mozu sa tropheusi krmit cestovinou?

Diskusia o kŕmení cichlíd

mozu sa tropheusi krmit cestovinou?

Poslaťod tropheusik » Pon 20. Dec 2010 23:55:41

mozu sa tropheusi krmit cestovinou
tropheusik

Reklama

Re: cestoviny

Poslaťod kofola » Uto 21. Dec 2010 7:14:57

Vykasli sa na cestoviny. Dnes je kopec kvalitnych krmiv za velmi rozumne ceny, prip. si doma urob spenatovu zmes. Z vlociek ti odporucam nejaku kvalitnu spirulinu a nemusis ich tlacit kolienkami. Keby si mal doma niekolko tisic trofikov, tak chapem ze chces usetrit na krmive, ale ak mas 1-2 chovne skupiny, tak 1L kvalitnej vlockovej spiruliny ti vydrzi min. 3 mesiace. To mas 0,11€ denne pri cene 10€/L. A to hovorim o krmive s 36% obsahom spiruliny. Tie so 6-7% su este lacnejsie. Pri kombinacii s inym krmivom (napr. Sera Flora alebo spenatovou zmesou) ti to vydrzi este dlhsie a este viac tym znizis naklady na krmenie. Nehovoriac o tom ze ryby sa ti za to odvdacia dobrou kondiciou, zdravim, farbami a pravidelnymi vytermi.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod tropheusik » Uto 21. Dec 2010 10:57:25

ja davam svojim ikolam sera flora, tropical spirulina, JBL tanganika, mam aj krmivo z obsahom artemie od O.S.I a kazdy druhy den im davam mrazeny ciklop. Na cestoviny sa pitam preto lebo kamarat chova malawi cibhlidy a zeru mu to ako sialene. Viem ze moje rybky maju OK stravu a v ziadnom pripade by som na nich nesetril. Dakujem za radu.
tropheusik

Poslaťod tropheusik » Uto 08. Feb 2011 16:40:02

Prosim zmazat temu. Dakujem.
tropheusik

Re: mozu sa tropheusi krmit cestovinou?

Poslaťod Rostratus » Uto 08. Feb 2011 19:18:34

Mazať to nebude, takéto info sa zíde aj iným návštevníkom portálu :nod
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod paloi » Uto 08. Feb 2011 19:25:49

Čo je podstatou cestoviny? Múka a vajcia. Takže to by som mohol krŕmiť aj suchým pečivom. A to sa mi veľmi nezdá.

Ja teda neviem ako tropheusy, čo im vyhovuje, ale mojim astronotusom by som veru cestovinu nedával, aj keď tie zožerú takmer čokoľvek.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Matej » Uto 08. Feb 2011 22:40:44

Krmi a hlavne krmilo sa vselicim, nasiel som vela roznych sposobov krmenia, je toho plny internet. Napriklad krmenie krupicou a podobne veci. Pred nejakou dobou som sa tu na fore na to pytal, tiez mi to nikto neodporucal tak som sa na to vykaslal. Teraz to vidim tak ze to je proste vyvoj, pred par rokmi neboli k dispozicii take dobre krmiva ako dnes alebo sa nedali zohnat, tak sa pouzivali dostupnejsie veci.

Takto je to aj v inych oblastiach chovatelstva, napriklad psy sa niekedy krmili vylucne odpadom z kuchyne, dneska sa kupuju kvalitne granule navrhnute veterinarmi atd ...

Ta cestovina by moze rybam kludne chutit, bezne sa na to napriklad aj chytaju ryby, tak isto rozne cesta na obilnom zaklade ... takze svoju logiku to ma.

Kazdopadne su teraz na trhu lepsie veci takze to bude asi pre ryby vhodnejsie :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Str 09. Feb 2011 6:15:16

Matej a to este keby si videl niektore tie krmne odporucania v starej literature :rofl :shock: Mas pravdu je to vyvojom, ale este dlho asi bude platit, ze zive krmenie nicim nenahradis.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Matej » Str 09. Feb 2011 9:17:41

kofola píše:Matej a to este keby si videl niektore tie krmne odporucania v starej literature :rofl :shock: Mas pravdu je to vyvojom, ale este dlho asi bude platit, ze zive krmenie nicim nenahradis.

To asi ano, vela chovatelov hovori ze ziva potrava je naj. Zaujimalo by ma ako je to s rychlostou rastu ryb, vies to zo skusenosti porovnat, ci rastu rychlejsie z vlociek pripadne granul alebo zo zivej ci mrazenej potravy?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Str 09. Feb 2011 18:27:29

Tak toto viem porovnat celkom dobre. V lete krmim 90% zivym - skutocne zivym , nie mrazenym. V zime krmim mrazenym a vlockami v pomere tak 7:3 v prospech vlociek. Co sa tyka napr. malawi mbun, tak letne odchovy mam v predajnej velkosti zhruba za 9-11 tyzdnov. Zimne ktore zive nemaju tak za 14-15 a niekdy aj viac. Je tam urcite viac aspektov ako len potrava, predsa len zima-leto, ale co sa tyka teploty v nadrziach, tak tam mam rozdiel 1-1,5 stupna v zavislosti na rocnom obdobi. Najviac je to ale vidno na skalaroch. Tam su rozdiely aj 2 mesiace co sa tyka prvych predajnych kusov, pretoze skalare samozrejme nerastu rovnomerne.
Obrázok užívateľa
kofola

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia