Osvetlenie Juwel

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Osvetlenie Juwel

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 18:08:55

Ahojte,
myslite ze by sa dalo nejko vypnut jednu neonku nabrampe juwel? Chcem trochu experientovat lebo hneda riasa mi akosi zacina rast aj na listkoch anubiasov ktore som pred nedavnom nasadil. Ked svietim dlho tak riada bujnie poriadne hocibtetqz cez nu qkoby prerastali tak zelwne fliaciky..to sa i paci viac. Ale aj tak sa jej neviem zbavit ono na kamenoch a pozadibsa mi aj celoom paci en tie rastilinky...tak chcem zistit ci by nepooho svietit en jednou z trubic..obe maju od vyrobcu trichu ine spekru. A zase vybrat neonku a nechat tak oze byt asi zivotu nebezpecne..v tychto veciach som laik
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: Osvetlenie Juwel

Poslaťod Matej » Pon 14. Feb 2011 20:19:15

Kolakao155 píše:Ahojte,
myslite ze by sa dalo nejko vypnut jednu neonku nabrampe juwel? Chcem trochu experientovat lebo hneda riasa mi akosi zacina rast aj na listkoch anubiasov ktore som pred nedavnom nasadil. Ked svietim dlho tak riada bujnie poriadne hocibtetqz cez nu qkoby prerastali tak zelwne fliaciky..to sa i paci viac. Ale aj tak sa jej neviem zbavit ono na kamenoch a pozadibsa mi aj celoom paci en tie rastilinky...tak chcem zistit ci by nepooho svietit en jednou z trubic..obe maju od vyrobcu trichu ine spekru. A zase vybrat neonku a nechat tak oze byt asi zivotu nebezpecne..v tychto veciach som laik

Staci ked ju trochu potocis, strati kontakt a je to :) a normalne ju nechaj tam.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 20:27:24

aha...tak to bolo jednoduche, dik:)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 20:48:11

hmm no neviem ako to maju zariadene juwelaci, ale male potocenie nestaci a ked uz aj strati kontkat, tak prestane svietit aj druha neonka..
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Matej » Pon 14. Feb 2011 20:54:15

Kolakao155 píše:hmm no neviem ako to maju zariadene juwelaci, ale male potocenie nestaci a ked uz aj strati kontkat, tak prestane svietit aj druha neonka..

Hm, tak su zapojene paralelne (alebo do serie?), ci ako sa to vola, cez jednu prechadza napetie do druhej a ked neprejde cez tu prvu tak nejde ani druha. Skus potocit tu druhu, ak to nepojde ani tak potom si asi nepomozes. Ked jednu vyberies uplne, tak to predpokladam nejde tiez ze?

Este taka blba otazka, ale niekedy su to prave prehliadnute detaily ktore pomozu : nema vypinac toho osvetlenia aj druhu polohu v ktorej by svietila len jedna trubica? Ja mam taku rampu, prepnem hore ide len jedna, prepnem dole idu obidve.
Naposledy upravil Matej dňa Pon 14. Feb 2011 20:56:18, celkovo upravené 1
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 20:55:29

presne tak, ked ju vyberiem uplne tak to tiez nejde..predpokladam, ze vysledok bude rovnaky aj s druhou neonkou...no nic, dakujem aj tak
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 21:40:05

Matej píše:
Kolakao155 píše:hmm no neviem ako to maju zariadene juwelaci, ale male potocenie nestaci a ked uz aj strati kontkat, tak prestane svietit aj druha neonka..

Hm, tak su zapojene paralelne (alebo do serie?), ci ako sa to vola, cez jednu prechadza napetie do druhej a ked neprejde cez tu prvu tak nejde ani druha. Skus potocit tu druhu, ak to nepojde ani tak potom si asi nepomozes. Ked jednu vyberies uplne, tak to predpokladam nejde tiez ze?

Este taka blba otazka, ale niekedy su to prave prehliadnute detaily ktore pomozu : nema vypinac toho osvetlenia aj druhu polohu v ktorej by svietila len jedna trubica? Ja mam taku rampu, prepnem hore ide len jedna, prepnem dole idu obidve.

Ej veru nema ten vypinac taku moznost a je to velka skoda, lebo asi tazko z toho uz nieco ine vystuham, jedine nejaky elektrikar mozno
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Matej » Pon 14. Feb 2011 21:46:55

Kolakao155 píše:
Matej píše:

Ej veru nema ten vypinac taku moznost a je to velka skoda, lebo asi tazko z toho uz nieco ine vystuham, jedine nejaky elektrikar mozno

Ono to neni az taky problem inak zapojit, ale na dialku ti neporadim, a je to nad vodou takze tam opatrnosti nie je nikdy dost :) Skus niekoho kto trosku rozumie elektrike :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Kolakao155 » Pon 14. Feb 2011 21:49:38

Skusim porozmyslat ci niekoho nepoznam, ale skor asi nie...no uvidim este, ved hadam plati heslo toyoty..nic nie je nemozne:)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod RobertS » Uto 15. Feb 2011 8:39:34

Hej,ja stým mám tiež problém.Riešil som to tak,že som obalil jednu žiarivku alobalom a bolo.
Obrázok užívateľa
RobertS
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Been thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia