Toto budeme len teoretizovat, nikto z nas to neporovnaval
Fakty su takze ze :
fluval fx5 ma vyssi prietok ako dva jbl e900 dokopy, ale pali 50w oproti 30w tych dvoch jbl - na druhej srane toto je prakticky zanedbatelne, je to minimalna suma. Ten fluval aj stoji tolko ako tie dva jbl dokopy, dokonca este o nieco viacej
podla toho kde ho kupis.
Podla mna by bolo lepsie mat dve nasvania, kazde na inom konci akvaria, zase ale ten fluval bude mat podstatne silnejsi tah, cize stiahne necistoty z vacsej dialky od nasavania ako ten jbl ... toto by fakt bolo treba otestovat. Podla mna, ak prihodis jednu hlavicu na opacny koniec akvaria ako bude nasavanie do flitra, tak to bude hnat ten bordel pekne k nasavaniu. Len potom pozor na prud, samotne to vypustanie z filtra bude mat dost silny prud, aby to uz potom nebolo moc, bude treba to upravit bud difuzorom alebo to vhodne natocit napriklad na pozadie atd...
Kapacitne to ten fluval utiahne uplne v pohode, tam je aj velky priestor na media, len bacha, pozeral som to na dvoch shopoch a vsade to bolo bez medii, takze to bude treba dokupit.
Ak sa rozhodnes pre ten fluval urcite nic nepokazits a stihat to bude s prehladom.
Ja osobne by som spravil trosku inu kombinaciu keby mi to dovolil priestor. Dal by som si 1ks e900 co mam teraz a k tomu 1ks jbl e1500. Tu 900-ku by som celu naplnil keramikou, okrem prveho kosa kde by som nechal vatu a molitan na zachytenie necistot. Tu 1500 by som skoro celu naplnil molitanom, len dole trochu keramiky. 900ka ma slabsi prietok, cize by voda cez keramiku prudila pomalsie, co je aj pri biologikej filtracii ziaduce. Ta 1500ka by sluzila ako mechanicka filracia, preto by bola skoro plna molitanu a vyssi prietok by sa postaral o rychlejsie odstranovanie pevnych necistot.
Alebo ti ostava aj dalsie riesenie, ak budes robit pozadie, zamaskuj tam kus molitanu tak 20*30*10 cm, do neho zapichni filtracnu hlavicu, to budes mat ako mechanicku filtraciu a k tomu daj trebars ten jbl e1500, napln to aspon z casti keramikou alebo niecim podobnym a je to. Budes mat dve nezavysle filtracne jednotky a hlavica moze aj privzdusnovat. Ja som to takto mal - molitan plus jedna ta e900ka, ale ten molitan bol skaredy a nemal som ho ako schovat, tak som pridal este jeden kanister a molitan siel von.
Drzim palce pri rozhodovani