na rozmnozovanie neviem,no urcite vplyva,ja som napr.spozoroval ze ked zdvyhnem teplotu na 27-28°C tak moje ryby su aktivnejsie.aj vyvoj mladych v papulke zavisi od teploty vodu,no ci vpliva na rozmnozovanie neviem aspon som to zatial nespozoroval,ale moze to byt
urcite vplyva. Nedavno som dal na par dni skupinu red chimba do inej nadrze s teplotou vody o 2° nizsou a mal som obavu, aby to tym rybam neublizilo. A ony sa zacali vytierat Bola to proste taka stimulacia + zmena prostredia. Chcelo by to ale spravit viac pokusov, aby sa dali urobit jednoznacne zavery.
Osobne si myslim ze vpliva.Ako psial kofola,uz len to ze im dvihnes,alebo znizis teplotu,je to stimulacia k vytieraniu.Alebo ich len prehodis do inej nadrze,ineho prostredia.
Naposledy upravil Byk1984 dňa Ned 13. Feb 2011 19:59:59, celkovo upravené 1
Mate pravdu chalani, napísal som preto takú tému lebo minulý týžden som to spozoroval aj ja na mojich ikolach. Zvyčajne mam teplotu vody 25 stupňov. V stredu som zvýšil teplotu vody na 27 stupňov a mlade ikoly ale iba samce ktoré majú asi 7 cm zmenili svoje správanie. Začali sa predvádzať tancovaním okolo ostatných ikol tých menších a sem tam sa aj pochytia.