prechod na afriku

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: prechod na afriku

Poslaťod Byk1984 » Štv 10. Feb 2011 12:16:28

ja by som kokos vynechal,je to podla mna take gicove a neesteticke.ale ako uz pisali,tvoje akva tvoja volba.Je to len a len na tebe.samozrejme ze akzdy da soj komentar ku nadrzi a kazdemu sa paci nieco ine,zaklad je aby si bol spokojny ty.
Co sa tyka ryb,ako pisal pigeon,ked kupis mlade ryby,je tazke rozoznat samca a samicu.Neskor to bdues aj tak triedit a dokupovat.No je lepsie mat viac samic ako samcou s kazdeho druhu
Ohladom filtracie,cim viac krat ti prejde objem nadrze cez filter,tym lepsie budes mat tu vodu prefiltrovanu.A taktiez cim evcsi objem nadoby,tym viac filtracneho materialu,tym lepsie filtracne vlastnosti.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod maxo » Štv 10. Feb 2011 16:16:46

A povedzme, ako je to s nakupom uz odrastenych ryb. Hrozia tam nejake konflikty ak neboli od malicka spolu? Ako sa udomacnia? Lebo mam moznost zadovazit ryby kde je rozoznatelne pohlavie. Alebo mam radsej pockat na hejno prckov?
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Štv 10. Feb 2011 20:56:59

teoreticky by ti to mohlo fungovat,ak ich das vsetky naraz do aqua tak budu v novom prostredi cize suboje nehrozia aspon zatial,mozno casom ked sa udomacnia,je to len tvoja volba no ja by som volil radcej nejake mlade rybky a nech si zvykaju na seba od malicka.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Byk1984 » Pia 11. Feb 2011 9:24:24

Pigeon ti dobre vravi.Ked si kupis mlade ryby,mozno bdues mat viac samcou,ale nemusis tam mat ziadneho,alebo len dvoch.
Je lepsie kupit mlade,lebo si na seba budu zvykat a ked podrastu,tak hajenie teritoria a vzajomne suboje su pre cichlidy normalne a ziaduce.A uplne inak sa s toho bdues tesit ty,ked si tie ryby vychovas sam.
Byk1984

Poslaťod vladko » Pia 11. Feb 2011 10:29:25

ja som si napr kupil len a len mlade rybky :) nech vidim vyvoj a spravanie ryb aj ked je dost velka sanca ze moze to byt GAY nadrz :D a plno samcov ale sam si to vychovas a nieje problem medzi akvaristami pomenit kus za kus stane sa ze ti aj niejaka ryba uhynie :(
ale zas na druhej strane ak mas dostatocne velku nadrz tak si vies zadovazit dospele a coskoro mozes ocakavat aj mlade prirastky
zalezi ako sa chces k tomu postavit a co od toho ocakavas :)ale vies to aj skombinovat mlade stare :) budes tam mat zivo :) aj ked mladsie budu utlacanejsie :)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod maxo » Pia 11. Feb 2011 12:44:27

Pani, vdaka vam za rady. To co mam k dispozicii je Labidochromis caeruleus a Cynotilapia afra, a zrejme aj zostanem len pri tychto dvoch druhoch. Obidve hejna maju tak cca 3/4 roka aj ked chovane oddelene. To by sa ale mohlo zniest?
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Pia 11. Feb 2011 12:51:09

Tak neviem sice ake su to velke hejna,teda kolko kusov je v hejne,ale zniest sa urcite znesu
Byk1984

Poslaťod Nawi » Pia 11. Feb 2011 20:59:13

fungovat by to malo,mozem povedat ze si si dobre vybral druhy ryb.ja tiez ako vladko spominal som si zaopstaral mlade rybky potom som to kus popreriedil a teraz sa mi uz vytieraju,je to super pocit ako vydis ako ti rastu a sledujes ich spravanie,tak najlepsie spoznas svojich chovancou.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod maxo » Ned 13. Feb 2011 22:27:58

No, piesok z Mountfieldu je nasypany /vobec ho nebolo treba prpierat/, voda naliata, filter zapojeny. Chcem sa spytat ci u cichlidarov existuje nejaky "urychlovac" zabehnutia aqva. Zabiehacie rybky asi moc nie.
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod vladko » Ned 13. Feb 2011 22:36:26

maxo píše:No, piesok z Mountfieldu je nasypany /vobec ho nebolo treba prpierat/, voda naliata, filter zapojeny. Chcem sa spytat ci u cichlidarov existuje nejaky "urychlovac" zabehnutia aqva. Zabiehacie rybky asi moc nie.

tu to najdes :) vsetko viewtopic.php?f=17&t=339
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia