prechod na afriku

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: prechod na afriku

Poslaťod maxo » Str 09. Feb 2011 11:28:51

Dalsia otazka k filtracii. Kedze mam vykon cca 1200l mozem to nechat naplno, alebo to treba priskrtit. Ake prudenie vody je pre malawky lepsie?
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod vladko » Str 09. Feb 2011 12:47:24

maxo píše:Dalsia otazka k filtracii. Kedze mam vykon cca 1200l mozem to nechat naplno, alebo to treba priskrtit. Ake prudenie vody je pre malawky lepsie?

ja mam aq 120*50*50 a cerpaciu hlavu 1400L/h ide mi to na plno neskrtim
ryby si v aq najdu aj kludne miesto a plavaju aj proti prudu respektive sa nechavaju aj unasat
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod vladko » Str 09. Feb 2011 12:49:26

maxo píše:Este sa chcem spytat k tomu dnu: Mam moznost frakciu 0,1 - 0,3 alebo 0,6 - 1,2. Co je vhodnejsie?

k frakcii kludne aj najjemnejsi ... ja mam aj aj a rozhodol som sa len pre uplne jemny robi to pekny efekt a ryby sa v tom pekne prehrabuju
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Str 09. Feb 2011 14:48:47

- Frakciu si daj aku chces, zaklad je aby to nebolo moc velke pretoze tieto druhy cichlid radi naberaju strk (piesok) do papuliek a kopu. Ak budes skusat aj rastliny, tie mne osobne lepsie rastu v hrubom strku, takze mam v akva miesta aj s takym strkom. Vrstva ti staci ako ti radil napriklad byk 1-1.5cm, ja mam sice viacej ale treba to potom doslednejsie odkalovat, velka vrstva je aj nachylna na zahnivanie, pripadne usadzanie takej skaredej riasy hlavne pokial to mas nahrnute na prednom skle pretoze sa tam dostane svetlo cez sklo.

- Filtracia ti nic nasavat nebude, 1200l za hodinu nie je tak moc a uz vobec nie pri nasavani kde to ide cez hrubsiu trubku. Maximalne sa ti moze stat ak nahodou ryba zvyri dno priamo pri nasavani, vtedy to mozno nieco zoberie ale inak nemaj strach, aj tak si to nasavanie nedas uplne na dno ale o par cm vyssie. Ked sledujem moje nasavanie do filtra s 900l/h tak kludne okolo toho preplava nejaka necistota bez toho aby ju nasalo pokial neni ozaj blizko a strk je ovela tazsi.

- Vykon stahovat asi nebudes musiet, prudenie je to istej miery ziaduce, ked sa ti bude zdat ze to je moc tak to namier trosku viacej do steny akvaria a je to. Aj ked je pravda ze pomalsi prietok cez filtracne media ti zaruci vyssiu mieru odburavania skodlivin. 1200l za hodinu je na tvoje akvarium zbytocne moc. Treba ale zvazit aj to ze realny prietok bude mensi podla toho ake filtracne media pouzijes - uvidis sam ked to zapojis ci treba nieco stahovat.

A ludi tu je menej ako na vseobecnych forach, ale ako ti napisal byk - tu su prakticky vsetci cichlidari, lepsi zdroj co sa tyka cichlid na slovenskom internete nenajdes.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod maxo » Str 09. Feb 2011 15:17:16

Pred chvilou som bol v Mountfielde akupil som 25kg vrece filtracneho piesku,takze zaklad mam.

Vo filtry teraz pouzivam v spodnom kosi keramicke valceky,v strednom biomolitan a vo vrchnom filtracnu vatu. To myslim menit nemusim, ale ak treba - nieje problem.

Som rad aj za info o tomto fore, lebo stale lavirujem medzi AkvaMalawi a tu. Tu som nasiel podstatne lepsie informacie na portali, tam sa mi zasa zdala lepsia diskusia. Ale necham si poradit, lebo som tu len par dni.
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod maxo » Str 09. Feb 2011 16:09:55

Takze vyber ryb som spravil asi takyto:

Labidochromis caeruleus
Cynotilapia afra
Pseudotropheus saulosi

a z kazdeho druhu v pomere tak 2:6. Myslite ze by to mohlo byt? Alebo je to moc 24 kusov do nadrze? Ta ma 240L a externy kanistrovy filter s 12l medii.
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Nawi » Str 09. Feb 2011 20:32:56

suhlasim z bykom co sa toho objasnenia precu tu e menej ludi ako inde.tento portal je len o cichlidach,tie ostatne sa zaoberaju rybami ktore sa chovaju najcastejsie.vyber ryb je super a uz vies presne aky budes mat pomer ryb v aqua?pretoze ked kupis mlade ryby tam urcit pohlavie bude tazko,napr.ja mam tiez saulosi 5 kusou no zatial len jeden samcek je isty ostatne su este otazne.takze neviem,ja by som na tvojom mieste kupil z kazdeho druhu tak 6-8kusou.myslim ze by to mohlo fungovat.drzim palce ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod maxo » Štv 10. Feb 2011 9:14:00

Este sa chcem spytat k dekoraciam.
- su vhodne kokosove skrupiny? ako napr. potencialne skryse
- moze sa pouzit cierna bridlica?
maxo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod vladko » Štv 10. Feb 2011 9:50:04

maxo píše:Este sa chcem spytat k dekoraciam.

je to na tebe je to tvoje AQ a ty sa nan budes pozerat ..
za niektore "gycove" veci ta tu zozeru a za niektore ta pochvalia ale je to len a len na tebe :talk
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Štv 10. Feb 2011 11:56:10

maxo píše:Este sa chcem spytat k dekoraciam.

Ako pise "vladko" dekoracie su na tebe, tvoje akvarium, tvoja volba :)

Kazdopadne, kokos je prakticky asi drevo, bude sa vo vode luhovat a ovplyvnovat jej farbu a mozno aj kvalitu, tieto veci si pri vybere dekoracii zvaz.
Na vytvorenie ukrytov ti stacia kamene, ked ich dobre naukladas, bude skrysi az az.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia