vajicka cichlid

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

vajicka cichlid

Poslaťod ata » Pon 07. Feb 2011 17:08:08

ahojte,mohli by ste mi prosim vas niekto poradit co mam urobit ak mi samicka cichlidy pustila vajicka do sietky pri odlove?musela som ju odlovit pretoze ju v akva uz dost tyrali.nosila asi 5 dni. mam ich zatial v umalej sietke a pod nou mam okyslicovac.cele to mam v porodnicke.ak mi poradite dakujem.ata
ata

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: vajicka cichlid

Poslaťod Rostratus » Pon 07. Feb 2011 17:18:54

Ak chceš niečo z toho mať musíš si provizórne vytvoriť "umelú tlamku" a tam ich vložiť. Pozri tento link: viewtopic.php?f=74&t=884

Ale možno z toho aj tak nič nebude, pokiaľ neboli oplodnené, alebo sa mohli poškodiť v sieťke, na vzduchu ( ak sa sieťka nadvihla nad vodu) a pod. Poprípade skúsiť vajíčka hodiť samičke do akvária a možno si ich ešte pozbiera.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod ata » Pon 07. Feb 2011 19:18:33

nieco take ako umela tlamka som skusala urobit uz skor len som v tom este nemala nic no skusim.len neviem fakt co z toho bude lebo par sekund boli na vzduchu.samicka mi ich uz nepozbiera velmi mi ju znicili ostatne cichlidy,budem rada ked sa da dokopy.umela sietka bolo to najrychlejsie v tom case.
ata

Poslaťod Rostratus » Pon 07. Feb 2011 19:28:15

No potom daj vedieť ako to dopadlo či z toho čosi bolo, alebo nie.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod pigino » Pon 07. Feb 2011 19:59:32

Mňa by zaujímalo o akú rybu ide,aké druhy ešte máš,či už mala niekedy ikry a vlastne prečo ju ničia.Moje samice sa utiahnu a majú pokoj.Skôr sú ničené keď nemajú ikry.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod ata » Pon 07. Feb 2011 20:19:10

ok urcite dam vediet a dakujem.a je to nejaky pseudotropheus(modry,nie vyrazny).mam tam este demasoni,elogantus,zebra,saulosi(aspon podla toho ako vyzeraju),par panciernikov a este nejake cichlidy ktorym som este neprisla na meno.odchovala som uz od nej male ktore som jej musela nechat vypustit z papulky lebo mam v akva dost agresivnych samcov zabili mi uz par samic.
ata

Poslaťod ata » Pon 07. Feb 2011 21:26:59

este k tej samici:prvy krat som ju odlovila a po par dnoch zozrala svoje male zostala pri nej len jedna rybka,druhy krat som jej ich nechala vybrat z papulky lebo ju nicili(tymto sa dari maju asi 2,5 cm,neviem kedy a ci ich mam dat do spolocneho akva)-tu by ma potesila tiez nejaka rada.su v osobitnej nadrzi a teraz to som vam uz pisala.
ata

Poslaťod pigino » Uto 08. Feb 2011 7:56:56

No záleží či si chceš nejaké ponechať.Ak áno tak by som ešte počkal aspom do 4-roch cm.Pri tejto veľkosti ako máš by sa pravdepodobne stali potravou ak máš väčšinou dospelé ryby.Prípadne ich ešte dochovaj a zanes do chovproduktu alebo daj inzerát.Niekto sa určite nájde.Je fajn,že máš možnosť ich mať samostatne.Máš potom väčšiu radosť z úspechu.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod ata » Uto 08. Feb 2011 8:20:54

najradsej by som si ich nechala vsetky,kupila dalsie akva,len to bude tazsie, lebo uz mam to s cichlidami,to s tymi malymi a este zo zavojnatkami.tesilo by ma to o to viac ak by mi ostali.nieco vymyslim
ata

Poslaťod Nawi » Uto 08. Feb 2011 22:04:27

no aj mna by zaujimalo ci je sanca aby sa ikry vyliahli ked ich samicka vypluje.mne sa to stalo dnes pri samicke C.afra.mlade su v sietke no neviem ci z nich nieco bude,je pravda ze ikry nosila prvy krat cize nic sa nedeje.a inak aj moje samicky sa presne tak spravaju ako spominal pigino.ked nosia utiahnu sa a ostatne ryby ich nehavaju na pokoji....a inak tak to zacina mas jedno aqua,potom sa ti nieco podari rozmnozit zalozis nove a tak to ide dalej a dalej aspon u mna to tak bolo
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia