kilo píše:zdravim potreboval by som poradit v akvaristike nie som zaciatocnik.Mam akvarium o objeme 150l znacky JUWEL.Mam v plane menit akvarium za vacsie (120x60x60) 400L max rozmer aky mi vojde
chcem vyuzit priestor na plno.A teraz sa ostavam k otazke aka by bola asi vyska investicie (nove akva+technika.mojim snom boli vzdy cichlidy lenze ma obmedzuje maly objem mojej nadrze.moju nadrz chcem predat
Zalezi co vsetko tam chces mat :
- zaklad je nadrz - 120*60*60 bude okolo 130 eur plus doprava podla toho kde to kupis
- filter - na tych 400 litrov mozes mat napriklad jbl e1500 - okolo 140 eur, su aj lacnejsie aj drahsie varianty
- svetlo - nieco aspon s dvoma trubicami - mozes tam dat najlacnejsie svetlo co kupis niekde v eletre, alebo akvaristicke specialne rampy - tu je zase velky rozdiel v cene - obycajne svetlo stoji mozno 20ku, mozes kupit aj za 50 aj za 100, alebo si das spravit cely kryt aj s osvetlenim pri tomto rozmere tak za 150-200 eur - dalsia vec ake das trubice, obycajne su za par supov, specialne akvaristicke stoja aj 20 eur za kus
- dekoracie - najdes si kamene alebo kupis? rastliny - chces ci nie?
- ryby - toto je dost zasadna polozka ak si vyberies drahe druhy...
treba si rozmysliet co vlastne chces, podla mna hentake akvarium by si mal byt schopny spravit tak za 400-500 eur minimalne a horna hranica uz je podla toho co si tam povyberas.