvarko.

Co sa tyka zariadenia, ja mam duboisi, tym vyhovuje kopa kamenov, krasne si obsadzaju teritoria, samci si to podelili a stale tam lakaju samice. Pekne vyplnaju priestor, plavaju v celej vyske vodneho stlpca. Radi si podkopavaju kamene a tovria si nove cesty.

Ak by som mal popisat zariadenie akvaria ktore by im podla mna vyhovovalo - kopa kamenov natlacenych hlavne do zadnej casti akvaria, vela ukrytov a predna cast len s pieskom ci strkom aby mali kde kopat. Ak by sa dalo tak by som podla velkosti kamene nahrnul do 2-3 vacsich kop a tie kopy by boli pospajane suvislym pasom kamenov. Tym by sa vytvorili 2-3 hlavne teritoria pre dominantne jedince a tie menej priebojne si stale najdu svoje miesto v tom pase. Nieco podobne mam doma a celkom pekne to funguje.

Co sa tyka poctov, v zdrojoch ktore som nasiel sa odporuca ako minimum 12 kusov, pricom duboisi vraj mozu byt aj menej, toto neviem ja ich mam skoro 50 :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rado » Ned 27. Feb 2011 21:36:18

jusko píše:A aké má akva rozmery?

To terajšie som už písal dxšxv 105x55x60. Teraz sú tam ešte malawky.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Pon 28. Feb 2011 9:27:05

Tropheusy ti budu tolerovat rastliny do urciteho veku. Potom skupine 30kusov 13-15 cm tropheusov tazko bude odolavat akykolvek anubias. Niekto tvrdi, ze sa naucia tolerovat rastliny ak su s nimi v nadrzi od sameho zaciatku, ale nemam to overene.
Skaly - chodil si na zemiakove brigady? Presne takto im staci vymedzit teritoria, ale ked je tam skal viac, tak to vyzera krajsie.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Matej » Pon 28. Feb 2011 10:51:52

kofola píše:Tropheusy ti budu tolerovat rastliny do urciteho veku. Potom skupine 30kusov 13-15 cm tropheusov tazko bude odolavat akykolvek anubias. Niekto tvrdi, ze sa naucia tolerovat rastliny ak su s nimi v nadrzi od sameho zaciatku, ale nemam to overene.
Skaly - chodil si na zemiakove brigady? Presne takto im staci vymedzit teritoria, ale ked je tam skal viac, tak to vyzera krajsie.

Mozes mat pravdu ze ked budu vacsi tak bude problem, uvidime ked dorastu ti moji, potom dam vediet ako to dopadlo, su z rastlinami od zaciatku tak to mozno potvrdi to co si hovoril. Zatial tie rastliny nechavaju na pokoji, len obcas utrhnu mlady listok kym je makky.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jusko » Pon 28. Feb 2011 11:29:09

Rado píše:
jusko píše:A aké má akva rozmery?

To terajšie som už písal dxšxv 105x55x60. Teraz sú tam ešte malawky.

Kľudne tam možeš dať 25 až 30 Tropheusov.Pozor na kvalitnú filtráciu a prúdenie vody.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia