moje nanovo prestavane akvarium,Stredna amerika

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Re: moje nanovo prestavane akvarium,Stredna amerika

Poslaťod Mugs » Štv 20. Jan 2011 21:37:07

Jaro si to premenuj na Južnú Ameriku alebo spoločenské akvarko a dajú ti pokoj :!:
Naposledy upravil Mugs dňa Štv 20. Jan 2011 22:42:05, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Mugs

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Nawi » Štv 20. Jan 2011 21:39:48

no to som este nemal a ani by som ich spolu nedal,herosy su z juznej ameriky a octofasciatusy su zo strednej ameriky.mam jedneho samca octofasciatus v praci spolu s nigrofasciatusami a je dost neznasanlivy k tym nigrofasciatusom.no vravim je mi uplne jedno co kto si da do aqua,sak clovek sa uci na vlastnych chybach.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod stiff » Štv 20. Jan 2011 21:58:08

pigeon píše:no to som este nemal...

No vidíš.. len teraz nerozumiem, že prečo tu potom vypisuješ tie bájky.. Ja som totiž donedávna dospelé Herosy s octofasciátami držal, dokonca sa mi vytierali, bolo tam viacej párov... To, že potíš somariny k afrike mi nevadí, ale amerika ma celkom zaujíma, takže by si mohol najprv porozmýšľať nad tým čo píšeš, kým to napíšeš. Dík
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Mugs » Štv 20. Jan 2011 22:16:59

Tak tak nikde nieje napísané že sa každý musí držať biotopu a nemožeš predsa porovnávať nigrofasciaty s herosmy :smoke Alebo skús pridať k tým octofasciatom nejaké iné cryptoherosy zistíš rozdiel. Niekto dokáže urobiť horšiu kombináciu aj v ramci biotopu :wring
Obrázok užívateľa
Mugs

Poslaťod mlaka » Pia 21. Jan 2011 13:35:51

pošli aktuálne foto - akvárko sa mi páči, pozadie v ňom máš aké ?
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Jaroslav » Pia 21. Jan 2011 19:38:21

inac ch cem sa vsetkym podakoévat za rady,ale ak by zacal byt s tym problem,lahka pomoc octofasciati zanesiem ku kamaratovy do chovaku a bude to no nie?
Jaroslav

Images: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Pia 21. Jan 2011 22:41:53

zaujimave teraz zrazu biotop nevadi no ked ja som dal k mojim amerikam 2 pariky africkych riecnych cichlid,to bolo kritiky co som dostal...ozaj zaujimave a k tej afrike neviem ty asi afriky nechovas takze memozes vediet co a ako.a nikto nemoze vediet vsetko o svojich chovancoch takze aj ja sa este stale ucim.a je mi uplne jedno co si kto o mne a mojich aqua mysli......mam v :moon
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Matej » Sob 22. Jan 2011 2:10:19

pigeon píše:zaujimave teraz zrazu biotop nevadi no ked ja som dal k mojim amerikam 2 pariky africkych riecnych cichlid,to bolo kritiky co som dostal...ozaj zaujimave a k tej afrike neviem ty asi afriky nechovas takze memozes vediet co a ako.a nikto nemoze vediet vsetko o svojich chovancoch takze aj ja sa este stale ucim.a je mi uplne jedno co si kto o mne a mojich aqua mysli......mam v :moon

Pigeon klidek :)

Ameriky a afriky to mas dost odlisne situacie.

Malawi a Tanganyika co mas dve najcastejsie chovane "jazera" su dva totalne izolovane biotopy, proste je to len to jedno jazero a velku vacsinu tych ryb nikde inde nenajdes. Tam sa lahko dodrzuje biotop. Ameriky su casto riecne cichlidy, to samo o sebe znamena stovky roznych biotopov, rieka meni svoju tvar, na kazdom kilometri moze vyzerat trochu inak. Preto mas take vyhranene nazory na dodrziavanie africkych biotopov a pri amerikach to neni take huste. Aspon takto to vnimam ja.

Aj tak to je viac menej len osobne rozhodnutie ci niekto ten biotop dodrzi - myslis ze niekto upravuje zvlast vodu pre svoje malawi akvarium a zvlast to robi pre tanganyiku? Tu ide o to ci chces doma mat kusok prirody alebo nejaky mix ktory nema zaklad v prirode.

A ked mas v :moon co si kto mysli o tvojich akvarkach tak robis chybu, potom nikdy nevychytas chyby ktore robis :) Mna osobne to prevazne zaujima :) Samozrejme nie do bodky a nie od kazdeho :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Mugs » Sob 22. Jan 2011 2:25:16

pigeon píše:zaujimave teraz zrazu biotop nevadi no ked ja som dal k mojim amerikam 2 pariky africkych riecnych cichlid,to bolo kritiky co som dostal...ozaj zaujimave a k tej afrike neviem ty asi afriky nechovas takze memozes vediet co a ako.a nikto nemoze vediet vsetko o svojich chovancoch takze aj ja sa este stale ucim.a je mi uplne jedno co si kto o mne a mojich aqua mysli......mam v :moon

Neviem ci si reagoval na Stiffa alebo na mna ale vyjadrim sa ja :mrk
Kamarat pokial si pamatam tak tebe kritizovali skladbu ryb na velkost akvaria nie biotop ci tam nejaku afriku mas alebo nie ono aj tak keby sa trebars nejaky ten managuensis nasral stejne by si mal z toho za par sekund biotop a casom akvarko pre jednu rybu to ti chceli povedat:P Ty kritizujes veci pri ktorych si trosku mimo tebe to v tvojom zlozeni fungovat urcite nemoze ale octofasciati a herosy su sice odlisne biotopy ale spolu fungovat mozu...heros sa totiz postavi aj daleko tvrdsim rybam:x chapes :mrk
Obrázok užívateľa
Mugs

Poslaťod Nawi » Sob 22. Jan 2011 20:24:21

no a nemal som pri mojich amerikach ryby z jazera malawi a tanganika.boli tam parik pelvicachromis pulcher a hemichromis bimaculatus.....no 100ludi 100 chuti.kazdy ma iny nazor.....ja ho nikomu neberem...uz nebudem nic riesit,nech si kazdy robi ako uzna za vhodne......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

PredchádzajúciĎalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia