Dik za nazory a postrehy, mate pravdu ze tie vallisnerie tam nevydrzia, dal som ich tam este ako pozostatok zo stareho akvarka. Neviem preco, ale u mna sa z rastlin dari len vallisnerii, ostatne rastliny co som mal ako anubias alebo echinodorus len prezivali, ale nerastli. Konecne mam malawi a problemy holandskych akvarii ako PMDD a pod. uz nebudem riesit A tie anubiasy kupim ked pojdem pre rybky ved trocha zeleneho neuskodi a potom sa uvidi
Neviem ako inym,ale ja mam v akva Valisneria Gigantea a dari sa jej paradne.Teda uz tam nieje menil osadku akva a giganteu som teraz zamenil za Valisneria Torta a Valisneria NAna. No pred tym sa gigantei darilo skvele medzi rybami
Podla mna to v kazdom akvarku funguje inac a niekde ti ryby rastliny nicia, v inom budu v pohode. Aj podla krmenia apod. Ja tam tie valisnerie zatial necham a ked ich ryby znicia tak pojdu anubiasy.
Ja mam podobne akvarko ako ty 680l-tiež som silou mocou chcel korene a niečo zelene,pripada mi to tak krajšie. Anubiasy boli v pohode pokial ryby nepodrastli a pustili sa len do novych vyhonkou.Bolo to stale len tak o prežiti,časom som ich nahradi za Cryptocorynu a ta rastie jak diva a osadenstvo si ju nevšima.Až jej musim niekedy rožky pristrihnuť Koren mi dokazal skoro 1stupen znyžiť PH tak po pol roku chtiac nechtiac išiel von. Inač ja som tiež s PO,napiš SS mam niečo na predaj. Copadichromis borleyi,Nimbochromis livingstoni,Cyrtocara morii,budu aj Scianochromisi fryeri iceberg-ale zatial len poter