Tanganika a Malawi v jednej nadrži

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Re: Tanganika a Malawi v jednej nadrži

Poslaťod Rostratus » Uto 18. Máj 2010 19:01:14

No tak toto je iná sila. Neviem ako vy, ale mne sa to absolútne nepáči. :puke
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Stero » Uto 18. Máj 2010 19:25:45

Fuj tajbl ale sem se lek. Hrozné. :angry
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Belial » Uto 18. Máj 2010 20:04:28

Náhodou super rybička. Už ju len pustiť do sklenej gule s ružovým štrkom a hradom a bude to dokonalé. Kde sa dajú také krásne kúsky kúpiť? :lol:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 18. Máj 2010 20:44:22

uf, tak toto je teda sila. Mne sa ani závojnatky vôbec nepáčia, ale toto je už úplný kentus. Chudák Oskar :cry
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rado44 » Str 19. Máj 2010 14:05:53

Chudák ocelát. Veď s takými plutvami sa mu musí riadne zle plávať.
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod MarianGalo » Str 12. Jan 2011 21:26:30

Čafte, skoro všetci sa snažia priblížiť svoje nádrže čo najpresnejšie ku konkrétnym biotopom.
Ja som si akvárium zakladal hlavne preto, že doň budem kukať ja a mne sa páči farebnosť a rozmanitosť.
Nezakladal som ho preto aby som mohol súťažiť s inými akvaristami o prvé miesto o najvernejšie zreprodukovanie
daného biotopu. Rád experimentujem a preto ja som svoje akva riadne zmiešal ale prevláda Malawi.
Zloženie mojho akva funguje a to je pre mňa dôležité. Takže mám Malawi - mbuny, aulonocary, melanochromisov atď.
Tanganika - tropheus duboisi maswa. Ázia hrotnočelec ozbrojený 3ks, rak červený, Amerika - cichlasoma nigrofasciatum, ancystrusy (najväčší ma zatiaľ cca 20cm mám ho odkedy bol asi 5 cm dlhý), pancierníček.
Veľa z vás ma teraz dá poriadne dole ale vravím ešte raz ja nie som nastavený na konkrétny biotop ale na rozmanitosť!
Takže chcem reagovať na položenú otázku či môžu byť dubáky s malawi rybami. Áno môže a vôbec sa netrieskajú. Malé súboje v mojom akva pozorujem len medzi vlastným druhom a aj to len u mbún. Dokonca sa mi podarilo vychovať už druhú generáciu mbún v tejto spoločnej nádrži. Takže do mňa biotopci :sweat !!!
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Nawi » Štv 13. Jan 2011 18:52:53

no ako belial pisal uz len gulate aqua nejake tie gííčove vecičky don a hotovo,ale chuda ocelatus.a k teme ja osobne tiez niesom zastancom miesania malawi z tanganyika,i ked to moze fungovat.chalani mozno mi neuverite no tu u nas v jednom nechtovom studiu maju cca 700l aqua su v nom skalare,herosky,mrenky zralocie,labea,prisavniky,yellowky,auratusy a jedneho demasoni(skoda ze som to neofotil) a pani co jej to patri sa ma pita ze co by tam este mohlo ist a ja som len krutil hlavou no ale cudaj sa svetu funguje im to.a sak aj ked niekto kuka adela shou aj tam v tom aqua plavaju z afrikami tusim aj red parotty :crazy: :crazy:
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod dudo354 » Ned 30. Jan 2011 20:18:17

Dlho som rozmyslal ci na tuto temu reagovat alebo nie. Ja som tu bol dostatocne zjazdeny hlavne od Stera ( neber to v zlom) To ake akva mam je tak povediac aj zasluha mojej zeny. Ked mi povedala ze mozem mat v panelaku 450l nadrz tak to malo jednu podmienku a to ze si aj ona vyberie nejaku rybu. Ja som jednoznacne vedel ze chcem ist do Tanganiky. Teras mam uz 3 roky frontozu , julidochromis, hchalinochromis, alunocaru, nimbochromis a pseudotropheus. Je pravda ze som mal aj dubojsov ale tie sa mezdi sebou tak lomili ze som ich dal prec. Cudujte sa alebo nie podarilo sa mi odchovat 2x alunacari a 5x pseudortopheus a asi 10x nimbochromis. Samica frontozi nosila vacicka v tlamke asi dva dni a potom ich vyplula. Celkom sa cudujem ale znasaju sa v pohode je pravda ze frontoza ma este len 20cm a ked bude vecsia kat to bude asi o inom.
No a teraz mozte kludne kritizovat. Stero som zvedavy na tvoj nazor aj ked viem ze ty si jednoznacne za zachovanie biotopu.
dudo354
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Pon 31. Jan 2011 16:59:13

nie podla mna to moze fungovat.ja mam tiez momentalne aulonocary beanschi spolu s dubakmi a julidochromismi a teraz som tam supol este lombardoi ktoreho som nemal kde dat.a funguje to paradne.no v mojom pripade je to zatial len provizorne riesenie
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 31. Jan 2011 18:15:34

Ja som supol 3ks Dimidiochromis compressiceps medzi tanganiku a zatiaal sa dari.No zaujima ma co bdue,ked povyrastu.Co sa tyka narokov na stravu nadrz vyhovuje aj ohladom parametrov vody.ALe predsa je to dravec,tak ma velmi zaujima co bduu porabat vo velkosti 15cm
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia