Ako casto treba krmit ryby?

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Ako casto treba krmit ryby?

Poslaťod Karlowatz » Uto 03. Nov 2009 16:56:35

Podľa mňa aj 20 krát za deň, ale vždy iba toľko aby to ryby zvládli a krmivo sa neváľalo a nehnilo na dne akvária.
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod kofola » Štv 19. Nov 2009 8:55:36

Karlowatz píše:Podľa mňa aj 20 krát za deň, ale vždy iba toľko aby to ryby zvládli a krmivo sa neváľalo a nehnilo na dne akvária.

20X za den nestiham ani cez vikend :lol: a to ani keby som moc chcel.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod ollisvk » Štv 19. Nov 2009 12:02:27

ja ich krmim vzdy ked sa mi zachce, cez tyzden vzdy veer okolo18:00ked pridem z roboty, ale robil som rok v jednej chovni a tam sem krmili 3krat denne, no ak mas akvarko na okrasu tak si myslim ze staci krmit 2 krat za tyzden
ollisvk

Images: 0

Poslaťod kofola » Štv 19. Nov 2009 12:47:21

2 x za tyzden?

Ja osobne by som tak malo nekrmil ani ryby, ktore nemam rad. Ak mas okrasne akvarko, tak ryby musia aj okrasne posobit. Ak maju byt pekne vyfarbene a cule tak musia byt v dobrej kondicii. A ak maju byt v dobrej kondicii, tak potrebuju pravidelnu a kvalitnu stravu.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod LaciP » Štv 19. Nov 2009 16:42:59

ja krmim 2x denne, rano okolo 6:30 a vecer medzi 18 - 19:00
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod ollisvk » Štv 19. Nov 2009 20:23:06

nemyslim si, ryby vo volnej prirode nemaju pravidelnu stravu, preto som natoru ze krmit dospelke jedince 2 krat tyzdenne no aj 3 krat je v poriadku.1. nepotrebujem aby uz viac rastli, 2. ked su hladne su viac cule ako najedene, 3. nehovorim o ,malych rybach ktore sa vyvijaju a tiew sa musia krmit 3-5 krat denne. robil som vyse roka v jednej chovni v turcianskych tepliciach pokial som neodisiel do neemcka a tam som sa nieco naucil
ollisvk

Images: 0

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 20:34:27

ja krmim nekdy 2x nekdy jednou denne jak mi to vyjde ... :) jinak mlade do tech 5 mesicu jsem krmil 3x dene :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1

Poslaťod stiff » Štv 19. Nov 2009 20:40:11

ollisvk píše:nemyslim si, ryby vo volnej prirode nemaju pravidelnu stravu, preto som natoru ze krmit dospelke jedince 2 krat tyzdenne no aj 3 krat je v poriadku.1. nepotrebujem aby uz viac rastli, 2. ked su hladne su viac cule ako najedene, 3. nehovorim o ,malych rybach ktore sa vyvijaju a tiew sa musia krmit 3-5 krat denne. robil som vyse roka v jednej chovni v turcianskych tepliciach pokial som neodisiel do neemcka a tam som sa nieco naucil

Keď máš na mysli am. cichlidy, tak s týmto súhlasím. Ešte dodám, že tieto ryby mávajú sklon k tučnote a keď sú tučné a prerastené, majú problém sa vytierať.. Pri dospelých rybách je menej kŕmiť lepšie, hlavne keď sú tieto ryby veľké, potom je dlhodobo lepšia kvalita vody, ryby sú čulejšie, vyfarbené a menej náchylné na choroby a stres. Prekrmované ryby skôr alebo neskôr budú mať zdravotné problémy :ugeek:
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 21:08:07

stiff píše:
ollisvk píše:nemyslim si, ryby vo volnej prirode nemaju pravidelnu stravu, preto som natoru ze krmit dospelke jedince 2 krat tyzdenne no aj 3 krat je v poriadku.1. nepotrebujem aby uz viac rastli, 2. ked su hladne su viac cule ako najedene, 3. nehovorim o ,malych rybach ktore sa vyvijaju a tiew sa musia krmit 3-5 krat denne. robil som vyse roka v jednej chovni v turcianskych tepliciach pokial som neodisiel do neemcka a tam som sa nieco naucil

Keď máš na mysli am. cichlidy, tak s týmto súhlasím. Ešte dodám, že tieto ryby mávajú sklon k tučnote a keď sú tučné a prerastené, majú problém sa vytierať.. Pri dospelých rybách je menej kŕmiť lepšie, hlavne keď sú tieto ryby veľké, potom je dlhodobo lepšia kvalita vody, ryby sú čulejšie, vyfarbené a menej náchylné na choroby a stres. Prekrmované ryby skôr alebo neskôr budú mať zdravotné problémy :ugeek:

toto je dobre vedet , jenze ja mam ve stejne neadrzi mlade aj se starymy ... takze volim kompromis .. jeden den krmim vic jeden min :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1

Poslaťod Rostratus » Štv 19. Nov 2009 23:04:45

Akurát na niečo podobné odpovedal do témy s názvom HLADOVKA. Ja som práveže opačného názoru ako ty. Kŕmim ich každý deň. Veď priamo v jazerách kde ryby žijú tiež nedržia hladovku a trávia celý čas hľadaním krmiva a jeho požieraním.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia