špina na piesku

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: špina na piesku

Poslaťod pigino » Pon 03. Jan 2011 16:24:22

Ja to robím presne ako Byk a ťahá mi to podstatne menej piesku ako podomácky vyrobený zvon.Teraz iba pomaly nad dnom nasávam iba kal,ktorý je ľahší ako piesok.Samozrejme,že aj ten trochu ide,ale to neriešim lebo je toho málo.Prípadne si kúp odkalovač od Sery.Ten stojí okolo 8€ a je asi 20 cm vysoky.Tým môžeš aj prerývať piesok a nestiahneš ho lebo je nasatý asi do polovice zvona,ale je ťažši takže ho nestiahne a nadruhú stranu poriadne vytiahneš akýkoľvek kal.Horšie je to ale okolo kameňov pretože je trochu hrubší a tam sa nedostaneš.No ty máš ale akva riešené inak,takže tebe by bol dobrý a máš to vyriešené lebo nemáš kamene roztrúsené po celom dne.Ja by som si ho určite kúpil lebo som ho vydel,že ho používajú aj firmy,ktoré sa starajú o údržbu akvárii,ale ja mám roztrúsené kamene,takže mne je lepšia samotná hadica.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod heno96 » Pon 03. Jan 2011 17:11:49

pigino píše:JPrípadne si kúp odkalovač od Sery.Ten stojí okolo 8€ a je asi 20 cm vysoky.

To myslíš tento ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvaobchod.sk/sera-odkalovac-valcovy-p-178.html?cPath=25_28
iný taký dlhší som nenašiel no teraz bzdem čistˇiť tak skúsim tou hadicou ak to nepôjde tak si ho asi objednám.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod pigino » Pon 03. Jan 2011 18:22:06

To je presne ten odkalovač.Vyskúšaj hadicu a potom uvidíš.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod dodofix » Str 26. Jan 2011 22:27:31

ja pouzivam toto
Kód: Vybrať všetko
http://www.sera.sk/produkt/227.sera_gravel_cleaner___vzduchovy_odkalovac-
spokojny - ta trubka je teleskopicka, v pohode 50cm, vyhoda je, ze voda sa ti vracia do akva, takze nemusis odkalovanie nutne spojit s vymenou vody, mam to cca 3 mesiace, je tam cosi ako filtracna vata, este som to nemenil a urcite to este nieco vydrzi ... cele je to pekne rozoberatelne
dodofix

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Štv 27. Jan 2011 2:27:03

pigino píše:Ja to robím presne ako Byk a ťahá mi to podstatne menej piesku ako podomácky vyrobený zvon.Teraz iba pomaly nad dnom nasávam iba kal,ktorý je ľahší ako piesok.Samozrejme,že aj ten trochu ide,ale to neriešim lebo je toho málo.Prípadne si kúp odkalovač od Sery.Ten stojí okolo 8€ a je asi 20 cm vysoky.Tým môžeš aj prerývať piesok a nestiahneš ho lebo je nasatý asi do polovice zvona,ale je ťažši takže ho nestiahne a nadruhú stranu poriadne vytiahneš akýkoľvek kal.Horšie je to ale okolo kameňov pretože je trochu hrubší a tam sa nedostaneš.No ty máš ale akva riešené inak,takže tebe by bol dobrý a máš to vyriešené lebo nemáš kamene roztrúsené po celom dne.Ja by som si ho určite kúpil lebo som ho vydel,že ho používajú aj firmy,ktoré sa starajú o údržbu akvárii,ale ja mám roztrúsené kamene,takže mne je lepšia samotná hadica.

Jasne ze to taha menej piesku.Chce to len trpezlivost a nebat sa namocit ruku do akvarka :-)
Ten bordel v akva je lahky,krasne sa odsava a aby si nazbieral piesok????musis ho prilozit ku dnu.A dno je mtazsie.Ja menim vodu colovou hadicou a ide vsetko OK.Taktiez nou aj vodu doplnam
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Štv 27. Jan 2011 14:25:18

Tiez som pouzival len hadicu, ale pretoze mam v akvariu mix strku a piesku, ked mi nasalo par kamienkov toho strku tak sa hadica zacala upchavat a musel som ju cistit a zacinat nanovo.

Kupil som si potom ten obycajny valcovy zvon a podla mna sa to neda porovnat. Do zvonu natiahne strk aj piesok ale vaha ich stiahne dole cize neodsajem ziadny piesok a ani kusok strku. A hlavne, mozem poriadne prehrabat to dno, kopu bordelu je aj priamo v tom strku a piesku, nie len navrchu.

Jasne ze ten valec je hruby a neda sa s nim dostat vsade, tie miesta dorobim podla potreby vzdy len s hadicou.

Celkovo je ten zvon podla mna ovela lepsi ako samotna hadica.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia