Prekvapenie dnes rano! Cyphotilapia Gibberosa Burundi

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Prekvapenie dnes rano! Cyphotilapia Gibberosa Burundi

Poslaťod jaro » Str 26. Jan 2011 22:37:22

Ahojte,
dnes rano som sa zobudil, ako vzdy som pozrel na obe AQ a v mojom najnovsom AQ som zbadal ritualny tanecek :dance mojho samca Burundi a jednou z jeho samic. Nechcel som ani verit vlastnym ociam :crazy: , lebo som to vobec necakal tak skoro, ale az tak najskor za 1/2roka az rok. Co som len videl samica vyprodukovala najmenej 15vajicok a samec tiez decentne obcas pustal mliec. :rock

Teraz teda nebudem krmit aspon 3dni aby si samica uvedomila svoju ulohu a tak na 5den skusim samicku vyklepat, ci z toho nieco bude.....uvidime. Je to dost skoro, tak neviem, ci ten samec je uz plodny (moze mat tak 16-18mesiacov). Co si myslite? Admin, Bobo a ostatni Frontozaci??
Pridavam aj fresne foto z rana, ale uz len tesne po vytere, lebo som to nenatocil na video, ani nefotil, iba som kukal a nechapal.... :lol:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Prekvapenie dnes rano! Cyphotilapia Gibberosa Burundi

Poslaťod Byk1984 » Štv 27. Jan 2011 2:31:19

tak aj ti gratulujem
Ale osobne by som to nechal na prirodu,aby sa samicka sama naucila nosit mlade a nepojedla,alebo nevyplula ikry.Aj ked tie ikr vyberies,potrebujes umelu tlamku
Je to moj nazor.Ked ju naucis vyprazdnovat,bude to robit sama.Vlastna susenost s Pseudotropheus saulosi
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kofola » Štv 27. Jan 2011 7:50:30

Byk Ps. Saulosi a Cyphotilapia je uplne ina liga. Cyphotilapie sa ani nevytieraju kruzenim v polotackach ako ine tlamovce. Inkubacna doba u nich je podstatne dlhsia ako u saulosi a celkovo je to neporovnatelne. Niektore samice frontoz sa nenaucia nosit nikdy. Jaro ci su ikry oplodnene uvidis za niekolko dni, za predpokladu ze ich das do inkubatora. Dolezite je to ze sa ti vytreli. Ak zasadnym sposobom nezmenis chemizmus vody budu sa vytierat pravidelne a postupom casu sa dockas aj odchovov. Drzim palce.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 27. Jan 2011 10:18:19

Diki kofola,zase soms a nieco priucil :-)
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Nawi » Štv 27. Jan 2011 17:25:10

gratulujem k vyteru,no ja by som tiez ikry vyklepal,su to dost vzacne ryby cize bola by skoda mladych...
P.S.
kofola tie moje frontosy co si mi v sobotu poslaL SU PREKRASNE....z prva boli plache no teraz su v pohode.diky :yes prikladam foto
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kiLLt » Štv 27. Jan 2011 18:42:00

pigeon píše:gratulujem k vyteru,no ja by som tiez ikry vyklepal,su to dost vzacne ryby cize bola by skoda mladych...
P.S.
kofola tie moje frontosy co si mi v sobotu poslaL SU PREKRASNE....z prva boli plache no teraz su v pohode.diky :yes prikladam foto

Si si isty ze su to origos burundi?
Ak sa nemylim burundi by mala mat len 6 pruhov a ja tam vidim dve co maju pruhov 7 a jedna do konca ten jeden len do poli :?
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Štv 27. Jan 2011 19:39:17

Na tej jednej som si to aj ja vsimol, ked boli este u mna. Nie su to moje odchovy a Pigeon o tom vedel. Len som sprostredkoval predaj. Ryby su od Vila Fabika a boli mi dane ako burundi.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod kiLLt » Štv 27. Jan 2011 19:58:36

kofola píše:Na tej jednej som si to aj ja vsimol, ked boli este u mna. Nie su to moje odchovy a Pigeon o tom vedel. Len som sprostredkoval predaj. Ryby su od Vila Fabika a boli mi dane ako burundi.

Je jedno kolko maju pruhov hlavne ze robia radost ked tie ryby niesu do chovu nieje to az take hrozne. ;)
Ale cakal by som od takejto firmi skor kvalitu a toto mi ako kvalita nepride.........
Obrázok užívateľa
kiLLt

Poslaťod Rostratus » Štv 27. Jan 2011 20:02:56

Osobne by som nechal aspoň tieto prvé v tlame samičky nech ich donosí a keď si všimneš, že jej v tlamke plávajú mladé tak vtedy by si ich mohol vybrať. Inak gratulujem. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kiLLt » Štv 27. Jan 2011 20:10:46

OOO inak zameral som sa asi na iny obrazok ako som sa mal tak aj ja sa pripajam ku gratulaciii a presne tak nechaj samicku pekne mlade vynosit pretoze keby si ju vyklepal moc skoro mohla by mat potom problem s nosenim ikier.
No dufam ze do pol roka aj tie moje zacnu nieco nacvicovat :lol:
Obrázok užívateľa
kiLLt

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia