Surne - pomozte mi ju zachranit - Red Parrot - Prosiiim

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Surne - pomozte mi ju zachranit - Red Parrot - Prosiiim

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 21:10:52

ollisvk> no vsak to, ze sa mi nechce verit, podla mna nieco musela chytit alebo co nejake ochorenie a mozno len daco zle pozrala a jej je zle ja neviem kiez by tomu tak bolo...a dostane sa z toho ale radsej si nerobim nadeje uvidim najblizsie hodiny ci dni... je mi jej luto skoda jej
Mirco83

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 21:18:05

Mne sa už stalo že mi ryba pošla zo dňa na deň. Jeden deň v pohodičke a druhý som ju niesol do záchoda... :cry:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod stiff » Ned 22. Nov 2009 22:26:53

Tieto parroty som mal aj ja, hoci len krátko - a boli veľmi odolné... Nikdy nemali zdravotné problémy, ale vedeli sa prežrať - boli riadne pažravé. :lol: Takéto príznaky môžu mať aj ryby, ktoré sú prekrmené a žijú v starej (dlho nevymenej) vode, kde sa rozkladajú zbytky potravy - napr. popadanej medzi hrubý štrk... (otrava dusíkatými l.). Ak ťažko dýcha, treba poriadne prevzdušňovať a v prvom rade by som ju vybral z toho 12l akva (je to robustná ryba) a vrátil by som ju do väčšieho akva po výmene 3/4 objenu vody a vyčistení filtra.. A pár dní nekŕmiť! Skontroluj teplotu - 26°C.. Ak nemá problémy s plynovým mechúrom (to by ale aj zvláštne plávala), tak to v čerstvej vode rozchodí... Čím skôr - tým lepšie
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Mirco83 » Ned 22. Nov 2009 23:01:17

stiff>vdaka za radu ale isto to nemoze byt vodou lebo to by postihlo skor tu mensiu ako vacsiu a som menil pred vyse tyzdnom vodu skoro celu a poriadne povysaval sajrajt robim to dost pravidelne aj filter cistim tak raz za desat dni oplachujem vlaznou vodou aby som nezabil bakterie co su tam treba a nekrmim zivou potravou tak neviem ale viem, ze zozrala velku muchu co padla do akvarka na jedne sup asi pred dvoma dnami tak neviem ci to z toho nechytila nieco ale je pravda su velmi pazrave tie ryby ... no uvidime zatial sa nic nedeje stale je na tom rovnako uvidim zajtra ci sa zlepsila ale uz ju budem lovit do vacnych lovist... a v tom malom akvarku je jej podla mna lepsie lebo dokazem lepsie urobit sterilne prostredie a staci mi menej praventinu osolim takze nezatazujem zdrave rybky lebo nechcem mozno, ze nezachranim ju a pojde cele akvarko to by som bol z toho dost mimo...a ona neplave takze jej je lepsie v mensej vode a lepsie sa to tam prekyslici kedze mam filter na 50l akvarko a ona je v 12 l no uvidime uz jej nejdem robit dalsie soky bud sa mi pozbiera alebo nie uvidim este skusim to liecivo ked dozije zajtrajsku....
Mirco83

Poslaťod stiff » Pon 23. Nov 2009 9:30:09

Muchou to nebude.. To, že to postihlo väčšiu a nie menšiu rybu - väčšie ryby sa dokážu viac presadiť pri kŕmení a preto aj viac zožrať, takže aj prežrať. Ak máš vodu v poriadku a neprekŕmil si, potom to bude vážne a preventín, ani soľ ti nepomôžu... :| V tej 12l kocke sa ti voda pri takto veľkej rybe "pokazí" hneď, v tak malom objeme nie je pre takú rybu žiadna stabilita... Daj ju aspoň do 30-40l..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Mirco83 » Pon 23. Nov 2009 13:08:42

hech ale ked nemam mam len okolo 200l a potom uy len to 12 hech...ale chapes ak ma nejaky virus moze nakazit ostatne ryby a keby plavala ale ona stale lezi na boku len chapes... tak naco jej take velke akvarko...a napr. mam taky, ze preventin prezatial kym nezozeniem nieco lepsie a tam pisu pri akutnom ochoreni kvapnut 5 kvapiek na jeden liter takze som musel dat das 50 kvapiek na to male tak potom kolko by mi toho trebalo na velke hech .... 1000 kvapiek ... a bojim sa prisolit velke akvarko aby to nieco neurobilo ostatnym rybam mam este malawi dvoch tlamovcov a tu malo porrotku a dvoch velkych skalarov plus sumcekov a prisavnikov tak mam kusok obavu ked sa ma pozviechat tak skor v tom mensom ma tam sterilne prostredie inac moze by v klude prezrata lebo krmim 2 x denne ale nie velmi vela... tak ja neviem vodu si drzim od 24 do 25 stupnov...
Mirco83

Poslaťod Jesky » Pon 23. Nov 2009 14:54:54

Mirco83 - a nevytreli sa ti tam náhodou prísavníky a nezožrala náhodou jedného ??? resp. nemáš malých prísavníkov ??
Jesky

Poslaťod ollisvk » Pon 23. Nov 2009 20:10:30

a keby zozrala tak to neni dobre alebo ako?
ollisvk

Images: 0

Poslaťod Jesky » Uto 24. Nov 2009 15:26:48

ollisvk píše:a keby zozrala tak to neni dobre alebo ako?

no veľa krát sa stalo že ryba sa s ním zadusila nakoľko majú na prsných plutvách ostne a zaseknú sa v papuli

ale to môže byť len jedna z možností !!!
Jesky

Poslaťod Mirco83 » Uto 24. Nov 2009 22:12:20

no nezda sa mi , ze sa prisavniky vytreli aj ked mam o jedneho viacej ale to uz dlhsie.... uz to ma chudinka za sebou dva dni mi umierala bolo mi jej dost luto nevedel som jej nijako pomoct... mozno bola fakt stara alebo chytila nejaky virus alebo sa prezrala k smrti neviem uz to radsej neriesim mam malicku kupim k nej este jednu a hadam sa budu drzat tak vdaka Vam za pomoc aj tak som rad, ze sa tu nasli ludia co boli ochotni poradit
Mirco83

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia