Mrazeny spenat a tropheusi

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mrazeny spenat a tropheusi

Poslaťod Byk1984 » Sob 05. Feb 2011 15:38:41

kazda ryba aj mesozrava potrebuje obcas aj rastlinnu zlozku potravi.Ja nemam v akvarkach ryby co by to nezrali.Nedavam im sice cisty spenat,ale tu spenatovu zmes,ktorej navod na pripravu je tu niekde na portali.S tym ze ja pridavam aj kukuricu.A velmi im to chuti,no davam im to raz za 3 dni
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod kofola » Sob 05. Feb 2011 18:41:43

Vladko, spenat je alternativou riasy, ale hovedzie srdce je z teplokrvneho zivocicha, s ktorym nemaju ako tieto ryby prist do kontaktu, takze k jeho traveniu nie su prisposobene. Jedine ze by sa v jazere utopil nejaky buvol :D
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Nawi » Sob 05. Feb 2011 20:23:53

to byk:
aku im davas tu mrazenu ako aj hrasok je?a pomeles ju ci ako?ja som do tej zmesy pridal este mrkvu a tiez sa idu roztrhat ryby ked tim krmim.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod tropheusik » Sob 05. Feb 2011 20:44:05

a ako ste prinutili ryby aby to zrali?
tropheusik

Poslaťod Nawi » Sob 05. Feb 2011 20:52:19

ani neviem to samo.do konca aj mlade dubaky co som cca pred 3 tyzdnami kupil od kofoly mi to zeru ako dive.len skusaj im do davat neboj priviknu si na to a budu ti tro zrat,chce to len cas
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Feb 2011 20:59:39

Ja som to primiešal k vločkám a naraz podával. Zo začiatku to nechceli a ani si to nevšímali, v podstate to asi nepovažovali za krmivo keď dostávali vločky, ale neskôr si pomaly zvykli.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod vladko » Sob 05. Feb 2011 21:41:51

nechaj ich vyhladovat zjedia potom aj prst ak im ho tam das .. ;) das im mensiu davku oni sa chytia potom im nasyp klasicku potravu
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Byk1984 » Sob 05. Feb 2011 22:40:19

Pigeon kupil osm mrazeny spenat a potom mrazenu zeleninu hrasok,mrkva a kukurica.Vsetko som rozmrazil,dal do mlinceka a zomlel to.Potom som to dal do mixera,pridal troska vody a poriadne rozmiesal.Nakoniec som si to nadavkoval do uzatvaracich sacikov.
Tropheusik ja som to svoje ryby zrat neucil.Jednoducho som im to hodil.Ked som im to dal prvy krat trosku podobali a potom oklo toho plavali.Ked som sa prisiel pozriet na akva o hodinu,uz to tam nebolo.Teraz ked im to hodim ako prve to zacnu jest dimidiochromisi.Tym trhanim a nabijanim do kocky ju trusia a potom sa pustia do toho dalsie ryby.Cyprichromisy cakaju na male ciastoocky,tie vecsie zeru frontosy a Altolamprologusi
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Sob 05. Feb 2011 22:51:19

vladko píše:
admin píše:No špenátu konkrétne nie, ale je to alternatíva riasy. A keďže v akváriu podľa mňa nedokážeš mať neustále zariasené kamene riasou, ktoré počas celého dňa požierajú, tak mrazený špenát, hlavkový šalát a pod. je rastlinná zložka, ktorú potrebujú.

ja len ze jedno vyvracia druhe ako alternativu beriem
ja mam riasu neurekom skor mi to uz vadi musim zmenit svetelne spektrum :(

Tu nic nevyvracia druhe :)

Nemozes porovnavat jazero a akvarium. V jazere neni ani sklo, ani vlocky, ani bezne kamene, nase ulity, mrazena artemia, ani stiesneny priestor ani spirulina ked uz sme pri tom ... takto sa da pokracovat donekonecna. Cela akvaristika je len simulacia, snaha vytvorit vhodne prostredie pre ryby, nie realny obraz situacie v prirodzenom biotope.

Toto je o tom ze su veci ktore sa v akvaristike osvedcia a veci ktore nie. Spenat je jedna z tych ktore sa osvedcili, hovadzie srdce sposobovalo problemy. Tot vsjo :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Ned 06. Feb 2011 13:00:15

Aj hovedzie srdce sa v akvaristike osvedcilo a bolo to pri cichlidach, no nie pri tropheusoch. Proste na to nemaju vyvynute traviace ustrojenstvo.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia