Malé cichlidky menom Apistogramma

Diskusia o trpasličích cichlidách

Re: Malé cichlidky menom Apistogramma

Poslaťod Nawi » Ned 16. Jan 2011 21:24:46

vidis toto som si neuvedomil,fakt tak je ako hovori belial
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod tomas120 » Ned 16. Jan 2011 22:13:03

Ak je to pravda, tak tento poter už asi nezachránim, ale tak do budúcna dobrá informácia... Ešte ma napadla jedna vec, ako je to s týmito rybkami , eventuálne ak by som sa chcel dáko presvedčiť, či teda fakt samica stráži poter, môžem tak spraviť ? Vieš, mne sa stalo, že to teraz pravdepodobne nakládla do dutiny v koreni a akurát z tej strany kde to nieje bez manipulácie z vonka akvária vidno. Nemôže dojsť k takému stresu u týchto rýb, že by si následne prestali chrániť svoj poter?
Vieš, nie som si istý , či si samička chráni nastávajúce potomstvo ,alebo len si chráni teritórium. Ako začiatočník v cichlidkách som si nie celkom istý, čo môžu indikovať tie razantné výpady voči ostatným rybám , do okruhu cca 20 cm od pravdepodobného výteru.
tomas120

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Pon 17. Jan 2011 20:38:35

podla mna to moze byt aj tim ze tam nema znasku ikier len si chrani teritoriu.neviem chovu tychto ryb som sa velmi nevenoval(tazko ich zohnat) ,hovorim to len zo skusenosti podobnych ryb ako apistogrammy.nehaj to tak nerus ju ked tam ma znasku ikier ona sa o to postara a ked bude spravni cas ukazu ti svoje mlade....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod rybarik » Str 26. Jan 2011 2:43:50

Ak samica viditelne "schudla" a je velmi zlta tak pravdepodobne chrani ikry popripade uz poter :mrk Reagujem sice neskor ale aspon budes vediet do buducna :)
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Been thanked: 1 time

Poslaťod tomas120 » Str 26. Jan 2011 22:40:57

Nie neschudla, ona si asi iba chráni svoj koreň nevedno z akého dôvodu...a aj tá druhá robí to isté, akurát v inej časti akva..
Pravdepodobne je toto ich prirodzené správanie a ja som asi omylom predpokladal že sa jedná o akt ochrany teritória s predpokladaným výterom.
tomas120

Been thanked: 0 time

Poslaťod komunista » Uto 24. Júl 2012 16:17:20

Pohrávam sa s myšlienkou chovu apistogramma, zatiaľ som v stave zbierania informácií. Popri tom som narazil na zaujímavé zhrnutie http://forums.tfhmagazine.com/viewtopic.php?p=332338, ktoré som si preložil. V prípade záujmu môžem preklad poskytnúť, hoci si nie som istý ako je to s ich autorskými právami.
komunista

Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Predchádzajúci

Späť na Trpasličie cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia