prasknute dno akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

prasknute dno akvaria

Poslaťod SSimon » Sob 05. Feb 2011 14:55:03

Ahojte. Neviem ci v poslednej dobe sa mi lepi smola na paty,alebo co sa deje..

Dneska rano som sa zobudil na to ako mi kvapka voda na parkety.. nevedel som co sa deje,pri vypusteni nadrze a vybratia piesku som zistil ze mam prasknute dno. v akvariu mam kamene,pod kamenmi som dal plexisklo (lexan hruby 2cm) ako ochranu proti preskrabaniu,popripade zvaleniu kameni. chvala Bohu som bol doma,ze nas nevytopilo,lebo by ma uz absolutne jeb*o.
Mam podozrenie na krivu podlahu,pretoze na jednej strane som mal hladinu,nizssie,ale aj tak ked nad tym uvazujem,tak podstavec,drzi akvarium stale na jednom mieste,a nemalo by sa prehnut,aby vzniklo pnutie.
Druha vec,pod akvariu mam original plastovy podstavec 4cm asi vysoky,a na nom je vlozene akvariu,bojim sa ze akurat ten plast sa prehol,a sklo dostalo absolutne pnutie,a proste drblo.

Sklo je prasknute po sirke,napada ma jedna vec,zohnat tabulu presny rozmer dna,a nalepit ju silikonom o toto rozbite dno. vyhodim podstavec umely,a akvarium by mohlo tesnit,ked bude cela plocha pritlacena o stol,ci sa mylim?

Nenapadaju ma ine navody,okrem kupy noveho,co je posledna moznost..
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: prasknute dno akvaria

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Feb 2011 15:12:42

Je dosť možné, že sa ti medzi dno akvária a plexisklo dostalo zrniečko piesku a tým ti to mohlo prasknúť. Krivou podľahov určite nie. Asi najjednoduchší spôsob je to ako píšeš, že si dáš narezať tabuľu skla rozmerov dna akvária a normálne to zospodu, poprípade zvnútra prisilikónuješ o rozbité dno. Akvárium budeš mať o pár milimetrov vyššie, ale inak bude všetko ako predtým. Inak nezávidím ti. :shake
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod SSimon » Sob 05. Feb 2011 15:30:19

dakujem. ale niekde som pocul ze ked je rozbite po celej sirke alebo dlzke ze je to zle tak riesit ako som pisal.ze to sa pouziva len ked je sklo prasknute niekde v strede a kusok.. ale ja si myslim zeby to mohlo fungovat.

hned potom vyberem sklo z toho krytu,dam to na polystyren,a dam uz aj polystyren dovnutra akvaria. Bojim sa len aby sa to dako nedodrbalo,lebo tolko vody..
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Jesky » Sob 05. Feb 2011 18:40:18

No moja rada a skúsenosť je, že vlep to sklo dovnútra na dno !! nie z vonku odspodu.
Čiže si odmeraj vnútorný rozmer dna akvaria ale o pár milimetrov menie potom tam pekne natlačíš silikon a daj si vyrezať sklo. Mne totiž to dávnejšie spadlo kricie sklo dovnútra do akvária a to si mal vidieť čo sa potom dialo :sweat "ale bolo to rámové akvárium" ktoré som nechcel celé rozoberať a tak som vlepil nové sklo z vnútra a to akvárko je napustené dodnes.
Jesky

Has thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Sob 05. Feb 2011 18:45:11

Nejak nechapem. Mal si pod celou plochou akvaria nejaku podlozku? Gumu, polystyren?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Nawi » Sob 05. Feb 2011 20:30:14

suhlasim z jeskym.ja som to tak isto praktizoval no mne praskol len roztek na aqua tak som vlepil tabulu skla do aqua a drzi do teraz
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Matej » Sob 05. Feb 2011 21:54:03

Ak ti tam nic nepadlo tak to prasklo preto lebo si tam mal nejake pnutie. Dost mozne je ze nemas presne rovno zrezane bocne steny akvaria, niekto to zle zlepil a casom ti to takto dopadlo. Vlepit tabulu skla dovnutra by to mohlo vyriesit ale daj si zalezat na tom aby si pouzil hrubsiu vrstvu silikonu aby to zrovnalo pripadnu nerovnost a hlavne aby sa to dobre chytilo o bocne steny. Ake velke bolo to akvarium vlastne?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod SSimon » Ned 06. Feb 2011 11:50:02

preco nie z vonku? ked zvonku nalepim tabulu tak aj tlak akvaria pri napusteni bude tu druhu tabulu stlacat o to prasknute sklo,a tmel to vytesni dookola tabuli. ci sa mylim? len neviem prist na princip toho ze ked je v aute rozbite sklo,tak to sklo tesni stale,preco mi to zacalo tiect,a ci to netecie na spoji silikonu.. ci naozaj cez sparu praskliny?

uz je mi jasne preco prasklo aspon si myslim. ten umely podstavec original akvaria nie je podoprety o celu plochu akvaria.

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
SSimon

Poslaťod Jesky » Ned 06. Feb 2011 12:06:04

Prečo z vnútra ? zober do úvahy že to sklo máš prasknuté po celej šírke akoby si dno nalepil z dvoch častí. Nožno nehovorím dobre ale keď to vlepíš do vnútra akva tak zatesníš poobvode a tlak sa ti zozmiestni po celej ploche a keby si to nalepil z vonka tá prasklina by sa mohla začať časom rozšitovať do strán a potom by si čo robil keby ti začalo presakovať medzi sklá?

To je môj názor...nech sa vyjadia aj iný.
Jesky

Has thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Ned 06. Feb 2011 12:53:32

Presne toto mi nebolo jasne. Keby si mal pod celou plochou akvaria rovnomernu podlozku, tak ti nepraskne. Vdaka tej podlozke a vahe kamenov to povolilo. V autach su skla robene, tak ze su to 2 skla na sebe, medzi ktorymi je folia, kvoli bezpeknosti pri rozbiti. Okom to nevidis, ale dobre to vidno ked sa autosklo rozbije. Takze je to uplne realne ze ti tecie cez prasklinu. Vlep to sklo dovnutra.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia